GeriAlışveriş Kadınlar için Jean Tarihi Yeniden Yazılıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kadınlar için Jean Tarihi Yeniden Yazılıyor

Kadınlar için Jean Tarihi Yeniden Yazılıyor

Jean’in yaratıcısı Levi’s kadınlar için yepyeni kalıplar geliştirdi.

GfK tarafından yapılan küresel bir araştırmaya göre, kadınların %95’i mükemmel kesimli jean pantolon olmadığına inanıyor. Araştırmanın ortaya koyduğu dikkat çekici daha başka sonuçlar da var. Örneğin, kadınların %87’si sahip olduklarına nazaran üstlerine daha iyi oturan jean’ler istiyor, yani giydikleri onları mutlu etmiyor.

Sıkı durun; kadınların %54’ü satın alabilecekleri bir jean bulmadan önce en az on pantolon deniyor. Anlaşılan o ki, jean’ler üstlerine tam oturmadığı zaman kadınların çoğu kusuru kendisinde buluyor diyete başlıyor ya da kilo vermek için daha başka yöntemler deniyor. Ama artık kadınların jean’lerle ilgili hayal kırıklığı sona eriyor…

Jean’in yaratıcısı Levi’s, kadınlar için yepyeni kalıplar yarattı. Kadınlar Levi’s Curve ID koleksiyonu sayesinde “Bu jean tam benim için tasarlanmış” diyecekleri jean’lere kavuşuyor. Üzerinize sıkıca oturan, bacakları uzun gösteren, kalçaları dikleştiren ve bel kısmını kavrayan bir jean bulmak Levi’s Curve ID sayesinde artık imkansız değil.

Kadınlar için Jean Tarihi Yeniden Yazılıyor

Levi’s Curve ID, beden ölçüsü yerine beden şeklini dikkate alıyor ve Slight Curve (Zarif Kıvrımlar), Demi Curve (Doğal Kıvrımlar) ile Bold Curve (Çarpıcı Kıvrımlar) adını taşıyan üç farklı kalıbı jean dünyasıyla tanıştırıyor. Levi’s Curve ID kalıpları dünya çapında 60.000 kadının bedenlerinin 3 boyutlu taramasını temel alan bu araştırma sürecinin ardından oluşturulmuş bulunuyor.

Levi’s tarafından gerçekleştirilen bu yenilikçi çalışma sayesinde kadınlar için yaratılan yepyeni kalıplar, jean tarihinde bir ilk anlamına geliyor. Kalıpların bir diğer özelliği ise (Levi’s tarafından GfK’ya yaptırılan araştırmaya göre) dünyadaki kadınların %80’inin beden biçimlerini kapsaması. Bir diğer ifadeyle Levi’s Curve ID kalıpları dünyada her 5 kadından 4’ünün üzerine tamı tamına, mükemmel şekilde oturacak bir kesime sahip.

False