Geriİsimler Sözlüğü Muhammed ne demek? Muhammed isminin anlamı nedir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Muhammed ne demek? Muhammed isminin anlamı nedir?

Muhammed ne demek? Muhammed isminin anlamı nedir?

Muhammed ismi en çok kullanılan ve ağırlığı olan isimlerden biri. İslam'ın kurucusu olan HZ. Muhammed, Arabistan'ın tamamını fethederek Müslüman hakimiyetindeki tek bir yönetim altında birleştirmiş ve böylece Kur'an'ın yanı sıra öğretileri ile uygulamalarını güvence altına alarak İslami dini inancın temelini oluşturmuştur. Peki, Muhammed ne demek? Muhammed isminin anlamı nedir?

Muhammed ismi bilindiği üzre Peygamberimiz(S.A.V)'in ismidir. Toplumun bazı kesimlerinde Muhammed; Muhammet diye bilinirken, TDK'da da Muhammet isminin sözlük anlamında; Peygamberimiz (S.A.V)'in isminin olduğu belirtilmektedir. Peki, Muhammed ne demek?

Muhammed isminin anlamı ; 'Pek çok kere, tekrar tekrar övülmüş, methedilmiş.' demektir. Öte yandan güzel huylu, hoşgörülü de denmektedir.

Muhammed ismi Arapça kökenlidir. Kur'an-ı Kerim'in pek çok ayetinde Muhammed ismi dile getirilmiştir.

Muhammed İsminin Özellikleri Nelerdir?

Her konuya hem duygusal hem de mantıksal açıdan yaklaşabilen kimsedir. Dürüst işleri ahlak edinmeyi sever. İnançlı kimseler olmaktadır. Yardımseverdir. İlişkileri iyi kurabilen kimselerdir. Fazla düşünceli kimsedirler(Bunun sonucunda kendini ihmal eder.).

Muhammed isminin yaygın kullanımı, hem Peygamber efendimiz (s.a.v)'in hem de ünlü isimlerin kullanmasından kaynaklanabilmektedir.

 

 

False