Geriİsimler Sözlüğü Kanarya İsimleri 2022 - Dişi & Erkek En Güzel, Sevimli Türkçe Kanarya İsimleri İle Anlamları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kanarya İsimleri 2022 - Dişi & Erkek En Güzel, Sevimli Türkçe Kanarya İsimleri İle Anlamları

Kanarya İsimleri 2022 - Dişi & Erkek En Güzel, Sevimli Türkçe Kanarya İsimleri İle Anlamları

Kanarya isimleri sıklıkla kullanılan isimler arasında yer almaktadır. Özellikle kullanım alanları kanaryaların yapılarına göre farklılık göstermektedir. Bu bakımdan kanarya isimlerini öğrenebilir ve buna göre kanaryalarınızın karakterine göre kullanabilirsiniz. Kanarya isimleri 2022 yılına özgü isimleri, dişi & erkek en güzel, sevimli Türkçe kanarya isimlerini sizler için derledik.

Kanarya isimleri kanarya kuş türlerine verilen alternatifleri isim çeşitleri oldukça fazladır. Genellikle bu kuş türlerinin kendine özgü karakterleri vardır ve karakterlerine uygun isimler verilmektedir. 

 Kanarya İsimleri 2022 

 2022 yılına özgü öne çıkan çok çeşitli kanarya isimleri kullanılmaktadır. Bu isimler dişi veya erkek olmasına bağlı olarak değişkenlik gösterebildiği gibi cinsiyetsiz isimler de tercih edilebilmektedir. Kanarya isimlerine örnekler sıralanırsa; cinsiyetsiz isimler arasında en çok kullanılan geveze, altın, şaşkın, sevgi, Maviş gibi isimler tercih edilmektedir. Kanaryaların kendilerine özgü karakterleri vardır. Mesela çok konuşan kanaryalara geveze, Sapsarı renge sahip olan kanaryalara altın, ya da şaşırmış bakışlara sahipse şaşkın gibi karakterlerine özgü isimler verilmektedir. 

 Dişi & Erkek En Güzel Kanarya İsimleri 

 Cinsiyetsiz kanarya isimleri kullanıldığı gibi yine erkek veya dişi cinsiyetli kanaryalara uygun isimler de takılabilmektedir. Dişi Kanarya isimlerine kısaca bakılacak olursa Leman, Suzi, Kezban, Belkıs, Lale gibi isimler alternatif olarak gösterilmektedir. Erkek Kanarya isimlerine bakılacak olursa, Mert, Haydar, Cenk, Turgut gibi alternatifler kullanılabilmektedir. 

 Daha çok cinsiyetsiz isimler tercihler arasında yer alabildiği gibi dişi veya eril isimlerin de sıkça kullanıldığı görülmektedir. Genellikle çift olarak bir arada yaşayan dişi ve erkek Kanaryalar için cinsiyetlerine uygun isimler daha çok kullanılmaktadır. 

 Dişi & Erkek En Sevimli Kanarya İsimleri 

 Dişi ve Erkek en sevimli Kanarya isimleri detayları oldukça fazladır. Kanarya kuş olarak türlerinin içerisinde en sevimli olanlarıdır. Bu bağlamda isim yelpazesi çok geniştir. Bal, kaymak, minik, aşk, güzellik, gaga, bıdık, afacan gibi sevimli isimler takılabilmektedir. 

 Kanaryaların karakterleri farklılık gösterir. Bazı Kanaryalar, çok konuşur, bazıları çok insan canlı ve dost canlısıdır. Bazı Kanaryalar mesafeli, bazıları çok akıllıdır. Bebek kanaryalar belirli yaşa geldiğinde söylenen kelimeleri tekrar bile edebilirler Bu bağlamda kolay isimleri ezberleyerek kendileri de tekrar edebilirler. Bu sebeple telaffuzu kolay isimler verilmesi daha çok tercih edilmektedir. 

 Tarih içerisinde evcil kuş türleri arasında yer alan kanaryaların insanlarla olan iletişimi inanılmaz derecede samimi ve güzeldir. Kanaryaların evde birlikte yaşamaları insanların dostu olmaya devam etmektedirler. 

 Türkçe Kanarya İsimleri İle Anlamları 

 Kanarya isimleri global olmakla beraber genellikle Türkçe isimler verilmesi tercih nedenleri arasında yer almaktadır. Örnek vermek gerekirse Geveze ismi çok konuşan hiç susmayan anlamında kullanılması Kanaryanın hiç susmaması sürekli konuşan bir karakterde olması sebebiyle verilmektedir. Geveze ismi sıklıkla verilmektedir ve en çok kullanılan kanarya isimlerinden birisidir. 

 Minik küçük anlamına gelmektedir. Özellikle bebek kanaryalara takılan isimler arasında yer almaktadır. Minik aynı zamanda espri olsun anlamında biraz daha şişman veya yaşça büyük kanaryalara da verilebilmektedir. "aman benim miniğim cüssesini sevdiğim" şeklinde kullanılabilmektedir. Bazı Kanaryalar özellikle dişi olanlara kokoş ismi verilebilir. Bu isim genellikle çok süslü, bakımlı veya renkli kişilikler için ifade edilmektedir. 

 Naz kelime anlamıyla kendisini ağırdan alan nazlanan anlamına gelmektedir. Özellikle dişi kanaryaların bazıları kendi değerlerini ağırdan satmak amacıyla süzülme davranışı gösterirler sosyal mesafeleri sahiplerine karşı mevcuttur. Bu bağlamda Naz ismi kanaryalara yakıştırılmaktadır. 

 Hırçın kelime anlamı agresifi sinirli, öfkeli anlamına gelmektedir. Kanaryalar özellikle çift yaşayan kanaryaların genellikle bir tanesinin yapısı öfkeliyse bu isim sahipleri tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. 

False