GeriHamilelikte Sağlık Hamilelikte Öksürüğe Ne İyi Gelir? Gebelikte Öksürüğe İyi Gelen Doğal Çözümler Ve Bitkisel Çaylar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamilelikte Öksürüğe Ne İyi Gelir? Gebelikte Öksürüğe İyi Gelen Doğal Çözümler Ve Bitkisel Çaylar

Hamilelikte Öksürüğe Ne İyi Gelir? Gebelikte Öksürüğe İyi Gelen Doğal Çözümler Ve Bitkisel Çaylar

Hamilelik gibi durumlarda da ortaya çıkan öksürük her yaş grubundan insanı ilgilendirir. Özellikle mevsim geçişleri ile birlikte meydana gelen hava değişimleri soğuk algınlığını da beraberinde getirir. Hamile kadınların ise böyle havalarda hastalığa yakalanmaları muhtemeldir. Herkesin bildiği gibi çoğu hastalığın belirtisi olarak öksürük gösterilmektedir. Anne adaylarının hamilelik sırasında antibiyotik ve ilaç kullanımları sınırlı olduğu için bu gibi durumlarda daha çok doğal ve bitkisel yollara başvurulur. Ancak bu yolları tercih eden hamile kadınların doktora danışması son derecede önemlidir. Hamilelikte öksürüğe ne iyi gelir? Gebelikte öksürüğe iyi gelen doğal çözümler ve bitkisel çaylar nelerdir tüm detayları ile derledik.

Hamile kadınlar sağlıklarını ne kadar dikkat etse de öksürük sorunu hamileliğin herhangi bir ayında meydana gelebilir. Hamilelik sırasında vücuttaki hormon seviyeleri değiştiğinden oluşan alerjik reaksiyonlar öksürüğe neden olabilir. Ancak öksürüğün herkes tarafından bilinen asıl nedeni grip ve nezledir.

Hamilelikte Öksürüğe Ne İyi Gelir?

Hamilelikte yaşanan öksürmelere çözüm bulmak için günün başlangıcına doğru aç karnına ılık su içebilirsiniz. Aynı şekilde içerisine limon ve bal ekleyerek boğazınızı rahatlatabilirsiniz. Ayrıca her gün 2 elma yemek öksürüğü kesmek için yardımcı olabilir. Elma, astıma çok iyi gelen doğal bir üründür, aynı şekilde sindirim organlarını da yönetir ve kabızlığı önler.

Öksürüğü önlemek için hamilelikten önce kullandığınız öksürük şuruplarını kullanmak kesinlikle yanlış bir davranıştır. Hamilelik sırasında ağrı kesici kullanımı çok güvensizdir. Bir öksürüğü atmanın en ideal yolu çok su içmek ve yeterli miktarda sıvı tüketmektir.

Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez tuzlu su ile ağzınızı ve boğazınızı çalkalayabilirsiniz. Bununla birlikte, çok uğraştığınızı varsayarsak, boğazınız rahatsız olabilir ve ağrıyabilir. Bu nedenle sınırlı miktarda uygulamanız gerekir. Üst düzey bir öksürük sorununuz olduğunu varsayarsak, uzmana gidebilir ve tedaviler hakkında bilgi alabilirsiniz. Bu arada, öksürüğü atlatmak için bol bol dinlendiğinizden emin olmalısınız.

Gebelikte Öksürüğe İyi Gelen Doğal Çözümler ve Bitkisel Çaylar

Herhangi bir şey yemeden günün başlangıcına doğru ılık su için. Bu suya limon ve bal da ekleyebilirsiniz. Bu boğazınızı yumuşatacaktır.

Astım ve öksürük gibi hastalıklar için önemli olduğu bilinen organik bir ürün olan elmayı günde iki tane olacak şekilde tüketmek de aynı şekilde öksürmenizin azalmasına yardımcı olacaktır.

Gün içinde bol sıvı tüketin ve sıvı kullanımına önem gösterin.

Gargara yapmak için tuzlu su hazırlayın ve bunu günde 2 kez kullanın. Bunu, özellikle günün ve akşamın başlangıcına doğru gerçekleştirmenizi öneririz. Boğaza zarar verebileceğinden tuzlu suyu çok fazla denememeye dikkat edin.

Bol bol dinlenmeye özen gösterin.

Dayanılmaz bir öksürüğünüz olduğunu varsayarsak, doktorunuza danışın.

Sütü ısıtın birkaç çeşit bal ekleyin ve için. Bu boğazı yumuşatacaktır.

Yeni zencefili öğütün ve bir bardağa boşaltın. Üzerine limon ve bal ekleyin. Bu bardağa ısıtılmış suyu koyun ve iyice karışmasını sağlayın. Ardından, bu karışımı süzdürün. 5 dakika demlenmesi için yeterli olacaktır.

Biraz zeytinyağına biraz limon damlatın ve bunu birkaç gün boyunca yapıp tüketin.

Ayva yalnız başına yenildiğinde veya kaynamış suda hazırlandığında boğazı ve göğsü rahatlatır.

Biraz pekmezin içine kara kimyon tohumu ekleyin ve yiyin. Her gün bundan bir kaşık yemeniz öksürüğünüzü hafifletecektir.

Aynı şekilde sade suya bal ekleyip içtiğinizde öksürüğünüzün azaldığını görebilirsiniz.

Ayva yaprağını kaynamış suda demleyin ve ılıkken için. Öksürüğü hızla kesmeye yardımcı olacaktır.

Armut suyunu su ile karıştırarak kısık ateşte ısıtın ve için.

Kaynamış su ile sıkılmış elma suyunu da tüketebilirsiniz.

Kaynar suya biraz limon sıkın ve bal biraz da karabiber ekleyin.

False