Burun estetiği yaşam kalitesini değiştiriyor

Uyku düzenini sağlıyor, nefes almayı kolaylaştırıyor.

Haberin Devamı

Burun estetiği operasyonları kadın erkek herkes tarafından estetik cerrahide en fazla talep edilen ameliyattır. Burun estetiği sadece estetik açıdan güzel görünmek için değil, aynı zamanda sağlıklı nefes alma ve kaliteli uyku uyuma imkanı da sunar. Burundaki yapısal bozukluklar, deformiteler ya da deviasyon problemleri kişide sadece estetik sorunlara yol açmaz. Aynı zamanda solunum ve uyku apnesi gibi sorunlara da sebep olur. Burun estetiği ile kişiler hem estetik sorunlarından kurtularak öz güven kazanırlar hem de sağlıklı nefes alıp uyuyarak psikolojik ve fiziksel açıdan çok daha sağlıklı hale gelirler.

PSİKOLOJİYİ OLUMLU YÖNDE ETKİLİYOR

Burun estetiği yaşam kalitesini değiştiriyor

Haberin Devamı

Burun estetiğinin hem kadınlar hem de erkekler üzerinde etkisi çok fazla. Yüzün geneli ile uyumlu bir estetik, kadında feminen görünümü sağlarken erkeklerde ise daha erkeksi bir görünümü destekler. Her iki açıdan da kişilerin öz güvenini, sosyal hayatını ve psikolojisini olumlu yönde etkilemektedir. Fiziksel görünümünün verdiği öz güvenin yanı sıra düzenli uyku, sağlıklı nefes alma da vücudun daha sağlıklı bir hale gelmesine yardımcı olur.

İYİLEŞME SÜRECİ ARTIK ÇOK KISA

Burun estetiği yaşam kalitesini değiştiriyor

Rinoplasti ameliyatları günümüzde kırmadan ve dikiş gerektirmeyen teknikler ile artık çok daha zahmetsiz. Üstelik artık nefes almayı engelleyen alçı ve tampon kullanımına da gerek yok. Kapalı teknik ile burun içinden girilebilir. Kırmadan burundaki kemik problemleri törpülenebilir. Ardından nefes almayı kolaylaştıran ince bir bant ve atel kullanılır. Bu sayede yüzde morarma ve ödem oluşma riski düşer. Görünen bir dikiş izi olmaz. Bir iki günlük bir iyileşme süreci yeterli olur. Burnun yeni şekli daha çabuk ortaya çıkar.

BURUN ŞEKLİNE ÖNCEDEN KARAR VERİLİYOR

Burun estetiği yaşam kalitesini değiştiriyor

Haberin Devamı

Burun estetiği kişilerin yaşam kalitesinin artmasını sağlayan hem fiziksel hem de psikolojik açıdan çok sayıda fayda sunan bir operasyondur. Estetik operasyonların eskiye göre daha hassas yöntemler ile gerçekleştirilebilmesi iyileşme sürecini hasta açısından daha az zahmetli hale getiriyor. Yeni burnun tasarımı ise 3D simülasyon cihazları ile ameliyattan önce kişinin kendi görüntüleri üzerinden tasarlanabiliyor. Böylece hastaların ameliyattan sonra nasıl bir buruna sahip olacakları kaygısı da ortadan kaldırılabiliyor. Günümüzde estetik cerrahinin sunduğu teknikler ile burun estetiği operasyonları çok daha konforlu bir şekilde yapılabiliyor.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları