GeriEtkinlikler Jamie Cullum Caz Festivali’nde
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Jamie Cullum Caz Festivali’nde

Jamie Cullum Caz Festivali’nde

Ünlü piyanist ve vokalist İstanbul'da.

Dünyaca ünlü piyanist ve vokalist Jamie Cullum, bu yıl 18. si düzenlenen İstanbul Caz Festivali’nde 6 Temmuz Çarşamba gecesi sahne alacak.

Caz standartlarını, melodik pop ve rock’la buluşturan, İngiltere’nin en başarılı caz müzisyenlerinden biri olarak kabul edilen piyanist ve vokalist Jamie Cullum, Raymond Weil sponsorluğunda 6 Temmuz Çarşamba akşamı saat 21.00’da festivalin yeni mekanlarından santralistanbul Kıyı Amfi’de yeniden İstanbullu hayranlarıyla buluşacak.

Swing caz standartları ile modern pop ve rock soundunu ustaca bir araya getirerek kendi orijinal tarzını yaratan Jamie Cullum, bir Grammy ve iki Golden Globe ödülünün yanı sıra birçok kez Brit Ödülleri’ne de aday gösterildi. Şarkıcı ve söz yazarı Cullum’un, Pointless Nostalgic, Twentysomething, Catching Tales ve The Pursuit adlı albümleri dünya çapında 5 milyon kopyadan fazla sattı. Herbie Hancock’tan Christina Aguilera’ya birçok büyük sanatçıyla birlikte çalışan sanatçı, Bridget Jones’un Günlüğü ve Clint Eastwood’un filmleri için bestelediği parçalarla da tanınıyor.

Daha önce 2005 yılında 12. İstanbul Caz Festivali’nin de konuğu olan ve büyük ilgi gören Cullum, özgün vokal tarzı, modern piyano tınıları ve caza farklı yaklaşımıyla Raymond Weil sponsorluğunda müzikseverlere keyifle izlenecek bir konser sunacak.

www.santralistanbul.org

False