GeriNasıl Yapılır? Sineklerden nasıl korunulur? Sivrisinek neye gelmez? Sineklerden kurtulmanın doğal yolları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sineklerden nasıl korunulur? Sivrisinek neye gelmez? Sineklerden kurtulmanın doğal yolları

Sineklerden nasıl korunulur? Sivrisinek neye gelmez? Sineklerden kurtulmanın doğal yolları

Hava sıcaklığının artmasıyla sivrisinekler kabusumuz olabiliyor. Uykuları kaçırmanın yanı sıra ısırıklarla da rahatsız ediyorlar. Ancak birkaç yöntemle sorunu çözebilirsiniz. Peki sineklerden nasıl korunulur? Sivri sinek neye gelmez? İşte sineklerden kurtulmanın doğal yolları...

Sıcaklıkların artışa geçmesiyle sivrisinekler de rahatsız edici olabiliyor. Evde birkaç basit ve doğal yöntemle bu soruna çözüm bulabilirsiniz. Sinekleri kovmanıza yarayacak birkaç öneriyi sizin için derledik.

SİNEKLERDEN NASIL KORUNULUR?

Sivrisineklerin kokusunu sevmediği bitkileri çevrenizde bulundurarak evinizden uzak tutabilirsiniz.

Sinekler uçucu lavanta yağı, karanfil ve portakal kabuğu kokusundan hoşlanmazlar. Suyla doldurulmuş bir sprey şişesinin içine birkaç damla bu yağlardan damlatıp evin içine sıkabilirsiniz. Portakal kabuklarını evinizin farklı bölgelerine serpiştirebilirsiniz.

Evinizin bazı bölgelerine karanfil taneleri bırakabilirsiniz, böylece sinekleri uzaklaşacaklar.

Kedinanesi yağı ya da nane yağı, çay ağacı yağı, okaliptus ve su karışımı ile hazırlayacağınız spreyleri veya kremleri sürerek sivrisinekleri cildinizden kovabilirsiniz.

Rahat bir uyku için saf vanilya parçasını yatarken nabız noktalarına sürebilirsiniz.

8-10 adet karanfili sapladığınız yarım limonları masanızın üzerine ve oturduğunuz bölgede yerlere bırakırsanız sivrisinekler tarafından daha az ziyaret edildiğiniz keyifli bir yemek yiyebilirsiniz. Limon ve karanfil kokusu sizi sivrisinekleri uzak tutacaktır.

Türk kahvesi ve bol şekerli az miktar suyu karıştırıp, hamur haline getirdikten sonra bir tahta çubuğun üzerine olacak şekilde sarıp kurutursanız, evinizin bahçesinde tütsü olarak sivrisinekleri uzaklaştırmakta kullanabilirsiniz.

SİVRİSİNEK NEYE GELMEZ?

Sivrisinekler taze fesleğen kokusunu sevmezler bu yüzden evinizin/yazlığınızın çeşitli yerlerine birkaç adet fesleğen bitkisi koyabilirsiniz.

Bahçe ve balkonunuzda sodyum lambaları bulundurabilirsiniz. Bunlar sivrisineklerin daha az gelmesini ve elektrik tasarrufu yapmanızı sağlar.

Yine bahçe ve balkonunuza sarımsak, biberiye, kadife çiçekleri ekerseniz kokusundan rahatsız olur ve kaçarlar.

False