GeriHamilelikte Sağlık Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalı? Gebelikte Beslenme Listesi Ve Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalı? Gebelikte Beslenme Listesi Ve Önerileri

Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalı? Gebelikte Beslenme Listesi Ve Önerileri

Hamilelikte anne adaylarının pek çok konuda bilgi sahibi olmaları gerekir. Yeterince bilgi sahibi olmak bu süreci kolaylaştırır. Ayrıca doğru adımların atılmasına da yardımcı olur. Hamilelikte beslenme nasıl olmalı? Gebelikte beslenme listesi ve önerileri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Hamilelik süreci hakkında yeterince bilgi sahibi olunmalıdır. Özellikle de gebelik döneminde beslenme yöntemlerine çok dikkat edilmelidir. Gebeliğin öğrenildiği andan itibaren doğru beslenmek gerekir. Bu beslenme şekli bebeği de doğrudan etkileyecektir.

Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalı?

Hamilelik sürecinde beslenmeye çok dikkat edilmelidir. Bebeğin gelişimi için anne adayının sağlıklı ve iyi bir şekilde beslenmesi gerekir. Doğru ve sağlıklı beslenmek için anne adayı mutlaka doktoruna danışmalıdır. Özellikle de gebeliğin ilk aylarında beslenme şekline çok dikkat edilmelidir. Demir eksikliği ve vitamin eksikliği yaşanmaması için iyi bir beslenme listesi hazırlanmalıdır.

Bebekler anne karnında bulundukları süre boyunca tüm vitamin ve mineralleri alabilirler. O nedenle annenin beslenmesine de çok dikkat edilmelidir. Hamilelik sürecinde vitamin, mineral ve protein yeterli miktarda tüketilmelidir. Bu konuda uzman bir doktor tarafından doğru beslenme yöntemi alınır. Bu beslenme yöntemi de en uygun şekilde uygulanır.

Gebelikte Beslenme Listesi Ve Önerileri

Gebelik sürecinde çeşitli beslenme yöntemleri kullanılmaktadır. Özellikle sabahları 1 su bardağı süt, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı bal ve 2 dilim ekmek yenilebilir. Öğle yemeğinde yarım su bardağı süt ve 1 porsiyon meyve tüketilir. Bunun yanı sıra akşam yemeğinde ise 1 kase çorba, 45 gram et, 2 dilim ekmek ve 1 kase yoğurt tüketilebilir. Bu beslenme listesi gebelik sürecinde rahatlıkla uygulanabilir. Gebelik döneminde tüm vitamin, mineral ve kalsiyum içeren besinler tüketilmelidir. Anne sağlığı bebeği de doğrudan ilgilendirir. O nedenle beslenme düzenine çok dikkat edilmelidir.

Hamilelikte Beslenme Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hamilelik sürecinde beslenme düzenine çok dikkat edilmelidir. Bebeğin beyin ve sinir sistemi için sağlıklı besinler tüketmek gerekmektedir. Bu nedenle yeterli miktarda iyot alınmalıdır. Kalsiyum ize vücudu yüksek oranda korur. Kemik sağlığı için kalsiyum miktarı arttırılmalıdır. Gebelik sürecinde yüksek oranda C vitamini ve potasyum alınması gerekir. Anne adayları için B12 vitamini alınması da gerekir. B12 vitamini genellikle sığır eti, orkinos ve somon içerisinde yoğun miktarda bulunmaktadır. Hamilelik sürecinde doğru beslenme sağlanırsa vücut da bağışıklık kazanacaktır. Sağlıklı beslenmek doğumu bile etkiler. O nedenle hamilelik sürecinde doğru beslenme metotları uygulanmalıdır.

Hamilelik Sürecinde Beslenmeye Dair Tüm Detaylar

Gebeliğin tüm dönemlerinde beslenme süreci çok önem taşır. Özellikle de anne adayları bebeğin sinir sistemi ve beyin gelişimi için yeterli miktarda iyot almalılar. Hamilelik sürecinde vücut genellikle minerale çok fazla ihtiyaç duyar. Bu nedenle hamilelik sürecinde hormonların iyi çalışması gerekmektedir. Günde yaklaşık 190 mg kadar iyot tüketilmelidir. Gebelerin ihtiyaç duyduğu iyot ise yoğurt, kaşar, süt ve benzeri gıdalardan elde edilebilir. Özellikle gebeliğin 7. haftasından itibaren iyot tüketimine çok dikkat edilmelidir. Günümüzde anne adayları beslenmelerine çok dikkat etmeliler. Gebelik süresinde B6 vitamini özenli bir şekilde tüketilmelidir. Özellikle hamileliğin ilk aylarında mide bulantısı yaşanır. Bu bulantıların önlenmesi için de B6 vitaminine ihtiyaç duyulur. Günde en az 2 mg B6 vitamini alınmalıdır. Günümüzde Antep fıstığı, kümes hayvanları ve orkinos da B6 vitamini açısından çok zengindir. Ayrıca anne adayları kabızlık sorunu yaşamamaları için bol lifli gıdalar tüketmeliler. Lifli gıda tüketmek gebelik şekerini de önleyecektir. Bunun yanı sıra yüksek tansiyonun önlenmesi için de gıda seçimi çok önemlidir.

False