GeriNasıl Yapılır? Nar Lekesi Nasıl Çıkar? Eldeki, Halıdan, Duvardan Ve Perdeden Nar Lekesi Nasıl Gider
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Nar Lekesi Nasıl Çıkar? Eldeki, Halıdan, Duvardan Ve Perdeden Nar Lekesi Nasıl Gider

Nar Lekesi Nasıl Çıkar? Eldeki, Halıdan, Duvardan Ve Perdeden Nar Lekesi Nasıl Gider

Sade soda ile nar lekesini kısa sürede leke bıraktığı yerden çıkarabilirsiniz. Bu esnada soğuk su ile çitilemek ve silmek de önemlidir. Nar lekesi hakkında tüm merak edilenleri sizlere detaylıca derledik.

Nar lekesinin elden sade soda yardımı ile çıkması mümkündür. Halıdan, duvardan ya da perdeden çıkarmak için ise kolonya ya da beyaz sirke kullanmak mümkündür.

Nar Lekesi Nasıl Çıkar?

Nar lekesi birçok kişinin korkulu rüyası haline gelmiştir. Özellikle rengi bakımından nar lekesi korkutucu bir boyut alabilir. Fakat nar lekesi oluşması halinde sakin olmak gerekir çünkü nar lekesinin çıkması için birçok yöntem vardır. Nar lekesinin çıkması için maden suyu en etkili ürünlerden biridir. Eldeki nar lekesini sade soda ile çıkarmak mümkündür. Ayrıca bulaşık deterjanı, limon kolonyası ya da beyaz sirke ile de kumaşlara ya da halıya bulaşmış olan nar lekesini temizlemek mümkündür. Kolonya genelde duvara sıçrayan nar lekesi için kullanılır.

Perde, halı ya da kıyafetlere bulaşmış olan nar lekesini çıkarmak için ise beyaz sirke ya da bulaşık deterjanını su ile karıştırmak ve lekeye püskürterek temiz bir bez ile silerek lekenin çıkmasını sağlamak gerekir. Nar lekesi çıkmaz bir leke gibi durduğu için birçok kişiyi korkutur fakat nar lekesi çıkan bir lekedir ve bunun için erken davranmak da oldukça önemlidir.

Eldeki, Halıdan, Duvardan ve Perdeden Nar Lekesi Nasıl Gider?

Elden nar lekesini çıkarmak için hızlı müdahale etmek oldukça önemlidir. Öncelikle eldeki nar lekesini soğuk su ile yıkamak ve sonrasında çıkmayanlar için de sade soda denemek gerekir. Elleri sade soda ile yavaş yavaş ovarak çıkmamış olan nar lekelerini çıkarmak mümkündür. Giysilerden ya da perdeden nar lekesini çıkarmak için ise beyaz sirkeden yardım almak mümkündür. Beyaz sirkeyi bir ölçü suya bir ölçü beyaz sirke denk gelecek şekilde karıştırmak ve sprey şişeye koyarak nar lekesinin üzerine bolca sıkmak gerekir.

Yumuşak bir fırça ile bölgeyi ürüne zarar vermeden ovalamak ve bu sayede nar lekesinden kurtulmak mümkündür. Sonrasında direkt olarak çamaşır makinesine atmak ve yıkamak gerekir. Nar lekesini halıdan çıkarmak için ise yine beyaz sirkeden destek almak mümkündür. Farklı bir alternatif denemek gerekirse sade sodayı az az halıdaki nar lekesinin üzerine dökmek ve temiz bir bez ile silmek mümkündür.

Diğer bir yöntem olarak bir tatlı kaşığı karbonatı bir bardak suda karıştırmak ve sonrasında lekeye dökerek silmek de mümkün olur. Eğer nar lekesi duvara sıçramış olursa bunun da çıkması için temiz bir bez almak ve bolca kolonya dökerek lekeyi dağıtmadan silmek gerekir. Sert davranmadan ve lekeyi yaymadan silmeye özen göstermek gerekir.

Narın Faydaları Nelerdir?

Nar içindeki vitaminler sayesinde öksürük ve astım gibi sorunların çözülmesi mümkündür.

Kilo vermek için de nar ya da narlı tariflerin kullanılması uzmanlar tarafından önerilir.

Anemi hastalığının tedavisi için de narın içinde bulunan demir oranı oldukça etkilidir.

Narın içinde bulunan antioksidanlar sayesinde tehlikeli olan tüm kanser türlerine karşı koruyucu özellik sağlanması mümkündür.

Cilt için de narın oldukça yüksek faydası bulunmaktadır. Kozmetik ürünlerinin çoğunda da nar tercih edilir ve narın tüketilmesi ciltte belirgin bir şekilde yaşlanmanın da gecikmesini sağlar.

Nar bereket anlamına gelir. Sonsuzluk ve sağlık kavramları için de narın faydaları oldukça yüksektir.

Nar tüketilmesi cildin yenilenip temizlenmesine ve aynı zamanda vücutta bulunan yaraların da iz bırakmadan iyileşmesine yardımcı olur.

 

False