GeriHamilelikte Sağlık Hamilelikte Karın Ağrısı Olur Mu, Neden Olur Ve Ne Zaman Başlar? Gebelikte Karın Ağrısına Ne İyi Gelir
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamilelikte Karın Ağrısı Olur Mu, Neden Olur Ve Ne Zaman Başlar? Gebelikte Karın Ağrısına Ne İyi Gelir

Hamilelikte Karın Ağrısı Olur Mu, Neden Olur Ve Ne Zaman Başlar? Gebelikte Karın Ağrısına Ne İyi Gelir

Günümüzde hamilelik süreci oldukça dikkat gerektirmektedir. Özellikle de hamilelik döneminde çeşitli sağlık sorunları olabilir. Hamilelik döneminde karın ağrısı da çok sık görülmektedir. Hamilelikte karın ağrısı olur mu, neden olur ve ne zaman başlar? Gebelikte karın ağrısına ne iyi gelir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Hamilelik sürecinde genel olarak karın ağrısı yaşanabilir. Karın ağrısının çeşitli sebepleri vardır. Bu sebepler dikkate alındığında doğru önlemler alınmalıdır.

Hamilelikte Karın Ağrısı Olur mu?

Hamilelik döneminde karın ağrısı çok sık görülmektedir. Bebeğin rahimde oluşmaya başladığı ilk haftalardan itibaren karın ağrıları da oluşabilir. Bu süreçte vücutta çeşitli değişiklikler meydana gelecektir. Anne adayının çeşitli nedenlerden dolayı karın ağrısı olabilir. Hamileliğin ilk zamanlarından itibaren anne adayının vücudundaki değişimler çeşitli ağrılara neden olabilir.

Özellikle gebelik döneminde karın ağrıları da çok fazla görülmektedir. Karın ağrısının nedenine göre çeşitleri de farklılaşabiliyor. Hamilelik sürecindeki anne adayları karın ağrısı yaşadıkları takdirde mutlaka bir hekim kontrolünden geçmeliler. Özellikle de beslenme şeklinden fiziksel egzersizlere kadar her detaylar göz önünde bulundurulmalı. Karın ağrısı ile birlikte bulantı ve titreme de görülebilir. Baş dönmesi ve titreme gibi belirtiler görüldüğünde mutlaka uzmandan yardım alınabilir.

Hamilelikte Karın Ağrısı Neden Olur?

Hamilelikte ortaya çıkan karın ağrısının birbirinden farklı nedenleri olabilir. Özellikle de yerleşme ağrıları embriyo oluşurken meydana gelmektedir. Embriyo rahme tutunduğu zamanlarda ufak karın ağrıları yaşanabilir. Bu genellikle yerleşme ağrısı olarak da bilinir. Çoğu zaman hamilelik tespit edilmeden önce de bu ağrılar meydana gelebilir. Bu karın ağrıları da adet öncesi ağrılara benzemektedir. Gebelik sürecinde mide ile bağırsak hareketlerinden dolayı karın ağrısı yaşanabilir.

Bebeğin rahim içi hareketlerinden dolayı karın ağrısı da oluşabilir. Hamilelik sürecinde progesteron hormonu yükselebilir. Bu hormon bağırsak hareketlerini yavaşlatması ile bilinir. Ayrıca gaz ve kabızlık gibi şikayetlerden dolayı da karın ağrısı yaşanabilir. Bunun yanı sıra kasların ve bağların gevşemesi durumuna bağlı olarak karın ağrıları olabilir. Bağ dokularına bağlı olarak karın ağrıları yaşanabilir. Karnın büyümesi ile birlikte yatakta pozisyon değiştirirken ve öksürürken de karın ağrısı olabilir. Bu karın ağrıları hızlı bir şekilde kramp şeklinde de olabilir.

Hamilelikte Karın Ağrısı Ne Zaman Başlar?

Hamilelikte karın ağrısı çeşitli zamanlarda görülebilir. Özellikle bebeğin rahme tutunması ile karında yerleşme ağrıları başlar. Embriyo oluşurken karın ağrıları oluşmaya başlar. Çoğu zaman karın ağrıları hamilelik başlamadan önce de oluşabilir. Bu nedenle hamilelik sürecinin başlangıcından itibaren karın ağrıları oluşabilir. Karın ağrısını oluşturan nedenlere daha dikkatli bakmak gerekir.

Gebelikte sindirim sorunlarının oluşması nedeniyle de karın ağrısı oluşabilir. Bazı durumlarda yoğun stres karın ağrısının en önemli sebeplerinden birisi olmaktadır. Psikolojik nedenlere bağlı olarak da karın ağrısı oluşabilir. Hamilelerde gerginliklere bağlı olarak karın ağrıları da yaşanabilir. Karın ağrısı gebelik sürecinde çok erken dönemlerde oluşmaya başlar.

Gebelikte Karın Ağrısına Ne İyi Gelir?

Hamilelik süresince karın ağrıları yaşanabilir. Özellikle de çeşitli nedenlere bağlı olarak karın ağrısı yaşanabilir. Karın ağrısının giderilmesi için doğru beslenme şekli çok önemlidir. Yoğun ve ağır fiziksel aktivitelerden de kaçınılması gerekmektedir. Doktor kontrolünde karın ağrılarının giderilmesi için bazı tedaviler de uygulanabilir. Özellikle karın ağrısının şiddetine göre tedavi yöntemi belirlenebilir. Karın ağrılarına yönelik hamileler tüm psikolojik gerilimlerden ve stresten de uzak durmalılar. Karın ağrısının giderilmesi için bol bol su tüketilmelidir. Su tüketimi genellikle karın ağrısını da geçiren önemli bir etkendir. Karın ağrısını gidermek için yavaş tempolu masajlar da yapılabilir.

False