GeriPratik Bilgiler Kendoku nasıl oynanır, oyunun kuralları nelerdir? 4 işlem oyunu oynanışı..
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kendoku nasıl oynanır, oyunun kuralları nelerdir? 4 işlem oyunu oynanışı..

Kendoku nasıl oynanır, oyunun kuralları nelerdir? 4 işlem oyunu oynanışı..

Büyük küçük her yaştan insana hitap eden birbirinden oldukça farklı özelliklere sahip olan çok sayıda bulmaca ve akıl oyunları bulunmaktadır. Kendoku olarak adlandırılan oyunda bunlardan bir tanesi olarak ele alınabilmektedir. Kendoku oyunu özellikle çocukların farklı bakış açılarını geliştirmek adına tasarlanan bir oyun olmaktadır. Oyun sırasında oyuncu yapabileceği her hamle için mantıklı davranması gerekmektedir. Kendoku olarak bilinen bu oyunun farklı isimleri de bulunmaktadır. Bu isimler arasında Kenken, Calcudoku ve Mathdoku sayılabilmektedir. Peki, Kendoku oyunu nasıl oynanır, oyunun kuralları nelerdir? Dört işlem oyununun oynanışı nasıl olmaktadır tüm detayları ile derledik.

Kendoku adı verilen oyun esasında dört işeme dayalı olan bir zeka oyunu olmaktadır. Her yaştan insanın oynayabileceği bir oyun olarak bilinmektedir. Bu oyun sudoku oyunu ile de benzer bazı özelliklere sahip olmaktadır. 

Kendoku Oyunu Nasıl Oynanır, Oyunun Kuralları Nelerdir? 

Kendoku oyunu, Japon bir matematik öğretmeni tarafından keşfedilen ve dört işleme dayalı olan bir oyun olarak ifade edilmektedir. Dört işleme dayalı olan bu oyunda kurallar herkes tarafından anlaşılacak kadar basit olmaktadır. Her satırda ve sütunda 1'den 4'e kadar olan rakamların bir kez yazılması zorunlu olmaktadır. 

Kalın çizgiler ile belirtilmiş her bölgenin içinde bulunan sayılar, o bölgenin köşesindeki işleme tabi tutularak bölgenin köşesinde bulunan sayı elde edilmelidir. Bölge içerisinde rakamların tekrar etmesi durumu mümkün olmaktadır. Her kendoku bulmacasının yalnızca bir çözüm yolu bulunabilmektedir. 

Dört İşlem Oyununun Oynanışı Nasıldır? 

Kendoku adı verilen ve dört işlem temelli olan bu oyun her kesimden insanın kolaylıkla anlayabileceği ve farklı çözüm teknikleri üretebileceği bir akıl oyunu olmaktadır. Soruları çözmek için uğraşan insanlarda konsantrasyonu ve mantıksal becerileri geliştirdiği belirtilmektedir. Kendoku oyununu oynarken bazı kurallara dikkat etmek gerekmektedir. Öncelikle oyuncunun küçük bloklardan başlaması daha sonra büyük bloklara geçmesi gerekmektedir. 

Mevcut halde olan tek hücrelerin doldurulması gerekmektedir. Çarpma ve bölme işlemleri yapılırken varsayımlar az olacağı için bu bölgelerin öncelikle çözülmesi oyuncunun işini kolaylaştıracaktır. Tahminlere dayalı olarak hamle yapılmaması gerekmektedir. Oyuncunun kesin ve mantıklı hamleler yapmaya özen göstermesi gerekir.

False