GeriNasıl Yapılır? Fondöten lekesi nasıl çıkar? Kıyafetten ve halıdan fondöten lekesi çıkarmanın yolları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fondöten lekesi nasıl çıkar? Kıyafetten ve halıdan fondöten lekesi çıkarmanın yolları

Fondöten lekesi nasıl çıkar? Kıyafetten ve halıdan fondöten lekesi çıkarmanın yolları

Bir yere yetişmeye çalışırken veya yoğun tempo arasında makyaj yaparken karşılaşılan en büyük problem fondöten damlatmak. Fondöten, kıyafete veya halıya döküldüğünde çıkarılması zor bir lekeye dönüşebilir. Ancak birkaç basit yöntemle bu zorlu lekeden kurtulmak mümkün. Peki fondöten lekesi nasıl çıkar? Kıyafetten ve halıdan fondöten lekesi çıkarmanın yolları

Fondöten, en çok tercih edilen makyaj malzemelerinden biri. Ancak farklı bir yere bulaştığı zaman can sıkıcı bir hale dönüşebiliyor. Uygulayabileceğiniz birkaç yöntemle fondöten lekesinden kurtulabilirsiniz. Peki fondöten lekesi nasıl çıkar? İşte konuyla ilgili detaylar

Fondöten lekesi nasıl çıkar?

Birkaç basit yöntemle kıyafetteki fondöten lekesinden kurtulabilirsiniz. İlk olarak fondötenli kısmı bir miktar bulaşık deterjanı ile ıslatın ve çitileyip çok bekletmeden çamaşır makinesinde yıkayın.

Giysideki fondöten lekesinden kurtulmanın diğer bir yolu da tıraş köpüğü. Lekenin üzerine krem traş köpüğü sürüp 2-3 dakika bekletin. Daha sonra lekeli bölgeyi çitileyip soğuk suyla durulayın. Durulama işlemini lekenin giysiye yerleşmemesi için soğuk suyla yapın. Eğer hala leke varsa, tekrar köpük ile yıkayıp ılık veya sıcak su ile durulayıp çamaşır makinesine atın.

Halı veya kıyafete bulaşan fondöten lekesini çıkarmanın diğer bir yolu da beyaz sirke kullanmak. Lekeli bölgeye sirkeyi sürüp çitileyin ve çamaşır makinesinde yıkayın.

 

 

False