GeriEtkinlikler “Jane Eyre” sinemalarda!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

“Jane Eyre” sinemalarda!

“Jane Eyre” sinemalarda!

Erkek egemen bir toplumda ayakta kalmaya çalışan Jane Eyre.

Yönetmenliğini Cary Fukunaga’nın yaptığı, senaryosunu Charlotte Bronte, Moira Buffini’nin yazdığı, yapımcılığını ise Paul Trijbits, Alison Owen’ın üstlendiği "Jane Eyre", Charlotte Bronte adlı kitaptan beyazperdeye uyarlandı. 09 Aralık 2011’de vizyona giren filmin başrollerinde Mia Wasikowska, Michael Fassbender, Judi Dench ve Jamie Bell yer alıyor.

On yaşında öksüz kalan, babasını da öldü bilen Jane Eyre, kötü geçen bir çocukluk döneminin ardından, kendisine köle gibi davranan halası tarafından yoksul kızların gittiği katı disiplinli bir yatılı okula gönderilir. On yıl kadar kaldığı bu okula sonunda öğretmen olur. Bir süre sonra da Edward Rochester’ın malikânesinde mürebbiyelik yapmaya başlar ve zamanla Edward’a aşık olur. Nihayet aradığı mutluluğu bulduğunu sanan Jane’in hayalleri Edward’ın korkunç sıırı açığa çıkınca suya düşer ve Jane hayal bile edemeyeceği zorluklar ve acılar yaşayacak, beş parasız, evsiz barksız kalacak, erkeklerin egemenliğindeki bir dünyada bir kadının tek başına ayakta kalabileceğini kanıtlamak için savaşacaktır.

Erkek egemen bir toplumda kadının tek başına ayakta kalabileceğini kanıtlamak için savaşan Jane Eyre'nin macerası, Charlotte Bronte'nin feminist edebiyatın en önemli klasiklerinden biri sayılan aynı isimli eserinden bu sefer Moira Buffini tarafından uyarlandı. Yönetmen koltuğunda kısa filmleriyle bilinen Cary Fukunaga otururken, başroldeki Jane Eyre'i ise yakın zamanda “İki Kadın Bir Erkek”, “Restless” gibi yapımlardaki başarılı performansıyla seyrettiğimiz Mia Wasikowska canlandırıyor. Bay Edward rolünde de “Açlık”, “Shame”, “A Dangerous Method” filmleriyle parlayan yakışıklı oyuncu Michael Fassbender yer alıyor.

False