Mürüvvet Adalı Uygun
Mürüvvet Adalı Uygun
Mürüvvet Adalı Uygun

Alırız, veririz, biz seni yeneriz YGS!

Ben her tür sınav sisteminde bir sonuç değil, süreç yönetiminin değerlendirilmesinden yanayım. Ama madem sistemimiz böyle o zaman...

Haberin Devamı

Günlerdir size buradan bir şeyler yazsam mı diye düşünüyorum. Düşünüyorum çünkü zaten sınavı yönetmekle ilgili yazılı-görsel medyada, internette pek çok değerli bilgi bulunuyor. Kiminiz bu bilgilerden olumlu anlamda yararlanmaya çalışırken kiminiz son dakika paniği içerisinde belki de daha da heyecanlanıyorsunuz. Ve ne yapacağınızı bilemez haldesiniz. Gerek kendiniz gerekse anne babalarınız. İşte bu kısım beni çok ilgilendiriyor.

Ben her tür sınav sisteminde bir sonuç değil, süreç yönetiminin değerlendirilmesinden yanayım. Ama madem sistemimiz böyle o zaman;

  • Sonuca gelmeden önce süreci iyi yönetmek lazım.
  • Süreci iyi yönetmeyi bilmek lazım.

Tüm bunlar öğrencinin kendini bilmesi demekse -kendini tanıması, neyi yapıp neyi yapmayacağı ile ilgili-

O halde Pazar günkü YGS sınavına girecek her öğrencinin kendi sürecinden haberdar olması-kendini bilerek- bu sınava girmesi lazım.

Haberin Devamı

Bu da beraberinde olması gereken tatlı bir heyecanla sınava girmek demek.

Şayet bu sınav için süreci iyi yönetememiş arkadaşlarım var ise ellerinden gelenin yine de en iyisini yapmaya çalışıp kendilerini iyi hissetmeye devam etsinler lütfen!

Anne babalar da en az çocukları kadar bu sınavın sürecinde onların izin verdiği ölçüde, çocuklarını iyi tanımaya çalışıp yanlarında olsunlar.

Çocuğunun sürecini iyi bilen anne baba da pazar günü için tatlı bir heyecan içindedir.

Bence bu noktada söylenebilecek tek cümle:

"Gir, yap ve çık kızım/oğlum. Sana güveniyor, seni her koşulda seviyoruz..."

Alırız, veririz, biz seni yeneriz YGS! :)))