GeriPratik Bilgiler Telefondan Çıktı Nasıl Alınır? Telefondan Yazıcıya Bağlanma Ve Çıktı Alma
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Telefondan Çıktı Nasıl Alınır? Telefondan Yazıcıya Bağlanma Ve Çıktı Alma

Telefondan Çıktı Nasıl Alınır? Telefondan Yazıcıya Bağlanma Ve Çıktı Alma

Akıllı telefonlarda Ios ve android işletim sistemi olmak üzere en çok kullanılan 2 işletim sistemi bulunmaktadır. Ios işletim sistemi AirPrint menüsünden sağlanır. Bu süreci tamamlamak için her iki aygıtın bluetooth uygulamasına sahip olması gerekmektedir. Diğer bir yöntem ise ortak Wifi erişimine hem akıllı telefonu hem de yazıcının bağlanması sağlanmalıdır. Ortak eşleşme ayarlar menüsünden gerçekleştirilir.

Telefondan çıktı almak pratik bir işlemdir. Network ağına bağlı olan bir yazıcı üzerinden ya da telefon ve yazıcının ortak bağdaştırıcısı tanımlanması halinde tüm belgeleri her türlü formatta çıktısının alınması sağlanmaktadır.

Telefondan Çıktı Nasıl Alınır?

Cep telefonlarının kendi dahili hafızalarının yanı sıra aynı zamanda bulut sistemi üzerinden oluşturulan depolama seçenekleri bulunmaktadır. Örneğin Google Drive, Microsoft one drive, ios ve android işletim sistemleri üzerinden istenilen belge ve fotoğraflar saklanmaktadır. Özellikle maillerini telefon yolu ile takip eden kişilerin acil yazıcıdan çıktı alabilmesi büyük kolaylık olmaktadır. Bu işlem için akıllı cep telefonlarının yazıcı ile bağlı ortak bağdaştırıcıya tanımlamak yeterli olacaktır.

Bu işlem için telefonun ayarlar menüsüne giriş yapılır ardından yazıcı bluetooth özelliği olan yazıcılar için telefon üzerinden bluetooth ayarları açılarak birbiriyle eşleştirilir. Yazıcıya aktarılması gereken belge açılarak yazdır seçeneği tıklanarak yazdırma işlemi başlatılır.

Telefonun belgeler klasöründe yer alan pdf veya diğer uzantılı word, excel gibi dokümanların çıktıları alınabildiği gibi kullanılan uygulamaların içerisinden de çıktılar alınır. Whatsapp uygulamasında belge gönder başlığı altından yazıcının seçilmesiyle işlem tamamlanır.

Telefondan Yazıcıya Bağlanma ve Çıktı Alma

Telefonlar üzerinden çıktı alma yöntemleri çeşitlidir. Eğer yazıcı sadece bilgisayara bağlı ise ve kablo yoluyla bağlantı sağlanıyorsa bu durumda Telefon içerisindeki belgeler yazdırılması nasıl sağlanacak?

Bilgisayara entegre edilen yazıcı sadece bilgisayar üzerinden verilen komutlar ile harekete geçmektedir. Bu durumda Telefonun içerisindeki bilgilerin yazıcıya aktarılması ortak bağdaştırıcı olan bilgisayar üzerinden gerçekleştirilir. Telefon bilgisayara kablolu veya kablosuz olarak bağlanır ve telefon klasörlerine ulaşılır. İstenilen belge ekrana geldikten sonra belge üzerindeyken mouse sağ klik yapılır ve yazdır seçeneğine tıklanarak işlem tamamlanır.

Günümüzde tüm cihazlar artık kablosuz bağlantı yapılmaktadır. Ancak yine de eski yöntem olan kablo bağlantısı yöntemi hala kullanılmaktadır. Bu sebeple yazıcı bilgisayar aracılığı ile çıktı alınması sıklıkla başvurulan yöntemler arasında yer almaktadır.

Fotoğraf tipi çıktı alımı diğer belgelerin yazıcıya gönderilmesiyle aynıdır. Yazdırma işleminin başarılı şekilde gerçekleştirilmesi adına öncelikle hem telefonun hem de yazıcının son sürüm sistem güncellemelerinin başarılı şekilde tamamlanmış olması şartı aranmaktadır.

Yazımızda anlatılan tüm yöntemler ile kolaylıkla erişim sağlanmaktadır. Fakat bazen bağlantı hataları söz konusu olmaktadır. Örnek vermek gerekirse ortak ağ bağdaştırıcısı tanımsız olabilmekte veya uzaktan erişim sorunu ile karşılaşılabilmektedir. Bu durumda ön bellek temizlemesi gerekebilir. Bir yazıcının ön belleği restart ile sağlanabilmekle beraber Bilgisayar üzerinden yazıcı hareketlerine girerek hafızadaki bekleyen belgelerin silinmesiyle gerçekleşir. Wifi üzerinden sorun varsa internet restart edilerek tekrar bağlanması sağlanmalıdır.

Android ve Ios işletim sistemleri ile çalışan akıllı telefonlarda menülerde yazdırma seçenekleri farklı menülerde yer almakla birlikte her iki ana menü Ayarlar seçeneğinden ulaşılmaktadır. Ios üzerinden bağlanan Iphone telefonları Airprint seçeneği kullanılmalıdır. Android işletim sisteminde ise google cloud print seçeneği kullanılır.

Ev tipi yazıcılarda wifi direct tuşu yer alır bu tuşa 2 saniye basılı tutulması halinde ortak wifi alanına bağlantısı söz konusu olacaktır. Telefon aynı internet ağına bağlanması halinde kolaylıkla çıktı alınacaktır. Bu bağlanma prosedürü sadece bir kere tanımlanır ve wifi kullanıcı adı ve şifresi değişmediği sürece otomatik olarak bağlanacaktır.


 

 

False