GeriNasıl Yapılır? Karanfil Yağı Nedir, Nasıl Yapılır Ve Neye İyi Gelir? Karanfil Yağı Faydaları Ve Kullanımı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karanfil Yağı Nedir, Nasıl Yapılır Ve Neye İyi Gelir? Karanfil Yağı Faydaları Ve Kullanımı

Karanfil Yağı Nedir, Nasıl Yapılır Ve Neye İyi Gelir? Karanfil Yağı Faydaları Ve Kullanımı

Karanfil yağı nedir? Karanfil yağı nasıl yapılır? Karanfil yağı yararları nelerdir? Karanfil yağı nerelerde ve ne şekilde kullanılır? Karanfil yağı neye iyi gelir? Karanfil yağı kullanımı nasıldır? Karanfil yağı özellikleri nelerdir? Karanfil yağı ne işe yarar? Karanfil yağı hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Karanfilden elde edilmekte olan karanfil yağı geçmişi çok eski tarihlere dayanan hastalıklarda şifa amaçlı kullanılan bitkisel bir yağ çeşididir.

Karanfil Yağı Nedir?

Syzygium aromaticum ağacının çiçekli tomurcuk bölgelerinden oluşan karanfil adını alan bitkinin kurumuş tomurcuklarıdır. Karanfil tomurcuklarının işlemlerden geçmesi ile elde edilen karanfil yağı geçmişte ağrı kesmek amacıyla kullanılmış bir yağdır. Günümüzde de birçok alanda kullanım alanı bulunmaktadır.

Karanfil Yağı Nasıl Yapılır Ve Nasıl Elde Edilir?

Karanfil yağı tomurcuk halinde olan karanfillerin çeşitli işlemlerden geçirilmesiyle elde edilmektedir. Karanfil yağı distilasyon yöntemi kullanılarak elde edilmektedir. Evde yapımı ise karanfil tomurcuklarının zeytinyağında bekletilmesi ile yapılmaktadır.

Karanfil Yağı Ne İşe Yarar?

Karanfil yağı içerdiği maddeler ile eklem ağrılarını rahatlattığı gibi ağrı kesici özelliğiyle de kullanılan bir yağdır. Özellikle eklem ağrılarında veya vücuttaki ağrı ve sızılarda bölgeye hafif şekilde masaj yapılarak uygulanmaktadır. Karanfil yağı tıbbi faydaları olan bir yağdır. Karanfil yağı bölgesel ağrılara iyi gelmesinin yanında mikrop öldürücü etkisiyle de kullanılmaktadır. Karanfil yağı haşerelerin uzaklaştırılmasına da faydalı olmaktadır.

Karanfil Yağı Neye İyi Gelir?

Karanfil yağı stres ve baş ağrılarına masaj yapılarak uygulandığında iyi gelmektedir. Karanfil yağının içeriğinde antiseptik özellikler bulunması mikropları öldürmekte faydalıdır. Karanfil yağı diş ağrılarına ağız içindeki kötü kokulara karşı kullanılmakta faydalıdır. Karanfil yağı bölgesel olan ağrılara karşı etkilidir. Karanfil yağı cilt sorunlarına karşı iyi gelmektedir. Karanfil yağı bir kaç yağ ile beraber kullanıldığında saç dökülmelerine faydalı olarak saç uzamasına da faydalı olmaktadır.

Karanfil Yağının Faydaları Nelerdir?

Karanfil yağı antioksidan bir yağ olduğu için mikroplardan kurtulmaya ve ağrıları dindirmeye faydalı olmaktadır. Karanfil yağı baş ağrılarında kullanıldığı gibi diğer ağrıları hafifletmek için etkili ve faydalıdır. Eklem ağrılarını dindirmekte kullanılmaktadır. Karanfil yağı çocuklarda diş ağrılarını dindirmek için ve diş çıkartırken ağrıları azaltmak için kullanılmaktadır.

Karanfil yağı saç diplerinde ve saç bakımında faydalı bir yağdır. Karanfil yağı kokusu yoğun olduğu için strese karşı etkili ve rahatlatıcı olmaktadır. Diş ağrılarında faydalı olduğu kadar ağız içi yaraları ve ağız kokularını yok etmek için faydalıdır. Ağrı kesici özelliği doğal yapıda olduğu için rahatlıkla kullanılmaktadır.

Karanfil Yağı Nasıl Kullanılır? Karanfil Yağı Kullanımı

Karanfil yağı uyku problemlerinde kullanılmak istendiğinde yarım çay bardağı suyun içerisine 2 damla konularak uykudan önce içilmektedir.

Bebekler ve çocukların diş ağrıları için 4 damla karanfil yağı 4 damla zeytinyağı karıştırılarak ağrılı dişlere sürülmektedir.

Aşırı akne ve sivilce sorunlarında sarımsak ezilerek içerisine karanfil yağı damlatarak oluşturulan solüsyon sürülmelidir.

Karanfil yağı özellikle eklem ağrılarında ağrılı bölgeye birkaç damla sürülerek masaj yapılmalıdır. Diş ağrılarında karanfil yağı su ile karıştırılarak gargara yapılabilmektedir. Saç için kullanılan bakım kürlerinde başka yağlarla karıştırılması gerekmektedir. Özellikle badem yağı ile karıştırılarak kullanılması önerilmektedir.

Karanfil yağı kullanım alanları arasında kaynar suya damlatılarak buhar haline getirilip oda içerisinde bulunan mikropları yok etmek için kullanılmaktadır. Üst solunum yolları enfeksiyonlarını rahatlatmaktadır. Karanfil yağı kullanımı ağrı kesici ve uyuşturma özelliği olduğundan dolayı dikkatli kullanılması gereken bir yağdır. Karanfil yağı keskin özellikte bir yağ olduğu için alerjik yapılı kişilerin dikkatli şekilde kullanılması önerilmektedir.

False