Geriİsimler Sözlüğü Metehan İsminin Anlamı Nedir? Metehan Ne Demek?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Metehan İsminin Anlamı Nedir? Metehan Ne Demek?

Metehan İsminin Anlamı Nedir? Metehan Ne Demek?

Metehan Türk tarihinin en önemli isimlerinden biridir. Ayrıca hem anlamı açısından hem de telaffuzu noktasında değer verilen isimler arasında yer alıyor. Bu güzel isim günümüzde Mete ya da Metehan olarak kullanılabilmektedir. Siz de bu ismin anlamını ve nereden geldiğini öğrenerek çocuğunuz için değerlendirebilirsiniz. Peki, Metehan isminin anlamı nedir? Metehan ne demek? İşte bilinmesi gerekenler.

Metehan en eski Türkçe isimlerden biridir. Türk kavimleri için eski dönemlerden günümüze kadar çok önemli bir isim olarak öne çıkıyor. Günümüzde hala erkek çocukları için kullanılan adlardandır. Anlamı ve okunuşu ile beraber telaffuzu üzerinden karakteristik özellikleri beğeni toplayan bir isim olduğunu söylemek mümkün.

 Metehan İsminin Anlamı

 Metehan M.Ö. yaşamış Türk-Hun İmparatorudur. Özellikle Türk Asya milletlerini tek bir çatı altında toplayan en önemli hükümdar olarak öne çıkıyor. Genel olarak ‘hükümdar olan Mete’ anlamı ile bilinen bir isim olduğunu söylemek mümkün. Çok özel ve güzel anlamı ile tarihi olduğu için en iyi gören isimlerden biridir.

 Aynı zamanda Metehan isminin Kur'an'da geçip geçmediği merak edilen konulardan biridir. Bu isim Kur'an-ı Kerim'den çok önce kullanıldığı için Kur'an'da geçmektedir. Kökeni Türkçeden gelen Metehan ismini erkek çocuğunuz için değerlendirebilirsiniz. Son dönemlerde en çok ilgi gören ve merak edilen isimler arasında yer alıyor. Anlamını merak edenler için bu bilgi üzerinden erkek bebeğiniz adına bu adı keyifle kullanmanız mümkün.

 

 

 

False