Göz kapağı düşüklüğü nasıl tedavi edilir?

Göz kapağı düşüklüğü yorgun görünümün en önemli sebeplerinden birisidir. Günlük hayatımızda sosyal çevremizden aldığımız tepkiler bizim hayatımızı önemli derecede etkilemektedir. Bugün iyi uyumadın mı, yorgun görünüyorsun gibi sorularla zaman zaman hepimiz karşı karşıya kalırız. Ancak bunun gibi soruların artması öz güvenimizde azalmaya ve kendimizi kötü hissetmemize neden olabilmektedir. Bu soruların temelinde sıklıkla göz kapağı düşüklüğü gelmektedir.

Haberin Devamı

Göz kapaklarının pozisyonu bakışlarımızı etkileyen en önemli unsurdur. Bakışlarımızın canlı, enerjik ya da yorgun görünmesi göz kapaklarından etkilenmektedir. Göz kapakları yaşlanma veya genetik sebeplerle düşük olabilir. Kaşlardaki ve alındaki sarkmaya bağlı göz kapağı düşüklüğü görülebilirken çoğunlukla göz kapağı derisinde oluşan elastikiyet kaybı ve dokuların kalitesinin azalması nedeniyle göz kapağı düşüklüğü problemi yaşanabilmektedir.

Göz kapağı düşüklüğü tedavi edildiğinde ise dramatik olarak bir değişim sağlanır ve hasta yorgun görünümden kurtulur. Göz kapağı düşüklüğü tedavisinde iple kaş kaldırma, şakak germe, göz kapağı dolguları ve medikal cihazlarla deri sarkıklığını giderme işlemleri ameliyatsız tedavi yöntemleridir. Ameliyatsız estetik işlemlerle geçici etkiler sağlanabilmektedir. Hastalar ameliyatlı yöntemlere göre ağrısız ve günlük hayata dönüşü hızlı olan işlemler olması nedeniyle ameliyatsız göz kapağı estetiğini tercih etmektedirler. Ama göz kapağı estetiği için kesin tedavi ameliyatlı yöntemlerdir. Göz çevresi bölgesine yönelik yapılan cerrahi işlemler çoğunlukla lokal anestezi altında gerçekleştirilir.

Haberin Devamı

Kaş kaldırma ameliyatında saçlı deri içerisinde bir kesi yapılır. Alın ve kaşlar serbestlenerek hareketli hale getirilir ve yukarıya doğru asılır. İple kaldırmadan farkı dokuların yer değiştirmesi ve yeni yerine yapışması nedeniyle sonuçların kalıcı olmasıdır. Göz kapağı estetiğinde ise fazla olan deri dokusu çıkartılır. Sadece deriye müdahale etmek çoğunlukla yetersizdir. Ameliyat esnasında cilt altı yağ dokusu ve kaş dokularına da müdahale etmek, fazla olan dokuları çıkartmak veya hacim eksikliği görülen alanlara taşımak gerekir. Hastadan hastaya yapılması gereken işlemler değişmektedir. Hastanın doğru şekilde analiz edilip doğru işlemin belirlenmesi için bu alanda uzman plastik cerrahlar tarafından değerlendirme ve müdahale yapılması başarı şansını arttıracaktır. Siz de gözlerinizdeki yorgun ifadeden kurtulmak istiyorsanız plastik cerrahi uzmanınızdan randevu alabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları