Geriİsimler Sözlüğü Mısır Piramitleri Nerede Ve Hangi Şehirde? Mısır Piramitleri İsimleri Ve Özellikleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mısır Piramitleri Nerede Ve Hangi Şehirde? Mısır Piramitleri İsimleri Ve Özellikleri

Mısır Piramitleri Nerede Ve Hangi Şehirde? Mısır Piramitleri İsimleri Ve Özellikleri

Ülkelerde bulunan turistik özellikle yapıları ile ön plana çıkarlar. Özellikle de Mısır piramitleri en çok merak edilen yapılardan bir tanesidir. Mısır piramitleri nerede ve hangi şehirde? Mısır piramitleri isimleri ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Dünya üzerinde gezip görülmesi gereken pek çok yer bulunmaktadır. Bu gezilen yerlerin özellikleri ve doğal güzellikleri de ön plana çıkmaktadır. Mısır ise geçmişten günümüze en çok merak edilen ülkelerden bir tanesidir. Tarihi ile merak edilen Mısır içerisinde özellikle piramitler turizme kazandırılmıştır. Dünyanın farklı yerlerinden milyonlarca insan her yıl Mısır piramitlerini merak ettikleri için Mısır'a gitmekteler. 

 Mısır Piramitleri Nerede ve Hangi Şehirde? 

 Mısır piramitleri milattan önce 2500'lü yıllarda inşa edilmiştir. Görünümüyle ön plana çıkan mısır piramitleri günümüzde Mısır'ın başkenti olan Kahire şehrinde bulunur. Mısır'daki bu piramitler Kahire'nin de bir parçası olan Gize'dedir. Gize mezar kenti içerisinde üç büyük anıtsal piramit bulunur. 

 Mısır piramitleri üst üste konulan birkaç tonluk kireç taşlarından oluşan yapılardır. Bu piramitler dönemin firavunlarına anıt mezarlar olarak hazırlanmıştır. Piramitler Mısır'da Nil nehrinin de hemen batı yönünde yer alır. Piramitlerin büyük olmasının da bir sebebi vardır. Bölgede geçmiş yıllarda piramitler ne kadar büyük olursa firavunların da cennete o kadar yakın olacağı düşünülmekteydi. 

 Mısır piramitleri zamanın ötesinde mimarisi ile hep merak edilmiştir. Piramitler tamamen bilime, akla, mantığa ve matematiğe uygun olarak inşa edilmiştir. Uzmanlara göre halk tonlarcas kilo ağırlığındaki taşları üst üste koymak için toprağı kullanmışlardır. Toprak bir rampa olarak kullanılarak taşlar da yukarı doğru çekilmiştir. İlerleyen süreçlerde de rampaların uzunluğu arttırılmıştır. Piramitlerin inşa süresi de 20 yıl olarak bilinmektedir. 

 Mısır Piramitleri İsimleri ve Özellikleri 

 Mısır'da bulunan Giza piramitleri isimlerinin verildiği firavunlar tarafından yaptırılmıştır. Mısır'da Keops, Mikerinos ve Kefren asında üç farklı piramit bulunur. Bu piramitlerin yapılışları ve büyükleri de ön plana çıkmıştır. 

 Keops: Bu piramid dünyanın yedi harikası arasında bulunmaktadır. Keops piramidi bu 7 harika arasından günümüze kadar gelen tek yapı olması ile bilinir. Keops piramidi de milattan önce 2800'lü yıllarda yapılmıştır. Bu piramid o dönemde hüküm süren hükümdar Keops tarafından yaptırılmıştır. Keops piramidi 138 metrelik bir uzunluğa sahiptir. Piramit içinde tepeden 100 metre aşağıya doğru firavun odası yer alır. Firavunun da mumyası, hazineleri ve özel eşyaları da bu odanın içinde saklanır. 

 Mikerinos: Gize piramitlerinin en küçüğü olarak bilinir. Bu piramit 66.5 metre yüksekliğindedir. Bu piramitteki defin odası aşağıda bulunmaktadır. Bu yönü ile mikerinos piramidi diğer piramitlerden ayrılmaktadır. 

 Kefren: Piramitler arasında yer alan kefren piramidi 143.5 metre yüksekliğe sahiptir. Piramid, Firavun Kefren'in oğlu tarafından yapılmıştır. Kefren piramidinde en üst kısımda bulunan koruyucu kaplama da hasar görmeden günümüze kadar gelmiştir. 

 Kızıl Piramit: Kızıl piramit genel olarak kızıl ve kırmızı kireç taşlarında birleşmesi ile oluşmuştur. Kızıl piramit uzunluğu da 105 metreyi bulur. Pürüzsüz bir yüzeye sahip olan kızıl piramit halk arasında yarasa piramidi olarak da bilinir. 

 Mısır Piramidinin Özellikleri Nelerdir? 

 Mısır piramidinin birbirinden farklı özellikleri bulunmaktadır. Mumyaların yüksek oranda radyoaktif barındırması nedeni ile keşif için giden 12 bilim adamı kanser nedeniyle vefat etmiştir. Giza piramitlerinin arasındaki mesafeler pisagor üçgenine göre belirlenmiştir. Piramitlerin içinde ne olduğu hakkında net bir bilgi yoktur. Araştırmacıların piramitlerin içerisine tam olarak giremedikleri ve ya kayboldukları bilinmektedir. Mısır piramitleri gizemi ve yapısı ile her yıl çok sayıda kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

False