Geriİsimler Sözlüğü Peyrüze İsminin Anlamı Nedir Ve Peyrüze Ne Demek? Peyrüze Adının Özellikleri, Analizi Ve Kökeni
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Peyrüze İsminin Anlamı Nedir Ve Peyrüze Ne Demek? Peyrüze Adının Özellikleri, Analizi Ve Kökeni

Peyrüze İsminin Anlamı Nedir Ve Peyrüze Ne Demek? Peyrüze Adının Özellikleri, Analizi Ve Kökeni

Peyrüze, doğan güneş ve şanlı anlamlarına gelen bir sözcük olmakla beraber, genellikle kız çocuklar için bu ismin daha fazla kullanıldığı bilinmektedir. Bununla beraber, Peyrüz isimli ek almamış şekli ile erkek çocuklar için de kullanılmaktadır. Şan ve şöhreti anlamına gelen bu sözcük hakkında tüm merak edilenler, sözcüğün kökeni ve analizi hakkında merak edilen tüm ayrıntıları derledik.

Peyrüze, kadınlarda kullanılan bir isimdir ve tarihi açık şanlı kimse anlamına gelmektedir. Birçok dilde eski metinlerde bu sözcüğün kullandığı bilinmektedir. Soylu ve asil anlamlarını da taşımaktadır. Eski isimler arasında yer alan isim, bahtı açık kişi olarak seçilmektedir. 

 Peyrüze İsminin Anlamı Nedir ve Peyrüze Ne Demek? 

 Peyrüze 'kutlu' 'bahtı açık' 'alın yazısı güzel' olarak isimlendirilmiştir. Arapça ve Farsça dillerinden geçtiği düşünülen bu isim, Piruz ve Nevruz olan kutlama ve bereket ile de ilişkilendirilmiştir. 

 Peyrüze İsminin Özellikleri

  Peyrüze ismi, gülen yüzlü ve mutlu kimselerde görülmektedir. Kendi fırsatlarını kendileri yaratabilen, motivasyonları yüksek ve yaşamayı seven kişiler olurlar. Yardımlaşmayı ve sosyalleşmeyi seven kişilerdir. 

 Peyrüze İsminin Analizi 

 Analiz itibari ile sık kullanılan isimler arasında yer almasa da oldukça özel bir isim olan Peyrüze, naif ve motivasyonu yüksek anlamı taşıdığından kız çocuklarına verilebilecek bir isimdir. Özellikle çocuklarına farklı isim koymak isteyen ebeveynler tarafından bu isim seçilebilir.

  Peyrüze İsminin Kökeni

  İsmin Farsça olduğu düşünülmektedir. Arapça ve Kürtçe dillerinde de bu ismin kullanılması her iki dilin de Farsçadan etkilediği görüşünü destekler niteliktedir.

  Peyrüze İsminin Yanına Yakışan İsimler 

 Peyrüze şansı ve bereketi simgelediğinden, Bahar, Yasemin ya da Nilüfer ismi ile beraber kullanılabilmektedir. 

 Peyrüze İsmi Kur'an-ı Kerim'de Geçiyor mu? 

 Bu isim Kur'an da yer almaz. 

False