GeriHamilelikte Sağlık Hamilelikte Sarı Akıntı Ne Zaman Başlar Ve Neden Olur? Gebelikte Sarı Akıntı Nasıl Geçer Ve Bebeğe Zarar Verir Mi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamilelikte Sarı Akıntı Ne Zaman Başlar Ve Neden Olur? Gebelikte Sarı Akıntı Nasıl Geçer Ve Bebeğe Zarar Verir Mi

Hamilelikte Sarı Akıntı Ne Zaman Başlar Ve Neden Olur? Gebelikte Sarı Akıntı Nasıl Geçer Ve Bebeğe Zarar Verir Mi

Hamilelik döneminde anne adayları çeşitli sağlık sorunları ile karşı karşıya kalabilirler. Özellikle de bazı cilt sorunları çok rahatsız edici olabilir. Hamilelikte çoğu zaman sarı akıntı görülür. Hamilelikte sarı akıntı ne zaman başlar ve neden olur? Gebelikte sarı akıntı nasıl geçer ve bebeğe zarar verir mi tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Hamilelikte sarı akıntı genellikle enfeksiyona bağlı vajina iltihabı olabilir. Gebeliğin ilk aylarından itibaren başlayan bu vajinal akıntının nedeni bilinerek doğru çözüm uygulanmalıdır.

Hamilelikte Sarı Akıntı Ne Zaman Başlar?

Hamilelik döneminde anne adaylarında çeşitli zamanlarda sarı akıntı olabilir. Sarı akıntının da birbirinden farklı nedenleri vardır. Gebeliğe bağlı olarak akıntılar ortaya çıkabilir. Genelde kokusuz ve beyaz akışkan kıvamda ince akıntılar olabilir. Bu akıntı vajinada kaşıntıya sebep olmaz. Vajinanın dış bölgesinde kaşıntı var ve akıntı rengi sarı ise dikkate alınmalıdır.

Hamilelik döneminde gebeliğin ilk aylarından itibaren vajinal akıntı ortaya çıkar. Bu vajinal akıntı gebeliğin sonuna kadar devam etmektedir. Vajinal akıntı genel olarak küçük miktarlarda ve belirsiz aralıklar ile ortaya çıkmaktadır. Bu akıntı çıkarken amnion suyu sürekli dışarı sızması ile bilinir. Amniyotik suyu da şeffaf ve sarı tonlarında su kıvamında kokusuz bir sıvıdır. Sarı akıntı genel olarak biraz tatlı kokulu olabilir. Sarı akıntı genellikle damla damla ya da aşırı fışkırma şeklinde görülebilir. Sarı akıntı gebelik sonuna kadar devam edebilir.

Hamilelikte Sarı Akıntı Neden Olur?

Gebelik sürecinde anne adaylarında çeşitli akıntılar olabilir. Özellikle hamilelik döneminde akıntı sarı renkli olabilir. Sarı akıntı olarak öne çıkan bu durum kaşınmaya da yol açar. Hafif sızılı gelen bu sarı akıntı mantar enfeksiyonundan dolayı oluşabilir. Ayrıca klamidya ve ya trikomoniyaz gibi rahatsızlık da sarı akıntıya neden olabilir. Bu sarı akıntı cinsel yol ile bulaşan bir hastalığın da göstergesi olabilir. Genellikle enfeksiyonlar da sarı akıntıya neden olabilir. Sarı akıntının nedeninin belirlenmesi için uzman bir hekime görünmek gerekmektedir.

Gebelikte Sarı Akıntı Nasıl Geçer?

Hamilelik döneminde vajinal akıntının geçmesi için doğru tedavi yöntemleri uygulanmalıdır. Özellikle de vajinal akıntının geçmesi için hijyen çok önemli bir yere sahiptir. Gebelik sürecinde vajinal akıntının geçmesi için enfeksiyonlardan korunmak gerekmektedir. Özellikle anne adayları bu süreçte pamuklu iç çamaşırları giymeliler. İç çamaşırları da sık sık değiştirilmelidir.

Çamaşırların deterjan yerine sabunla yıkanması da gerekebilir. Özellikle iç çamaşırlarındaki ağ yerleri de iyice ütülenmelidir. Mantar enfeksiyonlarına yatkınlık sağlayan anne adayları hijyene de çok dikkat etmeliler. Hamilelik döneminde şekerli gıdalardan uzak durulmalıdır. Özellikle cinsel beraberlikler sırasında prezervatif kullanılmalıdır. Bu şekilde enfeksiyon ve vajinal akıntılardan da koruma sağlanır. Gebelikte sarı akıntının giderilmesi için uzman bir hekime de görünmek gerekmektedir.

Gebelikte Sarı Akıntı Bebeğe Zarar Verir mi?

Gebelik sırasında anne adaylarında görülen sarı renkli akıntılar enfeksiyona bağlı olarak ortaya çıkabilir. Gebelik sürecinde sarı renkli vajinal akıntı kokulu olursa da dikkat edilmelidir. Özellikle akıntı sırasında kaşıntı da var ise tedavi edilmesi gerekir. Vajinadaki sarı renkli akıntılar mantar, bakteri ve parazitlere bağlı olabilir. Vajinadaki sarı akıntılar mutlaka tedavi edilmelidir. Uzman bir doktor tarafından tedavi edilmediği takdirde sarı vajinal akıntı erken doğuma bile neden olabilir. Tedavi edilmeyen sarı akıntı sonucunda su kesesi açılabilir. Bununla birlikte erken doğum görülme olasılığı da çok fazladır. Hamilelik sırasında çeşitli akıntılar ortaya çıkmaktadır. Bu akıntılar arasında en tehlikelisi genellikle sarı olandır. Sarı vajinal akıntı mutlaka doğru biz zamanda tedavi edilmelidir

 

False