Geriİsimler Sözlüğü Disney Prenses İsimleri Ve Özellikleri Nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Disney Prenses İsimleri Ve Özellikleri Nelerdir?

Disney Prenses İsimleri Ve Özellikleri Nelerdir?

Güzellikleri ve yetenekleri ile herkesi büyüleyen Disney'in unutulmaz prensesleri her yaştan insan tarafından seviliyor. Gelmiş geçmiş tüm disney filmlerinde yer alan prenseslerin özelliklerini, isimlerini, rolleri ve karakterleri anlatılıyor. Disney prenseslerine hayranlık duyan kişiler bu kahramanlar hakkında daha çok bilgi sahibi olmak istiyor. Disney prenses isimleri ve özellikleri nelerdir sizler için derledik.

 Hayranı olduğunuz bir prensesin daha önce hiç duymadığınız özelliklerini keşfetmek istiyor olabilirsiniz. Bu nedenle de sizler için prenseslerin sihirli dünyasını derledik. 

 Disney Prenses İsimleri ve Özellikleri Nelerdir? 

Pamuk Prenses: Pamuk Prenses orijinal ve ilk Disney Prensesi’dir. Aynı zamanda Walt Disney Animation Studios’un ilk animasyon filmi olan Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler (1937)‘de ana karakter olan Pamuk Prenses, dudakları kırmızı, siyah saçlı olarak anlatılan güzel bir genç prensestir. Aynı zamanda da kar gibi bembeyaz bir cilde sahiptir. Kötü kraliçe olarak da bilinen üvey annesinden kaçarak yedi cücelerin evine sığınmak zorunda kalır. 

 Pamuk Prenses, herkesi iyi gören, düzenli, iyimser ve mutlu bir kişi olarak tanımlanır. Yedi Cüceler’le yaşaması ve onların evlerini temizlemesi nedeni ile genellikle en anti-feminist Disney prenseslerinden birisi olarak da bilinir. Çok yumuşak huylu, yardımsever olması dışında bilinen bir başka karakter özelliği ise yoktur. Kötü kraliçenin kendisine yedirdiği kırmızı zehirli elma sonucunda uyuyakalmış ve bir prens tarafından öpülerek yeniden hayata döndürülmüştür. 

Sindirella: Sinderella, ikinci Disney Prensesi olarak bilinir. Genellikle de “Disney Prenseslerinin Lideri” olarak kabul edilir. Kötü üvey annesi Lady Tremaine ile iki zalim üvey kız kardeşi olan Anastasia ve Drizella babasının ölümünden sonra Sinderella’yı köleliğe zorlayınca, onun tek mutluluk kaynağı olan farelerden ve kuşlardan oluşan hayvan arkadaşlarıdır. Sinderella, bir Fransız masalı olan Sinderella’nın kahramanı Grimm Kardeşleri ve Charles Perrault tarafından Alman masal Ashputtel’e kadar dayanıyor. Sarı saçlara sahip olan Sinderella, aynı zamanda baloda giydiği mavi elbisesi ile dikkat çeker. Prensin onu bulmak için kullandığı cam ayakkabı ise, Sinderella’nın sembolleri arasında yer alır. 

Aurora: Aurora Disney’in en önemli ve en çok bilinen 3. prensesidir. Aynı zamanda uyuyan güzel ismi ile de bilinir. Aurora adı verilen güzel bir prenses, yakışıklı bir prens ve uyku büyüsünün de yer aldığı klasik bir peri masalı üzerine kurulu olan Uyuyan Güzel filminin en bilinen başrol oyuncusudur. Aurora prensesi, on altı yaşındadır. Aurora prensesi, parlayan altın saçları, utangaç tavırları ve kırmızı dudakları ile sofistike ve umutsuz bir romantik şeklinde de tanımlanır. 

Ariel: Ariel, Disney’in en bilinen 4. prensesidir. Küçük Denizkızı masalında sıkça yer alır. Aynı zamanda Kral Triton’un yedi kızı arasında en küçüğüdür. Ariel, denizaltı krallığı ise, Atlantica’da bir denizkızı prensesi olarak da bilinir. Denizin altında yaşamaktan bıkmış olan ve insan dünyasından büyülenen Ariel, kötü bir deniz cadısı olarak tanınan Ursula ile anlaşarak, insan dünyasını deneyimleme imkanı buluyor. 

Prenses Bella 

 Bella, en önemli Disney Prensesleri arasında yer alır. Hayatı tamamen köy yaşamıyla sınırlı olan ve çok iyi bir kitap kurdu olan Bella, macerayı özler. Babası Maurice ise, iğrenç bir canavar tarafından tutsak edildiği zaman, Bella onun karşılığında ise, kendi özgürlüğünü feda eder. İlk önce Canavarın fiziksel görünüşünden çok korkan Bella, kendisini aç kurtlardan kurtardığı için minnettarlığını ifade ettikten sonra da onu takdir etmeyi öğrenir. Bella daha sonra canavarı sevmeye başlar. Aynı zamanda masal canavarın prense dönüşmesi ile sonuçlanır. Kişilik açısından, Bella bağımsız, cesur, zeki ve asi ve feminist bir prenses olarak kabul edilmiştir. Karakter, eleştirmenlerce evrensel olarak övgüyle karşılandı ve cesareti için övgü ve takdir kazandı. Washington Post, Bella’yı daha önceki Disney kahramanlarından daha “daha olgun ve daha kadınsı” olarak nitelendirdi. 

False