GeriEtkinlikler Dünya Sanat Olimpiyatları’nda Türkiye’den ekip
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dünya Sanat Olimpiyatları’nda Türkiye’den ekip

Dünya Sanat Olimpiyatları’nda Türkiye’den ekip

500 sanatçının katılacağı olimpiyatlarda Türkiye’yi 8 kişilik ekip temsil edecek.

Dünyanın ilk Sanat Olimpiyatı olan World Art Games 29 Haziran-10 Temmuz günlerinde Hırvatistan'da düzenlenecek. 500 sanatçının katılacağı Sanat Olimpiyatları'nda, Türkiye’yi 8 kişilik ekip temsil edecek.

Resim, heykel, seramik, fotoğraf, edebiyat, tiyatro, bale, opera, müzik, TV, film, sokak sanatları, iç mimari, moda tasarım, mutfak sanatları olmak üzere 15 kategoride yapılacak etkinliklere katılan ülkeler kendi kültür ve sanatlarını icra ederken, 2015 yılında yapılması planlanan 2. Sanat Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmak için de organizasyon komitesini ikna etmeye çalışacak.

Etkinlikte, Türkiye'den seramik sanatçıları Tüzüm Kızılcan ve Serkan Gönenç, cam sanatçıları Gülin Algül, Tülin Yiğit Akgül, ressamlar Derya Var, Emel Atalay, Zeynep Köstepen ile oyuncu Dilara Var katılacak. Sanatçılar, geleneksel Türk sanatlarının çağdaş yorumlarını, etkinliğe katılacak ülkelerin temsilcileriyle paylaşacak.

2015 için ikna çalışmaları yapılacak

Hırvatistan'a hareketlerinden önce Hırvatistan'ın İzmir Fahri Konsolosu Candan Çorbacıoğlu'nu, Zagrep'te ise Türkiye'nin Zagrep Büyükelçisi Burak Özügergin'i ziyaret edecek olan Derya Var kaptanlığındaki Türk Milli Takımı, 2015 yılında etkinliğin İzmir'de yapılması yönünde çalışmalar yürütecek.

A.A 

False