Geriİsimler Sözlüğü Meze İsimleri Nelerdir? En Çok Sevilen Meze Çeşitleri Ve Türleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Meze İsimleri Nelerdir? En Çok Sevilen Meze Çeşitleri Ve Türleri

Meze İsimleri Nelerdir? En Çok Sevilen Meze Çeşitleri Ve Türleri

Yemek yemek oldukça keyifli aynı zamanda insan yaşamının devam edebilmesi için bir ihtiyaçtır. Ancak yemekler bazı ek ürünler ile daha lezzetli ve hoş hale getirilebilir. Yemek sofraları şenlik katan mezeler, aperatif atıştırmalıklardır. Meze isimleri nelerdir? En çok sevilen meze çeşitleri ve türleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Meze, ana yemek ile başlangıç arasında servis edilen ya da masada her an hazır bulunan ve tüm yemeklere eşlik eden ara yemeklerin genel adıdır. Mezeler, çok çeşitlidir. Bu yüzden bir sofrada meze seçimi yaparken diğer yemekler ile uyumlu olması tercih edilir. Sık sık sofra kuran birinin meze çeşitlerine göz atmasında yarar vardır. 

 Meze İsimleri Nelerdir? 

 Meze çeşitleri oldukça fazladır. Bu yüzden farklı tatlar denemek isteyen kişiler meze isimlerinden yararlanarak zaman zaman mezeleri masalarında bulundurabilirler. Her yemeğe yakışacak mutlaka bir meze vardır. Ayrıca sofraların daha şık ve dolu görünmesine de katkı da bulunur. Sizler için meze isimlerinden bir liste hazırladık. 

 Meze isimleri şu şekildedir;

 Fava, mercimek köftesi, acılı ezme, acısız ezme, deniz börülcesi, paçanga, içli köfte, humus, pastırmalı humus, haydari, zeytinyağlı fava, kabak tarator, havuç tarator, kereviz tarator, şakşuka, kuru patlıcanlı yoğurt, atom, havuçlu kerevizli meze, yer fıstıklı patlıcan salatası, girit, köpoğlu, ekmekli tarator, hibeş, lor peynirli kırmızı biber, kırmızı biber dolması, biber dolması, yaprak sarması, kuru dolma çeşitleri, semizotu salatası, kızarmış biber mezesi, tahinli tarator, yoğurtlu patates, salatalıklı patates mezesi, patates kavurması, enginar ezmesi, tahinli piyaz, fasulye piyaz, patates piyaz, papagannis mezesi, köz patlıcan mezesi, pancarlı humus, balkabaklı humus, garnitürlü makarna, köz biber kızartması, soğan söğüş, közde soğan, közde sarımsak, közlenmiş nar ekşili sumaklı soğan, barbunya, muhammara, peynirli kabak ızgara, kabak çiçeği dolması, karides güveç, cacık, patlıcan silkme, nuraniye salatası, Ege güzeli, Ege usulü baklalı enginar, çiğ köfte, kapya biberli girit, tahinli patlıcan mezesi, kestaneli köz patlıcan, labneli köz patlıcan salatası 

 En Çok Sevilen Meze Çeşitleri ve Türleri 

 Mezenin her çeşiti çok lezzetlidir ve çok sevilir. Mezeler genellikle zeytinyağlı türündendir. Et, tavuk ve balık gibi ürünlerin girdiği çok az meze çeşiti vardır. Çünkü mezeler bu tarz yemeklere eşlik etmek ile görevlidir. Mezelerde kullanılan başlıca malzemelerden biri yoğurttur ve yoğurtlu mezeler en çok sevilen meze türleridir. Ayrıca patlıcanlı mezelere de kimse hayır diyemez. Bu yüzden patlıcanlı meze türleri de en çok sevilenler arasındadır. Sizler için en çok sevilen meze çeşitlerini ve türlerini bir liste halinde hazırladık. Buradan inceleyerek beğendiğiniz mezeleri sizde deneyebilirsiniz. 

 İşte en çok sevilen meze çeşitleri ve türleri;

 Hibeş, haydari, muhammara, havuçlu tarator, kabaklı tarator, babagannuş, köpoğlu mancası, Çerkez tavuğu, arpa şehriye salatası, çiğ köfte, humus, nuraniye, yoğurtlu kereviz salatası, kırmızı biberli yoğurtlu salata, salça soslu ve yoğurtlu patates, deniz börülcesi, Hatay ekşileme, kısır, bezirgan, patates piyaz, yoğurtlu kuru patlıcan mezesi, patates piyaz, pancarlı turşulu ekşime, çılbır, mücver, tarama, tahinli fava, Arnavut ciğeri, peynirli kırmızı biber dolması, cacık, süzme yoğurtlu karışık kızartma, pancarlı humus, ayvalı kereviz salatası, pişmiş soğan salatası, közlenmiş soğan sarımsak söğüş, pancarlı mısırlı meze, tablacı salatası, yeşil, zeytin salatası, ıspanak tarator, mantar kavurması, kaşar dolgulu mantar, tavuklu kereviz salatası, patlıcanlı haydari, patlıcan silkme, peynirli yoğurt mezesi, süzme yoğurtlu havuç kızartma, mütebbel, kaşık salatası, yeşil mercimekli lahana sarması, karidesli pazı dolma

 

False