Geriİsimler Sözlüğü Karaca İsminin Anlamı Nedir Ve Karaca Ne Demek? Karaca Adının Özellikleri, Analizi Ve Kökeni
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karaca İsminin Anlamı Nedir Ve Karaca Ne Demek? Karaca Adının Özellikleri, Analizi Ve Kökeni

Karaca İsminin Anlamı Nedir Ve Karaca Ne Demek? Karaca Adının Özellikleri, Analizi Ve Kökeni

Karaca kelimesi anlam olarak esmerden hallice demektir. Genellikle esmer olan bebekler için düşünülen bir isim olarak karşımıza çıkmaktadır. Telaffuzu da kulağa güzel geldiği için pek çok ebeveyn bu ismi tercih edebilmektedir. Karaca ismi genel olarak kız bebeklere koyulmaktadır. Ancak bazı ebeveynler erkek bebekleri için de bu ismi verebilmektedir. İşte, tüm detaylar.

  Karaca, esmerden hallice veya esmer gibi anlamlara gelmektedir. Kara gibi yerine esmer gibi denilerek bu anlam ortaya çıkmıştır. Erkek bebekler için kulağa hoş gelen bir isimdir. Özellikle erkek bebekler esmer bir şekilde doğduğunda bu isim akıllara gelmektedir.

  Karaca İsminin Anlamı Nedir ve Karaca Ne Demek? 

 Karaca ismi esmer gibi ve esmere yakın anlamına gelmektedir. Genellikle ten rengi esmer olan erkek bebeklere verilmektedir. Ancak bir kız ismi olarak da kullanılabilmektedir. Her iki cinsiyette de anlamı esmer gibi ve esmere yakındır. 

 Karacanın iki farklı kullanılışı bulunmaktadır. Bunlardan biri isimdir. İsim olarak kullanıldığında esmer gibi anlamına gelmektedir. Bir diğer karaca anlamı ise hayvandır. Karaca adı verilen bir hayvan bulunmaktadır. Ancak isim olarak kullanıldığında bir hayvan ismi olmamaktadır.

  Karaca Adının Özellikleri Nelerdir?

 Karaca isminde toplamda altı harf bulunmaktadır. Bu harflerden üç tanesi sessiz harftir. Geriye kalan üç harf ise sesli harflerdendir. Bunlar bir araya gelerek esmer gibi ve esmere yakın anlamına gelen Karaca ismini oluşturmaktadır. 

 Karaca ismi telaffuz edilişi ve yazılışı ile ilgi gören bir isimdir. Farklı bir isim arayışında olanlar Karaca ismini de bir kenara not etmektedir. Esmer doğan bebeklere yakıştığı düşünülen bir isim olmaktadır. Bunun dışında Kuran’da geçen bir isim olmadığı bilinmektedir. Ancak anlamı kötü değildir ve bu ismi koymak isteyen kişiler rahatlıkla koyabilmektedir.

 

 

 

False