GeriHamilelikte Sağlık Hamilelikte Bacak Ağrısı Neden Olur, Nasıl Ve Ne Zaman Geçer? Gebelikte Bacak Ağrısına İyi Gelen Egzersizler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamilelikte Bacak Ağrısı Neden Olur, Nasıl Ve Ne Zaman Geçer? Gebelikte Bacak Ağrısına İyi Gelen Egzersizler

Hamilelikte Bacak Ağrısı Neden Olur, Nasıl Ve Ne Zaman Geçer? Gebelikte Bacak Ağrısına İyi Gelen Egzersizler

Hamilelik süresinde annelerin çeşitli ağrıları olabilir. Özellikle de vücuttaki bu ağrıların nedenleri farklılık gösterebilir. Hamilelik süresinde bacak ağrısı da çok fazla görülür. Hamilelikte bacak ağrısı neden olur, nasıl ve ne zaman geçer? Gebelikte bacak ağrısına iyi gelen egzersizler nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Hamilelikte bacak ağrısının çeşitli nedenleri olabilir. Anne adaylarının vücudunda değişik bölgelerde çeşitli ağrılar ortaya çıkabilir. Özellikle doğumun son haftalarında ağrılar ve kasılmalar meydana gelebilir. Bu süreçte bacak ağrılarında da artışlar olacaktır.

Hamilelikte Bacak Ağrısı Neden Olur?

Hamilelik süresinde vücudun çeşitli bölgelerinde ağrılar meydana gelebilir. Bu ağrıların nedenleri ise farklılaşabilir. Hamilelerde geceleri bacaklarda çok fazla ağrı yaşanabilir. Bunun yanı sıra çeşitli kramp durumu da ortaya çıkar. Özellikle hamileliğin son haftalarında bacak ağrıları gelişebilir. Gebelik sırasında ortaya çıkan bacak ağrılarının çeşitli nedenleri olabiliyor.

Magnezyum ve kalsiyum eksikliği de bacak ağrılarının nüksetmesine sebep olacaktır. Bu ağrıların dinmesi için süt ve süt ürünleri tüketilmelidir. Süt ve süt ürünlerinde yoğun miktarda kalsiyum bulunur. Bu nedenle bacak ağrılarının da çeşitli nedenleri olmaktadır. Sürekli ayakta durulduğunda bacak ağrıları artış gösterir. Bunun yanı sıra fazla kilolar da hamilelik döneminde bacak ağrılarına yol açar.

Hamilelikte Bacak Ağrısı Nasıl Geçer?

Günümüzde bacak ağrılarının çeşitli nedenleri olabilir. Gebelik esnasında oluşan bu ağrıların giderilmesi için belli başlı yöntemler uygulanmalıdır. Hamilelik sırasında bacak ağrılarının giderilmesi için egzersiz yapmak gerekir. Kısa yürüyüşler yapılarak bacak ağrısı da giderilir. Gebelerin hafif ve kendilerini yormayacak yürüyüşler yapmaları da gerekir. Bu tip yürüyüşler oldukça rahatlatıcı olacaktır. Özellikle ayakları esnetmek de kasları daha çok açar. Kasların açılması ise yaşanan ağrıların etkilerini azaltacaktır.

Hamilelikte bacak ağrılarını dindirmek için yaşam kalitesini de yükseltmek gerekir. Özellikle doğru beslenme ve egzersizler sayesinde bacak ağrıları da giderilebilir. Egzersizler aracılığı ile ağrı ve sızılar da giderilir. Ayrıca ayaklarda ödemin yanı sıra şişlikler de olabilir. Hamilelik sırasında bacak ağrısının giderilmesi için beslenmeye çok dikkat edilmelidir. Bu dönemlerde yüksek topuklu ayakkabılar giyilmemelidir.

Hamilelikte Bacak Ağrısı Ne Zaman Geçer?

Hamilelik döneminde bacak ağrısını gidermenin pek çok yolu bulunmaktadır. Hamile kadınlarda ağrıların dinmesi için çeşitli metotlar kullanılabilir. Özellikle hamile kadınlar doğru bir şekilde dinlenmeliler. Yorgunluktan sonra bacaklar uzatılarak dinlenme sağlanır. Bu bacakların uzatılması da rahatlatıcı bir etki sağlar. İleri yaşta hamilelik süreçlerinde bacak ağrılarında artış görülür. Bunun yanı sıra özellikle hamileliğin ilk aylarında bacak ağrısı çok fazla yaşanmaz. Kilo almaya başlanması ve gebeliğin son aylarına doğru bacak ağrıları ve kramplar da daha fazla artar. Doğumdan sonra ilk on gün içerisinde bacak ağrıları da giderek azalacaktır. Bacak ağrılarını gidermek için ise çeşitli yöntemler uygulanmalıdır. Ayrıca düzenli egzersizler yapılması da sağlanabilir.

Gebelikte Bacak Ağrısına İyi Gelen Egzersizler

Gebelik süresinde ortaya çıkan bacak ağrılarını gidermek için doğru yöntemler kullanılmalıdır. Hamile kadınlar kendi kendilerini dinlendirmeyi bilmeliler. Bunun için bacaklar da uzatılarak dinlenme sağlanır. Bu şekilde rahatlatıcı bir etki görülür. Ayakkabı seçiminde rahatlık çok önem taşır. Bu süreçte topuklu ayakkabılardan uzak durulmalıdır.

Varis veya yüksek kilolar nedeniyle bacak ağrıları meydana gelebilir. Bu ağrıların dindirilmesi için ise belli aşamalardan geçilir. Genellikle ileri yaş hamilelikleri de risk sebebi olacaktır. Kilo fazlalığı ve ileri yaş birleşiminde bacak ağrıları da kaçınılmaz olacaktır. O nedenle bacak ağrılarını ortadan kaldırmak için dinlenme ve doğru egzersizler sağlanmalıdır. Bu şekilde ağrılar da azalır.

False