Geri Hamilelikte Sağlık Hamilelikte Kilo Alımı Nasıl Olmalı Ve Ne Zaman Başlar? Gebelikte Ay Ay Kilo Alımı Tablosu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamilelikte Kilo Alımı Nasıl Olmalı Ve Ne Zaman Başlar? Gebelikte Ay Ay Kilo Alımı Tablosu

Hamilelikte Kilo Alımı Nasıl Olmalı Ve Ne Zaman Başlar? Gebelikte Ay Ay Kilo Alımı Tablosu

Bir hamilelikte beklenen ortalama kilo dokuz ile on iki kilo arasında değişiklik gösterir. Eğer anne normalin altında bir kilosu var ise ortalama on altı kiloya kadar kilosu çıkabilir. Ancak eğer kilolu bir kadın gebe kalırsa kilosunun inmesi beklenmektedir. Bundan dolayı hamilelik sırasında kilo vücut endeksine göre değişiklik gösterebilir. Sizler için hamilelikte kilo alımı nasıl olmalı, ne zaman başlar ve gebelikte ay ay kilo alımı tablosu hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.

Hamilelik sırasında ortalama ilk üç ayın sonunda anne adayı kilo almaya başlar ancak ne kilo alma dönemi ikinci üç aylık dönem içerisinde beklenmektedir. Bunun sebebi bebeğin büyümeye başlamasıdır.

Hamilelikte Kilo Alımı Nasıl Olmalı ve Ne Zaman Başlar?

Gebeliğin ikinci üç aylık dönemine girilmesi ile birlikte bebekte gelişim doğru orantılı bir şekilde büyür. Bebeğin hızla büyümesi ile birlikte anne adayı da kilo almaya başlar. Anne adayı bebeğin enerjisi, boyu ve kütlesine uyum sağlamak için kilo alır. Kilo alımı özellikle dördüncü aydan itibaren haftalık ortalama 500 gram ile 700 gram arasında değişiklik göstermektedir. Anne adayları ikinci üç aylık dönem içerisinde ortalama altı kilo alabilmektedir. Anne karnında ki bebek ise ortalama 27. haftaya girdikten sonra bir kiloya ulaşır. Ancak bebeğin doğru ve sağlıklı bir şekilde büyümesi için annenin iyi beslenmesi gerekmektedir.

Gebelikte Ay Ay Kilo Alımı Tablosu

İlk üç ay içerisinde anne adayının fazla kilo alması beklenmez. Özellikle gebelikte sıklıkla görülen kusma yüzünden anneler endişe yaşamaktadır. Ancak sorunsuz hamilelikte ortalama iki kiloya kadar kilo almak normal bir şekilde karşılanmaktadır. İkinci üç aylık dönem içerisinde ise anne adaylarının beş kiloya kadar kilo alması beklenir. 5 ayın içerisine giren anne adayları bir ayda 2 kilo alması normal karşılanmaktadır. Ancak son üç aylık dönem içerisinde kilo alımı çoğalmaktadır.

Özellikle son üç ayda 5 kiloya kadar kilo alımı olabilir. Ancak bazı hamilelerin son ayda kilo vermesi de normal karşılanmaktadır. Hamilelikte kilo alımları özellikle belirli hesaplayıcılar ile kolay bir şekilde yapılabilir. Ya da kadın doğum uzmanı ile konuşarak, aylık bir kilo tablosu oluşturabilirsiniz. Bununla beraber hesaplama aracı sayesinde alınması gereken alt ve üst kilo sınırlarını belirleyebilirsiniz. Alınması gereken kilo miktarı her ay değişiklik gösterebilir.

Hamilelik sırasında doğru kilo alımı denilen bir şey yoktur. Annenin kilo alımı, kendi kilosuna göre değişiklik gösterebilir. Kilo hedefi vücudun kütlesine ve endeksine göre değişebilir. Bundan dolayı boy ve kilo oranına göre alınacak olan kilo değişebilir. Hamilelik sırasında kilo hesaplaması için kilo, kare boy ve çarpı boy ile yapılmalıdır. 3 aylık dönem içerisinde 3.5 kiloya kadar kilo normal kabul edilmektedir. Bunun için anne adaylarının her hafta alabileceği maksimum kilo 400 gramdır. Fakat kilo artışı sadece son aylarda görülür.

Doğumdan sonra ise anne adayları ortalama 9 kiloya kadar kilo kaybetmektedir. Ancak hamilelik süreci içerisinde kilo almayan anneler ortalama kendi kilolarına 5 ay içerisinde geri dönmektedir. Hamilelikte ay ay kilo alımı ise şu şekilde olmaktadır;

Hamileliğin ilk üç aylık süreci içerisinde hamilelerin ortalama bir ile üç kilo arasında kilo alması beklenmektedir.

Hamileliğin dördüncü, beşinci ve altıncı aylarında ise her ay bir kilo alınması gerekmektedir.

Hamileliğin yedinci, sekizinci ve dokuzuncu aylarında ise anne adaylarının her ay iki kilo alması beklenmektedir.

Ancak anne adaylarının eğer mide bulantısı var ise ilk dört ay kilo vermesi normaldir. Bulantının bitmesi ile birlikte kilo artışı otomatik olarak yükselir.

False