GeriPratik Bilgiler Standart Kartvizit Ölçüleri Nelerdir? Kartvizit Boyutları Ve Gramajları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Standart Kartvizit Ölçüleri Nelerdir? Kartvizit Boyutları Ve Gramajları

Standart Kartvizit Ölçüleri Nelerdir? Kartvizit Boyutları Ve Gramajları

Klasik ölçülere sahip olan kartvizitlerin boyutları 55 mm x 85 mm olarak belirlenmiştir. Kartvizit basımı işlemi yapılacağı zaman standart olarak en çok kullanılan ölçüdür. Genel olarak yatay şekilde ele alınır ancak isteğe bağlı dikey olarak da kullanılabilir. Peki standart kartvizit ölçüleri nelerdir? Kartvizit boyutları ve gramajları üzerine detayları derledik.

Genel olarak yatay şekilde kullanılan kartvizitler klasik 55 mm x 85 mm boyutları arasında değerlendirilir. Bazı matbaalarda ise 84 mm x 54 mm gibi boyutlar üzerinden üretim yapılabilir. Aynı zamanda isteğe bağlı şekilde 86 mm x 56 mm boyutları üzerinden de kullanım şansı bulunuyor. Standart olarak kartvizitler ele alındığı zaman gramajı ise 300 ila 350 gram arasında değişkenlik gösterir.

Standart Kartvizit Ölçüleri Nelerdir?

Standart şekilde kullanılan kartvizit ölçüleri 55 mm x 85 mm boyutları arasındadır. Hem kurumsal hem de bireysel olarak ele alınan kartvizit ölçüleri, isteğe göre değişik standartlar altında da değerlendirilir.

Örneğin bazı matbaalar içerisinde 84 mm x 54 mm boyutları üzerinden üretim yapılmaktadır. Bu boyutlar daha yüksek standartlarda 86 mm x 56 mm olarak da ele alınır. Kuruluşa ve kullanım amacına bağlı olarak standart kartvizit ölçüleri değişkenlik gösterir. Fakat genele bakıldığı zaman 55 mm x 85 mm yaygın kullanılan kartvizit ölçüleridir.

Kartvizit Boyutları

Kartvizit boyutları milimetre bazında ele alınır ve bu ölçümler doğrultusunda değerlendirilir. Standart ölçüm olarak kartvizit boyutları ise genelde 55 mm x 85 mm şeklinde üretilir. Bu üretim bazında standart bir boyut olarak ele alındığını söylemek mümkün. Daha nadir kullanılsa bile yine de standart olarak 84 mm x 54 mm ve 86 mm x 56 mm boyutları da ön plana çıkar. Bunun dışında amaca uygun olarak kullanılan kartvizit boyutları bulunmaz. Standart ölçüleri altında öne çıkan bu kartvizit boyutları genelde enine üretim üzerinden değerlendirilir. İsteğe bağlı şekilde aynı standart ölçülerde boyuna üretim de kullanılabilir.

Kartvizit Gramajları

Standart kartvizit olarak ifade edebilecek olan kağıt formundaki ürünler genelde 300 ile 350 gram arasında üretilir. Tabii bu durum standart kartvizit boyutlarına ve ölçülerine bağlı olarak değişkenlik yaratabilir. Bu konuda genelde 55 mm ve 85 mm arasında kartvizit ölçüleri standart olarak öne çıkar. Kartvizit gramajları ise bu standart ölçüler eşliğinde 300 ile 350 gram arasında değerlendirilir. Bunların dışında 84 mm x 54 mm gibi ölçümüne sahip olan diğer kartvizit çeşitlerinde gramaj farklılık gösterir. Ancak yine de gramaj açısından çok yüksek bir farklılık ortaya çıkmaz. Sınırlar 300 ile 350 gram arasında gidip gelir.

Kartvizit Çeşitleri Nelerdir?

Standart ölçüm altında 55 mm x 85 mm arasında üretimi gerçekleştirilen kartvizit ürünleri, farklı çeşitler üzerinden ele alınır.

- Sandal kartvizitler
- Kare kartvizit
- İnce (Mikron) kartvizit çeşitleri
- Katlamalı kartvizit

Ölçümleri ile tasarımları ve gramajları açısından bu kartvizit çeşitleri farklı yapılarda üretilir. Özellikle 300 ile 350 gram arasında gerçekleşen standart kartvizitler, 55 mm x 85 mm ölçümleri doğrusunda ele alınır.

Kartvizit Kaç Punto ile Yazılır?

Kartvizit boyutlarını ve şekline bağlı olarak üzerinde yer alan Punto farklılık gösterebilir. Adres ve telefon numarası ile isim gibi yılların yer aldığı kartvizit üzerinde genelde 7 ya da 8 punto öne çıkar. Aynı zamanda karşı tarafın rahat bir şekilde okuması amaçlı kalınlığı da farklılık gösterebilir. Standart ölçüler dahilinde bu punto ile yazılan kartvizitler 350 gramaja kadar değerlendirilir.

 

False