GeriHamilelikte Sağlık Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? Gebelikte Dikkat Edilmesi Gereken Hareketler, Yiyecekler Ve Konular
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? Gebelikte Dikkat Edilmesi Gereken Hareketler, Yiyecekler Ve Konular

Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? Gebelikte Dikkat Edilmesi Gereken Hareketler, Yiyecekler Ve Konular

Hamilelik süresinde dikkat edilmesi gereken pek çok detay bulunuyor. Özellikle de anne ve bebek sağlığı için hamilelik sürecinde beslenmeden egzersize kadar üzerinde durulması gereken konular vardır. Hamilelikte dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Gebelikte dikkat edilmesi gereken hareketler, yiyecekler ve konular nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Hamilelik süresince anne adaylarının beslenmelerine çok dikkat etmeleri gerekir. Özelikle hamilelik sürecinde konfor alanları da arttırılmalıdır. Yatış pozisyonlarından egzersiz seçeneklerine kadar çeşitli alanlarda dikkatli olunması gerekmektedir.

Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Hamilelik süresince hem anne hem de bebek sağlığı çok önem taşımaktadır. Hamilelik süresince gebelerin konforunu da arttırmak gerekir. Bu durum bazı zamanlar bebeğin sağlığı açısından hayati önem taşımaktadır.

Özellikle hamileliğin başından itibaren doktor kontrolünde olunmalıdır. Gebelik süresince anne adayının sancılarının azalması için de çeşitli egzersizler yapılabilir. Bu egzersizler dışında yanlış hareketler de yapılmamalıdır. Yapılan egzersizlerin aşırı yoğun hareketler barındırmaması gerekmektedir.

Gebelik süresinde anne adayları genel olarak hamile pilatesi yapabilirler. Hamile yogası ve kısa yürüyüşler de hamilelik süresinde rahatlama da olur. Özellikle egzersizler konusunda ağırlık içeren spor dallarından uzak durulmalıdır. Bunun yanı sıra koşu yapmak da hamileler için tehlikeli olabilir. Koşu yapmak ve ani hareketler de gebelikte sorun çıkarabilir.

Gebelikte Dikkat Edilmesi Gereken Hareketler

Hamilelik döneminde anne adaylarının her konuda dikkat etmeleri gerekmektedir. Anne adaylarının sağlıklı bir hamilelik geçirmeleri için egzersizler yapılması gerekmektedir. Bu egzersizler konusunda da seçici olmak gerekir. Genellikle gebelik süresince çeşitli spor dalları arasında hafif ve çok yormayacak egzersizler yapılmalıdır.

Özellikle hamilelik yogası ve hamilelik pilatesi de rahatlıkla yapılabilir. Anne adayları gebelik döneminde bisiklete binebilirler. Hamilelik döneminde ağırlık içeren ve keskin egzersizler bebeğin sağlığına zarar verebilir. Özellikle anne sağlığı için de bu dönemi hasarsız atlatmak önemlidir. Genellikle hamilelik sürecinde kısa açık hava yürüyüşleri yapılabilir. Bu yürüyüşler kişiye esneklik kazandırır. Ayrıca hamile pilatesi ve hamile yogası ile formu korumayı da sağlar.

Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gereken Yiyecekler ve Konular

Gebelik döneminde beslenme konusuna çok dikkat edilmelidir. Anne adayları fosfor, kalsiyum, magnezyum ve yüksek oranda protein içeren besinleri tüketmelidir. Özellikle de vitamini bol besinler tüketilerek vücuda direnç kazandırılır. Hamile anne adayları et, süt ve süt ürünlerini tüketmeliler. Bunun yanı sıra anne adayları sebze ve meyve tüketimini de arttırmalılar. Gebelik döneminde sucuk, sosis, salam gibi işlenmiş gıdalar tüketilmemelidir. Bu besinler ince bağırsakta bakteri üretimini tetikleyebilir. O nedenle tüm bu zararlı gıdalardan da uzak durulmalıdır. Genellikle beslenme düzeni 3 ana 3 ara öğün olarak düzenlenmelidir. Bu şekilde kan şekeri de düzenlenir. Günde 6 öğün yapılarak kan şekeri kontrol altında tutulur. Bu şekilde ani yemek yeme krizlerinin önüne de geçilir.

Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Hamilelik süresinde beslenmeden egzersize göre her konuya dikkat etmek gerekir. Özellikle anne adaylarının aşerdiği şeyleri yerken de porsiyon kontrolü yapılmalıdır. Sağlıksız besinlerin çok sık ve fazla porsiyonlarla tüketilmemesi gerekir. Bu bebekten ziyade annenin kilo alımını da hızlandırır. Sağlıksız bir şekilde kilo alımı da doğumu etkiler.

Gebelik döneminde beslenmeye dikkat edilmelidir. Gebelik süresince anne adayları uzun yolculuklara çıkmamalıdır. Hamilelik süresinde tatil planı yapanlar da planlarını doktor kontrolünde gerçekleştirmeliler. Özellikle otomobil kullanmaları da yasaklanabilir. Havayolu seyahatleri bu süreçte sakıncalı olabilir. Uzun yolculuklara çıkılmadan önce doktor kontrolüne gidilmelidir. Hamilelik döneminde yatış pozisyonlarına da dikkat edilmelidir. Gebelik sürecinde genellikle sırt üstü yatılır.

False