GeriHamilelikte Sağlık Detaylı ultrason ne zaman yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Detaylı ultrason ne zaman yapılır?

Detaylı ultrason ne zaman yapılır?

Hamilelik dönemi anne baba için çok heyecanlı olduğu kadar merak edilen konuların fazla olduğu bir dönem. Bunlardan biri de bebek gelişiminin nasıl olduğu sorusu. Anne karnında bebek gelişimini takip etmek için belli görüntüleme teknikleri kullanılıyor. Detaylı ultrason, bebeğin tüm organlarını görüntüleme şansı veriyor. Peki detaylı ultrason ne zaman yapılır? Detaylı ultrason kaçıncı haftada çekilir? İşte o sorunun cevabı...

Gebeliğin belli dönemlerinde anne ve bebek sağlığı için ultrasografik incelemelere başvurulur. Ultrasonografi cihazları ile bu süreç detaylı olarak takip edilir. Detaylı ultrason da hamilelik sürecinde bebek gelişimini inceleme açısından başvurulan görüntüleme tekniklerinden biri.

Detaylı ultrason ile bebeğin tüm organları incelenir. Bebek ve annenin sağlığıyla ilgili ayrıntılı bilgiler edinilir. Peki detaylı ultrason ne zaman yapılır?

DETAYLI ULTRASON NE ZAMAN YAPILIR?

Detaylı ultrason genel olarak 18-24. haftalar arasında yapılır. Ancak cihazların gelişmesiyle birlikte bu işlem 11. ve 13. haftalar arasında da yapılabiliyor.

Bu haftalar arasında çekilen detaylı ultrasonda yapısal anomalilerin yüzde 75'i tanınabiliyor. Ayrıca bu haftalarda beyin oluşumundaki bazı problemler ve kalpteki bazı delikler görülmeyebilir. Bu nedenle 20. ve 24. haftalarda tekrar işlemin tekrarlanması önerilebilir.

False