GeriHamilelikte Sağlık Hamilelikte Mide Yanması Neden Olur, Ne Zaman Başlar Ve Bebeğe Zarar Verir Mi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamilelikte Mide Yanması Neden Olur, Ne Zaman Başlar Ve Bebeğe Zarar Verir Mi?

Hamilelikte Mide Yanması Neden Olur, Ne Zaman Başlar Ve Bebeğe Zarar Verir Mi?

Hamilelik sürecinde midede çeşitli sorunlar ortaya çıkabilir. Özellikle de bebeğin gelişmesi ile birlikte mide yanmasında artış görülür. Özellikle mide yanmasının nedenlerine de bakılmalıdır. Hamilelikte mide yanması neden olur, ne zaman başlar ve bebeğe zarar verir mi tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Hamilelikte mide ekşimesi ve mide yanması çok sık görülmektedir. Genellikle hamileliğin salgıladığı çeşitli hormonlar ve bebeğin annesinin karnında oluşturduğu baskı nedeni ile hamilelik sürecinde mide yanması oluşur.

Hamilelikte Mide Yanması Neden Olur?

Gebelik sürecinde çeşitli sağlık sorunları olabilir. Bu sağlık sorunları konusunda dikkatli olunması gerekmektedir. Genellikle mide ekşimesi ve mide yanması en sık görülen rahatsızlıklardan bir tanesidir. Genellikle hamilelik sürecinde salgılanan hormonlar ve anne karnındaki bebeğin hareketleri nedeni ile anne karnında mide yanması oluşur. Gebelik hormonlarından birisi progesteron olarak bilinmektedir. Bu hormon metabolizmada sindirimi yavaşlatması ile bilinir. Gebelikte besinler kana karıştığı için mide de gecikir. Bu nedenle gebelik döneminde mide yanması gibi belli başlı sorunlar oluşturur. Hamilelik döneminde mide yanması sorunu ile karşılaşmamak için doğru besinler tüketilmelidir. Ayrıca bu besinler tüketilirken çok dikkat edilmesi gerekmektedir.

Hamilelikte Mide Yanması Ne Zaman Başlar?

Hamilelik sürecinde mide yanması çok sık görülmektedir. Özellikle de bu hamilelik sürecinde mide yanması gebeliğin 3. ayından itibaren başlamaktadır. Hamileliğin başlarından itibaren midede bazı kasılmalar oluşabilir. Özellikle hamileliğin başlarında mide kasılması ve mide ekşimesi nedeni ile çok sık doktora gidilebilir. Gebeliğin ilerleyen süreçlerinde kaslarda yavaşlama oluşabilir. Bunun yanı sıra rahim bölgesinin paralel olarak mide üzerinde basıncı arttırmasına da dikkat edilmelidir.

Mide üzerindeki basınç arttıkça mide yanması da artacaktır. Hamileliğin 3. ayından itibaren mide ekşimesi ve mide yanması olur. Özellikle anne adaylarında bulantılar da bu dönemde başlar. Hamilelik süreci ilerledikçe mide yanması ve mide ekşimesi gibi durumlar da azalacaktır.

Hamilelikte Mide Yanması Bebeğe Zarar Verir mi?

Hamilelikte çok fazla dikkat edilmesi gereken detay bulunmaktadır. Genellikle sağlık sorunlarının önlenmesi için de çeşitli önlemler alınmalıdır. Bunun yanı sıra gebelik sürecinde mide yanması genel olarak anne adayına büyük bir rahatsızlık verir. Mide yanması ve mide ekşimesinin bebeğe herhangi bir zararı olmaz. Ayrıca mide yanması genellikle erken doğum riski de yaratmaz. Hamilelik sürecinde mide yanması çoğu zaman rahatsız edici olarak ortaya çıkmaktadır. Yaşam kalitesini doğrudan etkileyen mide yanması gebelik sürecini de zorlaştırabilir. Genellikle anne adayını zorlayan bu süreç bebek için herhangi bir tehlike yaratmaması ile bilinir.

Hamilelikte Mide Yanması Nasıl Geçer?

Hamilelik sürecinde mide yanmasını engellemek için bazı detaylara dikkat edilmesi gerekmektedir. Normal yaşamlarda da reflü gibi sorunlar yaşayan anne adayları gebelikte çok sık mide ekşimesi yaşarlar. Bunun yanı sıra mide yanmasını arttıran çeşitli besinlerden de uzak durulmalıdır. Özellikle domates, salça, sarımsak, çikolata, dondurma, turşu, biber ve şerbetli tatlılar tüketmek mide yanmasına neden olabilir. Gebelik döneminde olabildiğince bu yiyeceklerden uzak durmak gerekir.

Mide ekşimesi çoğu zaman tüketilen besinlerden dolayı ortaya çıkmaktadır. Hamilelik sürecinde mide yanmasını engellemenin en iyi yolu ılık süt tüketmektir. Ilık süt içmek mide yanmasını da azaltır. Düzenli ılık süt içildiği takdirde mide rahatlar. Bu şekilde beslenmek reflü gibi hastalıkları önlemeye de yardımcı olur. Gebelik sürecinde anne adayları ağır yemeklerden ve yağlı katılardan uzak durmalılar. Özellikle de fast food tüketimi mideyi çok yorar. Fast food yemekler mideyi çalıştırarak yoğun bir yanma hissini de ortaya çıkarır.

False