Evde cilt bakımı: Anti-aging ürünlere ne zaman başlamalıyız?

Anti-aging yani yaşlanma karşıtı uygulamalar için yaşlanma süreci başlamadan önce önlem alınması gerekir. Bunun arkasındaki mantık ise; yaşlanma karşıtı ürünleri günlük cilt bakım rutininize daha erken, örneğin 30'lu yaşların başında dahil etmeye başlarsanız, yaşlanma karşıtı ürünleri 40'lı yaşlarınızda kullanmaya başladığınız zamana kıyasla daha az cilt semptomu yaşarsınız. Zamanı belirlemek için yaşlanma süreci başladıkça ortaya çıkmaya başlayan cilt lekelerinin oluşumunu beklemeye gerek yoktur. Çünkü gençken yaşlanma karşıtı ürünlerle önlem almak cildinizin yaşlanmasını ertelemekte yardımcı olacaktır.

Haberin Devamı

Anti-aging ürünlerin cilt tipine göre seçilmesi önemli

Cildi anlamak, cildi analiz etmek ve buna göre anti-aging ürünleri seçmek önemlidir. Kuru cilde sahipseniz yağ verimini dengeleyebilecek yaşlanma karşıtı ürünler kullanmalısınız, karma veya yağlı bir cilde sahipseniz içeriği doğru olan sebum üretiminizi dengeleyecek ürünlere odaklanmalısınız. Cildiniz çok hassas ise alanında uzman hekimden destek almalısınız.

Güneş kremi kullanacağınız yaşlanma karşıtı ürünler listesinin başında olmalıdır. Çünkü erken yaşlanma belirtilerini azaltmanın yolu her gün güneş kremi kullanmaktır. Güneşe maruz kalma cildin yaşlanma sürecini büyük ölçüde etkilediğinden koruyucu ürünlerin kullanılması faydalı olacaktır. Bu nedenle her gün cildinize güneş kremi sürmelisiniz.

Haberin Devamı

Vitaminler ile anti-aging etkisi

Güneşten gelen oksidatif stres ve ultraviyole radyasyon, kolajen ve elastini parçalayan enzimler üreterek cilt yaşlanma sürecinde önemli bir rol oynar, bu da sonuçta ciltte renk değişikliği anlamına gelen pigmentasyon ve kırışıklıklara yol açar.

Birçok cilt sağlığı uzmanı, ince çizgileri ve sarkan cildi iyileştirmek için retinol, retinil esterler veya retinaldehit gibi A vitamini türevlerine sahip olan ürünleri tercih ederler, bunlar sadece doktor kontrolünde kullanılmalıdır!

A vitamini türevleri içeren kırışık önleyici kremler, yeni kolajen birikintilerinin oluşumunu teşvik edebilir ve tip I prokollajeni artırarak cildin bozulmasını önleyebilir. Kolajen, cilde elastikiyet ve sıkılık kazandıran, daha genç görünmesini sağlayan bir proteindir. Bu nedenle yaşlanma karşıtı cilt bakım rutininize A vitamini içeren yaşlanma karşıtı ürünler ekleyerek başlamak en mantıklı adımdır.

Yazarın Tüm Yazıları