GeriHamilelikte Sağlık Gebelikte bulantı ne zaman başlar?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gebelikte bulantı ne zaman başlar?

Gebelikte bulantı ne zaman başlar?

Gebelikte bulantı, pek çok anne adayının karşı karşıya kaldığı bir sorun. Uzun süre devam eden mide bulantıları süreci biraz zor hale getirebiliyor. Ancak ilerleyen dönmeler bulantı son bulur. Peki gebelikte bulantı ne zaman başlar? Konuyla ilgili bilgiler

Hamilelik, anne adayı için heyecan verici bir süreç. Bu dönemde ortaya çıkan mide bulantıları günlük yaşamı olumsuz etkileyebilir. Ancak bulantılar bir süre sonra sonra erer. Peki gebelikte bulantı ne zaman başlar? Hamilelikte bulantı ne zaman geçer? İşte detaylar...

Gebelikte bulantı ne zaman başlar?

Gebelikte bulantı, gebeliğin ilk 3 ayında (1. trimester) sık görülebilir. 2. trimester döneminde ise bulantılar hafifler ve annede iştah artışı dönemi başlar.

Anne adayları ilk 3 ayda bulantı ve kusma sorunuyla karşı karşıya kalabilirler. Bu normal bir durumdur. Bazı anne adayları bu bulantıyla baş edemeyip sıvı tedavisi yani serum alarak kendisini iyi hisseder.

Hamilelikte mide bulantısı ne zaman geçer?

Hamilelikte görülen mide bulantısı şikayetleri genellikle gebelik döneminin üçüncü ayı sona erdikten sonra hafifleyerek sona erer. Bu dönem ise gebeliğin 12 -14 haftalarına denk gelir. Ancak nadiren de olsa mide bulantısı şikayetleri daha uzun süreler devam edebilmektedir. Kimi gebelerde bu süreç doğuma kadar da sürebilmektedir.

False