Geriİsimler Sözlüğü Dudak Biçimleri Ve İsimleri Nelerdir? Özellikleri Nasıldır
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dudak Biçimleri Ve İsimleri Nelerdir? Özellikleri Nasıldır

Dudak Biçimleri Ve İsimleri Nelerdir? Özellikleri Nasıldır

Yüz bölgesinin tamamlayıcı öğelerinden biri de dudaklar olmaktadır. Dudaklar sahip oldukları şekle göre farklı isimlerle anılmaktadırlar. Doğal görünümlerinin bozularak farklı görünmesi uygulamaları son zamanlarda oldukça popüler olmaktadır. Bu işlemden sonra yapısı bozulan dudakların yüz ifadesinin de değişmesine neden olduğu belirtilmektedir. Peki, dudak biçimleri ve isimleri nelerdir? Özellikleri nasıldır merak edilen tüm detayları derledik.

Dudaklar kişilerin yüz ifadelerinin anlamlandırılmasında etkili olan organlardan biri olmaktadır. Dudak biçimlerinin farklı olması konuşmayı da etkilemektedir. 

 Dudak Biçimleri ve İsimleri Nelerdir? 

 Çeşitli dudak biçimleri bulunmaktadır. Bazı dudak biçimlerini ve özelliklerini şu şekilde belirtmek mümkündür: 

 Pearlique

 Anne Hathaway

 Bu dudak tipini belirten en önemli özellik alt dudakta iki adet inci tanesine benzer kabarıklığın yer almasıdır. Bu iki kabarıklığın dolgu uygulamasıyla belirginleştirilmesi daha genç bir dudak hissi oluşturur. Pearlique dudak tipi görüntüsü dolgu uygulaması ile diğer dudak formlarıyla birleştirilebilir.

 Cupid

 Taylor Swift

 Tüm dudak tipleri arasında en az görülen formdur. Cupid dudak tipinin merkez kısmı yan kısımlarına göre çok daha belirgin olmaktadır. Bundan dolayı cupid dudak tipi, yüze çok genç bir ifade kazandırmaktadır. Kadınlarda dudakların doğal büyüme sürecinde önce dudakların merkez kısımları sonra yan kısımları dolgunlaşır. Buna bağlı olarak ergenlik çağındaki kadınlarda Cupid stil dudaklara rastlamak mümkün olmaktadır.

 Klasik

 Halle Berry

 Kadınlar arasında en popüler dudak tipi klasik dudak görünümünde olandır. Dudaklarının hacimli görünmesine destek olmaktadır.

 Rubina

 Angelina Jolie

 Rubina stili, klasik stile göre daha dolgun dudak görünümünden hoşlanan kadınlar tarafından tercih edilmektedir. Bu dudak formu doğal dudağa en yakın olanıdır.

 Angelic

 Liv Tyler

 Üst dudağın melek kanadına benzer görünümde olduğu bir dudak tipidir. 

 Özellikleri Nasıldır? 

 Dudak kişiye özgü olan vücut parçalarından biri olmaktadır. Dudağının görüntüsünden hoşlanmayanlar için çeşitli estetik uygulamaları bulunmaktadır. Bu uygulamalar sonrasında dudaklar doğallığını yitirmekle birlikte daha etkileyici bir görünüme sahip olmaktadır. Dudaklar şekillerine göre farklı isimler almaktadır. Bu dudakların isimleri ve özellikleri şunlar olmaktadır: 

 - Kalp Şeklinde Dudak

 Bu dudaklar kalp şekline benzedikleri için bu isimle anılmaktadırlar. Kalp dudaklarda Cupid adı verilen dudak yayı oldukça belirgin olmaktadır. Kalp şeklindeki dudaklara makyaj yaparken üst ve alt dudağa aynı tonlarda renklerin uygulanması gerekmektedir. Kalp dudağın daha dolgun görünmesi için nude far ya da nude kremlerin kullanılması tavsiye edilmektedir. 

 - Yuvarlak Dudaklar

 Dolgun dudaklar olarak da bilinen bu dudaklarda biraz çıkıntı bulunmaktadır. Etrafta bulunan kişilerin dikkatini çekmemek için nude tonlar kullanmak tercih edilebilmektedir. Ağır bir göz makyajı dudakların da şeklini ortaya çıkarmakta ve dudakları dikkat çekici hale getirmektedir. Allık bile dudakların ortaya çıkmasını sağlayabilmektedir. Dolgun dudaklar, yüzü olduğundan büyük göstermektedir. Allığın şakaktan dudağa doğru uygulanması tavsiye edilmektedir. 

 - İnce Dudaklar

 Hem alt dudak hem de üst dudağın ince olmasını ifade etmektedir. İnce dudaklı kişilerin bir dudak çerçevesi oluşturması makyaj temizliği yaparken kolaylık sağlamaktadır. Hem alt hem üst dudak için aynı tonda rujların kullanılması tavsiye edilmektedir. Dudak şeklini geliştirmek için üst dudağa bir ton açık renk de uygulanabilmektedir. 

 -Geniş Dudaklar

 Gülünce yüzün büyük bir bölümünü kaplayan dudaklar geniş dudaklardır. Bu tip dudaklara sahip kişiler makyaj yaparken dudak çevrelerini çok fazla belli etmemeleri gerekmektedir. Alt dudağın çevresini çizmek dudakları biraz daha kalın göstermekle beraber yüzün de dengesinin bozulmasına neden olmaktadır. Geniş dudaklara sahip olan kişilerin fazla belirgin tonlarda makyaj yapmaması önerilmektedir. 

False