GeriPratik Bilgiler Okul çantasında olması gerekenler nelerdir? Okul çantasında olması gereken eşyalar (Tüm sınıflar)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Okul çantasında olması gerekenler nelerdir? Okul çantasında olması gereken eşyalar (Tüm sınıflar)

Peçete, ıslak mendil, yara bandı gibi acil durumlarda işe yarayacak şeyler mutlaka okul çantasında bulunmalıdır. Okulda kullanılacak defterler ve kitapların yanı sıra bu eşyalar hiç ummadığımız anda işimize yarayabilir. Peki, okul çantasında başka nelere ihtiyaç duyulabilir? İşte okul çantasında olması gerekenler.

Okul çantasında olması gerekenler yaş gruplarına göre değişmektedir. Her sınıf düzeyi için farklı modellerin bulunduğu okul çantaları taşıdıkları özellikler ve boyutlarına göre farklılık göstermektedir.

Okul Çantasında Olması Gerekenler Nelerdir?

Okul çantasında bulunması gereken eşyalar öğrencilere göre farklı olmaktadır. Küçük yaştaki çocukların çantalarında kullanılmayacak eşyaların bulunmaması gerekir. Özellikle o gün ne gerekiyor ise o eşyaların konulması çocuklar için daha kolay olmaktadır. Okul çantasının içerisinde kalem, defter ve diğer okul malzemeleri bulunurken diğer yanda eğitim için gerekli eşyaların dışında olan ihtiyaçlarında düşünülmesi gerekilir.

Okul çantası içerisinde eğitim ihtiyaçların yanı sıra beslenme ihtiyaçları için de bazı yiyecek ve içecekler de konulabilir. Bu sayede çocukların dışarıdan beslenmesi yerine daha sağlıklı besinler tüketilmesi sağlanmaktadır. Ayrıca büyük yaştaki çocukların toplu taşıma kullanmaları için kart veya bir miktar para da konulması gerekilir.

İlkokul Öğrencisinin Okul Çantasında Olması Gereken Eşyalar

​​​​​​İlkokul öğrencileri en çok çantalarında kitap ve defter taşımaktadır. Özellikle ilk kez böyle bir ortam ile karşılaşacak çocukların eğitime karşı heyecanı da fazla olmaktadır. İlkokul çağındaki öğrencilerin çantalarında olması gereken temel malzemeler yiyecek, içecek, defter, kitap, mendil ve kalemlik gibi malzemelerdir.

Birbirinden farklı tasarımları ile öğrencilere sunulan okul çantalarının modelleri öğrencilerin zevklerine göre seçilmelidir. Ayrıca çanta seçiminde su geçirmeyen çantalar geniş gözlü olmaları nedeniyle daha fazla tercih edilmektedir. Bu nedenle ayrıca beslenme çantalarına da gerek duyulmayacaktır.

Ortaokul Öğrencisinin Okul Çantasında Olması Gerekenler

Ortaokul dönemindeki çocuklar çocukluk döneminden yavaş yavaş gençlik çağına erişen çocuklardır. Bu nedenle bu yaş grubu çocuklar okul çantalarını kendi tercihlerine göre yapmaktadır. Ortaokul çantaları genellikle daha farklı stiller ile ön plana çıkmaktadır. Çeşitli özel koleksiyonların yer aldığı bu çantalarda daha çok düz renkler bulunmaktadır. Sınıf değişimi ile birlikte büyük modellerin seçilmesi daha doğru olacaktır. Çünkü bu yaştaki çocuklar genellikle okullardan sonra kurslara gitmektedir.

Bu bilgiler ışığında ortaokul çağındaki çocukların okul çantasında olması gereken pek çok malzeme bulunmaktadır. Bunlar defter, kitap, ders programı, su ve ulaşım parasıdır. Bunlar dışında bu yaştaki çocukların yoğun ders temposundan dolayı çeşitli atıştırmalıklar da konulabilir. Ayrıca mendil veya ıslak mendiller de her yaş grubundaki kişilerin okul çantalarında bulunması gerekir.

Lise Öğrencisinin Okul Çantasında Bulunması Gerekenler

Lise çağına gelmiş her birey daha yetişkin öğrencilerden oluşmaktadır. Bu durum da çanta modeli seçimine yansımaktadır. Genç olarak adlandırılan bu öğrenciler için farklı okul çantaları bulunmaktadır. Lise öğrencileri çanta seçiminde dış görünüşüne çok önem vermekle birlikte kullanışlı olmaları da çok önemlidir.

Bir lise öğrencisinin olmazsa olmaz eşyalarından olan okul çantalarında pek çok eşya olabilir. Bunlar genellikle okullarda kullanılan defterler, kitaplar veya kalemliklerdir. Tüm bu malzemelerin yanı sıra lise öğrencilerin ulaşımları için gerekli olan bir miktar paraya da ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca diğer eğitim dönemlerine ek olarak cetvel, pergel gibi okulda kullanılan araçlara da ihtiyaç duyulabilir. Bu nedenle lise öğrencisinin çantasında bu malzemeler de bulunmaktadır.

Lise öğrencileri birer genç oldukları için kişisel ihtiyaçları da bulunmaktadır. Tüm bu ihtiyaçları karşılayacak ürünler okul çantalarında olabilir. Su ve atıştırmalıkların yanı sıra telefon ve cüzdan gibi eşyalar da lise öğrencilerin çantalarında bulunmaktadır.

False