Geriİsimler Sözlüğü Harry Potter Büyü İsimleri Ve Özellikleri Nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Harry Potter Büyü İsimleri Ve Özellikleri Nelerdir?

Harry Potter Büyü İsimleri Ve Özellikleri Nelerdir?

Harry Potter kitapları ve filmleri dünya üzerinde en çok bilinen seriler arasındadır. Hemen hemen çocuklardan, yetişkinlere birçok kişinin hayran olduğu Harry Potter çok güçlü bir fan kitlesine sahiptir. Harry Potter’ın bütün kesitleri hayranlarının aklına tek tek yer edinmiştir. Özellikle Harry Potter fanlarının en sevdiği büyü isimleri ve özelliklerini sizler için detaylı olarak derledik.

Harry Potter serisinde yapılan büyüler her film ve kitap boyunca değişmiş arasına yeniler eklenmiştir. Harry Potter evreninde büyüler Hogwarts tarafından öğretilmektedir. Hogwarts cadı ve büyücülük okuludur. 

 Harry Potter Büyü İsimleri ve Özellikleri Nelerdir? 

 Dört büyücü tarafından kurulan Hogwarts, genç büyücülerin yetişmesi için eğitim veren bir yerdir. Hogwarts Şatosu içerisinde dört kurucunun ismini alan takımlar vardır. Bunlar Hufflepuff, Ravenclaw, Slytherin ve Gryffindor’dur. Bu takımlar hem kendileri arasında yaraşır hem de aynı zamanda da büyü sanatını öğrenir. 

 Lumos 

 Işık büyüsü olarak bilinen Lumos, ilk olarak Harry Potter ve Sırlar Odası’nda geçmiştir. Bu büyü karanlık yerlere, ışık saçılması için yapılır. Bunun karşı büyüsü ise Nox ışık söndürme büyüsüdür. Latince’de lumen kelimesinde türemiştir. 

 Muffliato 

 Bu büyü, bir lanettir. Kulak çınlatma laneti olarak bilinir. Bu çınlama sesi o kadar güçlüdür ki, lanetlenen kişi kendini öldürmek ister. 

 Obliviate 

 Obliviate, hafıza değiştirme ve silme büyüsü olarak bilinir. Oldukça etkili bir büyüdür. Bu büyü doğrudan kişilerin üzerine uygulanır. 7. kitapta Hermione evden giderken anne ve babasının hafızasını silmek için bu büyüyü uygulamıştır. 

 Patronus Büyüsü 

 Harry Potter serisinden bilinen en güçlü büyülerden biri patronustur. Patronus büyüsü ruh emiciler ve diğer yaratıklar için uygulanan bir koruma büyüsüdür. Bu büyüde saydam formda bir hayvan ortaya çıkar. Büyüyü yapan kişilerin sevgiyi, umudu ve hayal gibi doğru duyguları hissetmesi gerekir. Bu büyü eğer güçlü bir şekilde yapılırsa, ruh emicileri tamamen ortadan yok edebilir özelliğe sahiptir. 

 Sectumsempra 

 Oldukça karanlık bir lanettir. Güçlü bir özelliği vardır, kişilere büyük bir acı yaşatır. Lanetlenen kişilerin şoka girmesine neden olur. İlk olarak Melez Prens filminde kullanılmıştır. Severus Snape tarafından ortaya çıkmıştır. 

 Zihnefend 

 Zihin kontrol etme büyüsü olarak bilinir. Düşünceleri ve hatıraları görmeye yardımcı olan bir büyüdür. Bu büyü zihin için uygulanır. Oldukça zor bir büyüdür. Voldemort, Snape ve Queenie tarafından uygulanmıştır. 

 İmpractra 

 Karanlık, tehlikeli ve güçlü bir lanettir. Engellenmesi oldukça zordur. Uygulanması halinde kişiye direkt olarak zarar verir. Vücutta kesik izi oluşturur. Aynı asa ile uygulanması halinde büyük bir kıyıma sebep olabilir. 

 Langlock 

 Dil bağlama büyüsüdür. Bu lanet dilkilit lanetine göre daha az tehlike gösterir. Severus Snape tarafından bulunmuş olan bir büyüdür. Büyünün yapıldığı kişinin dili, damağına yapışır. 

 Hortkuluk 

 Bilinen en karanlık büyülerden biridir. Bu büyünün yapıldığı kişi, birini öldürmesi halinde bu büyü ortaya çıkar. Ruhun bir parçası, eşyaya geçer. Hortkulukların yok edilmemesi halinde, kişi tam olarak ölmez. Harry Potter serisi boyunca birden fazla hortkuluk yapan tek karakter Tom Riddle’dır. 

 İmperio 

 İmperio Sihir Bakanlığı tarafından yasaklanmış lanetlerden biridir. Affedilmeyen üç lanetten biridir. Bu laneti uygulana kişi, Azkaban’a atılır. Lanet kişinin üzerine bir uyuşturma etkisi yaratır. Kişinin beyni işlevini yok eder. Düşünmeyi engelleyen bu lanet sadece büyüyü yapan kişiye itaat edilmesine yardımcı olur. 

 Expelliarmus 

 Büyücüler tarafından en sık kullanılan büyülerden biridir. Düello büyüleri arasında yer alır. Oldukça etkilidir. Bu büyüyü yaparken ortaya açık, beyaz bir ışık çıkar. Bu büyü özellikle karşı tarafı silahsız hale getirmek için yapılır. Harry Potter, Voldemort ile olan savaşını bu büyü ile kazanmıştır. 

False