GeriPratik Bilgiler Slime Lekesi Nasıl Çıkar? Koltuktan, Halıdan Ve Kıyafetten Slime Lekesi Nasıl Geçer
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Slime Lekesi Nasıl Çıkar? Koltuktan, Halıdan Ve Kıyafetten Slime Lekesi Nasıl Geçer

Slime Lekesi Nasıl Çıkar? Koltuktan, Halıdan Ve Kıyafetten Slime Lekesi Nasıl Geçer

Slime lekesi için kullanılan en etkili yöntem sirke olmaktadır. Slime lekesine sirke bolca sürüldükten sonra temizlenmektedir. Peki, Slime lekesi nasıl çıkar? Koltuktan, halıdan ve kıyafetten slime lekesi nasıl geçer? İşte slime lekesi çıkarmanın yöntemlerini derledik.

Slime polimer malzemeden yapılman yeni nesil bir oyun hamurudur. Çok yapışkan olması sebebiyle leke oluşumuna neden olmaktadır. Slime lekesini çıkarmak için birçok yöntem bulunmaktadır.

Sime Lekesi Nasıl Çıkar?

Yapışkan özelliğinden dolayı slime çoğu zaman bir bez veya koruyucu serilerek oynanmaktadır. Küçük çocuklar için önemli olan bu tedbir bazı durumlarda işe yaramayabilir. Bu nedenle slime başka yerlere bulaşabilir ve leke oluşturabilir. Slime oynanan bölgeyi temizlemek hijyen ve kalıcı iz bırakmaması adına çok önemlidir. Slime lekesi çıkarma yollarından birisi karbonat yöntemidir.

Slime lekesi için karbonat ve su bir kaba konulmalı ve karıştırılmalıdır. Üzerine ise biraz beyaz sirke eklenmeli ve macun haline gelene kadar karıştırılmalıdır. Daha sonra lekeli bölgede slime yapışkanları duruyor ise hafif kazıyarak temizlenmelidir. Hazırlanan karışım leke üzerine sürülerek kurumaya bırakılmalıdır. Yaklaşık olarak iki saat kalan karışım temiz bir bez ile temizlenmelidir. Bu yöntem ile slime lekesi kolay bir şekilde temizlenebilir.

Koltuktan Slime Lekesi Nasıl Geçer?

Slime her ne kadar eğlenceli bir uğraş olsa da bazen problem oluşturabilir. Özellikle çocuklar tarafından sevilerek oynanan slime dikkatsizlik yüzünden bazı yerlere dökülerek yapışabilir. Bunlardan birisi de evlerde kullanılan koltuklardır. Koltuk üzerinden slime lekesini çıkarmak için gerekli olan tek malzeme buz parçaları olmaktadır. Slime lekesi koltuk üzerinden şu şekilde çıkarılı

 - Slime lekesi üzerini kaplayacak şekilde buz parçaları konulmalıdır.

 - Bir süre beklendikten sonra donan slime parçaları el yardımı ile alınmalıdır.

 - Daha sonra geriye kalak slime lekesi üzerine tekrar buz parçaları konulmalıdır.

 - Ucu keskin bir malzeme ile nazik bir şekilde donan slime alınmalıdır.

 - Slime lekesi tamamen çıkana kadar buz parçaları koyma işlemi devam edilmelidir.

 Halıdan Slime Lekesi Nasıl Geçer?

 Slime lekesi genellikle halı üzerinde görülmektedir. Çocuklar halı üzerinde oynarken çoğu zaman slimeler halılara bulaşmakta ve leke oluşturmaktadır. Halıya dökülen slime lekesi için bıçak, sirke ve sıcak suya ihtiyaç duyulmaktadır.

 Halı üzerinden slime lekesi ilk olarak bıçak yardımı ile mümkün olduğunda kazınır. Kazıma işleminin dışarıdan içeriye doğru yapılmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Tam olarak kuruyan slime üzerinden elektrik süpürgesi ile geçildikten sonra olabildiğince temizlenmelidir. Daha sonra sirke leke üzerine dökülerek yaklaşık 10dakika beklenmelidir. Bir havlu yardımı ile slime temizlenmelidir. Başka temiz bir havlu sıcak suya batırılarak suyu sıkıldıktan sonra son kalan slime ovalanarak temizlenmelidir. Son olarak ise kuru bir havlu ile halı üzerinde kalan fazla suyun emilmesi sağlanır.

 Kıyafetten Slime Lekesi Nasıl Geçer?

 Slime lekesi çoğu zaman çocukların kıyafetlerine yapışmakta ve leke oluşturmaktadır. Kıyafetten slime lekesi çıkarmak için kumaş leke çıkarıcı, pamuk ve bıçak gibi malzemelere ihtiyaç duyulmaktadır. Fakat leke çıkarma işlemine başlamadan önce elbiseler veya kıyafetler dondurucuya konulması gerekir. Özellikle dondurucuya yerleştirilen kıyafetler yaklaşık bir gün boyunca burada kalmalıdır.

 Dondurucan çıkarılan elbise bir bıçak yardımı ile narin bir şekilde temizlenmelidir. Pamuğa leke çıkarıcı sürüldükten sonra slime üstüne sürülür ve iyice yedirilir. Kıyafet bu şekilde bir süre bekletilir. Daha sonra yeniden bıçak yardımı ile kalan slimeler çıkartılır. Son olarak tekrar lekeli bölgeye leke çıkartıcı sürülerek makinede ön yıkama işlemi yapılır.

False