GeriPratik Bilgiler Etsy'de Kargo Ücretini Kim Öder? Etsy Kargo Ücreti Hesaplama 2022
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Etsy'de Kargo Ücretini Kim Öder? Etsy Kargo Ücreti Hesaplama 2022

Etsy'de Kargo Ücretini Kim Öder? Etsy Kargo Ücreti Hesaplama 2022

ETSY, ürünlerinizin satışını gerçekleştirebileceğiniz sanal bir mağaza olarak ifade edilebilir. Özellikle ürününüzün hızlı ve güvenilir bir şekilde alıcıya ulaştırılmasında ETSY oldukça özen göstermektedir. Bu yüzden ETSY kargo süreçleri araştırılmak ve öğrenilmek istenmektedir. ETSY'de kargo ücretini kim öder? Etsy kargo ücreti hesaplama 2022 yılında ne şekilde yapılmaktadır detayları ile derledik.

ETSY üzerinden alışveriş yapan kişiler tarafından kargo ücretini kimin ödeyeceği oldukça fazla merak edilmektedir. Satıcılar çalışacakları kargo firmalarını kendileri seçerler. Buna bağlı olarak da gönderim yapılacak olan adreslere göre ücret belirlenir.

ETSY'de Kargo Ücretini Kim Öder?

ETSY'de kargo ücreti, müşterilerden tahsil edilmektedir. Ürün listelenirken, ürün fiyatı ve kargo ücretinin ayrı ayrı girilmesi gerekmektedir. Müşteri siparişi verdiği zaman ise hem ürün hem de kargo ücreti ETSY hesabına geçmektedir. Bu durumda ise kargo firmasına ödeme yapılması gerekir. Satıcının baştan taahhüt ettiği zaman içerisinde ürünü kargoya vermesi gerekmektedir.

ETSY'de kargo ücreti genel olarak alıcı tarafından ödenmektedir. Satıcının ise alınan ücreti kargo firmasına iletmesi gerekmektedir. Ürün satın alırken kargo bedava yazısı gördüğünüz durumlarda alıcıdan kargo ücreti talep edilmemektedir. Ancak kargo ödemesi alınacağı zaman alıcıya, satıcı tarafından ödenecek olan ücret bilgisi de verilmektedir.

Etsy Kargo Ücreti Hesaplama 2022

ETSY de yapılan alışverişler de kargo ücretini alıcının ödemesi gerektiği durumlarda ürünün satışının gerçekleştirildiği aşamada kargo ücreti dahil olan toplam fiyattan değil sadece ürünün satış fiyatı üzerinden alınmaktadır.

Alınan her ürün için farklı bir kargo ücreti çıkması mümkün olmaktadır. Bu durumda kargo ücretinin ne şekilde hesaplandığı da büyük bir öneme sahiptir. ETSY kargo ücreti, genel olarak Türkiye den yurt dışına gönderileceği zaman veya yurt içinde gönderileceği zaman değişiklik göstermektedir.

False