Geriİsimler Sözlüğü İskambil Kartları İsimleri - İskambil Kağıtları Ve Anlamları Nelerdir
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İskambil Kartları İsimleri - İskambil Kağıtları Ve Anlamları Nelerdir

İskambil Kartları İsimleri - İskambil Kağıtları Ve Anlamları Nelerdir

Geçmişten, günümüze en eski kullanılan eşyalardan biri iskambil kartlarıdır. İskambil kağıtları kimi zaman eğlence için tercih edilse de bazı zamanlar da farklı oyunlar oynamak için de kullanılabilir. Ancak iskambil kağıtları, birçok şeyi anlatan ve farklı anlamlara sahip olan kağıtlardır. Sizler için iskambil kartları isimleri ve anlamları hakkında tüm detayları derledik.

 İskambil kağıtları, uzun yıllardan beri kullanılan kağıtlardır. Ortalama 7.yüzyıldan beri kullanıldığı düşünülmektedir. Özellikle Çin ve Hindistan’da sıkça tercih edilen oyun kartları arasındadır. 

 İskambil Kartları İsimleri 

 İskambil destesi, 52 karttan oluşur. Bu kartlar içerisinde dört farklı temel simge yer alır. Bu dört farklı simgenin, 13 farklı karttan oluşan grupları vardır. Bu gruplar 1 ile 10 arasındaki sayılardan oluşur. Üzerine vale, kız ve papaz kartları eklenir. İskambil kağıtlarının simgeleri, tarot kartları simgelerinden türetilmiştir. Kupa, tarot kartlarında yer alan kupadan maça ise tarotta bulunan kılıçlılardan türemiştir. Karo kartları ise tarot destesinde bulunan tılsımlardan, sinek ise asalardan gelmektedir. Bununla beraber papaz kartının, tarihi kişilerden geldiği de düşünülmektedir. İskambil kartında bulunan simgeler ise şöyledir;

Maça 

Kupa 

Karo 

Sinek

İskambil Kağıtları ve Anlamları Nelerdir? 

 Geçmişten, günümüze kadar iskambil kağıtları insan hayatının vazgeçilmez parçalarından biri olmuştur. İskambil kağıtlarının kökeninin 7. yüzyıla kadar dayandığı düşünülmektedir. Çin ve Hindistan’da oynanan birçok oyunun ana kökeni iskambil kağıdından gelmektedir. Bu kart zamanla dünyaya tanıtılmıştır. 

 İskambil kağıtlarını, dünyaya ilk tanıtan kişi ise Marco Polo’dur. Bu oyun 14. yüzyılda Fransa’ya gelmiştir, Fransa’da oynamaya başlanması ile beraber bütün dünyada bilinen bir hale gelmiştir. İskambil kağıtları sınıfları temsil eder. Sınıfları ve mevsimleri temsil eden her simgenin 13 kartı bir mevsim ve haftaları olarak düşünülür. Bundan dolayı genellikle takvimden ziyade fal için tercih edilen kartlardandır. 

 İskambil Kağıtlarında Sinek Ne Anlama Gelir? 

 Sinek kağıtları, yonca yaprağı şeklinde bulunur. Yonca olarak gösterilen sinek kağıdı köylüleri temsil eder. Köy topluluğunu, işçiliği ve çalışma hayatını yansıtan bir karttır. Elementi ise ateş olarak kabul edilir. Sınıfı yüzünden, iskambilde bulunan en değersiz kartlardan biridir. 

 İskambil Kağıtlarında Maça Ne Anlama Gelir? 

14. yüzyılda Fransa taraflarında sıkça kullanılan mızrak ucundan yola çıkılarak maça kağıdı tasarlanmıştır. Maçanın anlamı ise ordu olarak geçer. Elementi ise havadır. Maça kartı sıklıkla ölüm, üzüntü, keder, mutsuzluk ve aldatmak olarak anlamına gelir. 

 İskambil Kağıtlarında Kupa Ne Anlama Gelir? 

 İskambil kağıtlarında bulunan kupanın simgesi kalptir. Kupa asil sınıfı temsil eder. Bununla beraber kiliseyi de temsil ettiği bilinir. Destede en neşeli olan kartlar kupada olduğu bilinmektedir. Kupa kartları, toprak elementine sahiptir. Aşk ve arkadaşlık kartı olarak da bilinir. Bununla beraber aile kartı olarak da yorumlanabilir. 

 İskambil Kağıtlarında Karo Ne Anlama Gelir? 

 Karo kartı, orta sınıfı temsil eden kağıtlardan biridir. Elementi ise topraktır. Anlamı ise kariyer, para ve seyahattir. Şeklini ise Fransa’da bulunan deniz işletmelerinin kiremetlerinden alınmıştır. 

 İskambil Kağıtlarında Bulunan Resimlerin Anlamı 

 İskambil kağıtlarında maça, karo, kupa ve sinek dışında başka kartlarda vardır. Bu kartlar vale, papaz ve kızdır. Vale kartı bilinen komutanları temsil eder. Kız kartı ise kraliçe olarak bilinir bu kart ise tarihteki önemli kadınları ve tanrıçaları temsil etmektedir. Papaz kartı ise kral olarak geçmektedir bu kart ise kralları ve tanrının elçilerini temsil eder. Vale simgesi sinek olması halinde Büyük İskender’i, maça kartında olması halinde ise Ogier The Dane’i, kupa kartında olması halinde La Hire’i eğer karo kartında ise Julius Sezar’ı temsil eder. Kız simgesi ise sinekte Argeia’ı, maçada ise Athena’yı, kupada Judith’i, karoda ise Rachel’i temsil eder. Papaz ise vale olarak gözükür ise Sir Lancelot’u, maça kartında olması halinde Hz. Davud’u, kupa kartında olması halinde Fransa Kralı VII. Charles’ı, karo kartında ise truvayı temsil eder. 

False