GeriPratik Bilgiler Deriden tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar, geçer ve temizlenir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Deriden tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar, geçer ve temizlenir?

Deriden tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar, geçer ve temizlenir?

Tükenmez kalem ev ve ofis içerisinde yer alan deri sandalyelere bulaştığı takdirde doğru temizleme işlemi ile beraber tamamen çıkmaktadır. Deriden tükenmez kalem lekesini çıkartmanın en hızlı ve pratik yolu kolonya kullanımıdır. Kolonya ile silinen deri koltuk ya da sandalyeden leke tamamen silinmektedir. Aynı şekilde deri kıyafetlerde de kolonya ya da alkol kullanımı ile leke çıkmaktadır. Deriden tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar ve tamamen temizlenir ayrıntıları ile derledik.

Deriye bulaşan tükenmez kalem lekesi çok bekletilmeden temizlendiği takdirde tamamen çıkmaktadır. Islak mendil ve kolonya ile temizleme işlemi en yaygın uygulamalardan biridir. Önemli olan derinin lekeyi emmesini engellemektir. Bu nedenle leke bulaşır bulaşmaz anında müdahale edilmesi gerekmektedir. Güçlü temizleyiciler sayesinde kısa sürede leke tamamen çıkmaktadır.

Deriden Tükenmez Kalem Lekesi Nasıl Çıkar ve Geçer?

Deri üzerine bulaşan tükenmez kalem lekesini temizlemek için Arap sabunu kullanılmaktadır. Bir bez yardımı ile Arap sabunu hemen lekeyi ortadan kaldırmaktadır. Lekenin deriye işlemesini engelleyerek temiz bir görünüm sunmaktadır. Sıvı sabun kullanımı da lekenin dağılarak kısa sürede deri üzerinden atılmasını sağlamaktadır. Limon kolonyası ve saf alkol de deriye zarar vermeden hızla lekeyi temizlemeye yardımcı olan ürünler arasında yer almaktadır.

Deriden Tükenmez Kalem Lekesi Nasıl Temizlenir?

Deriden tükenmez kalem lekesini çıkarmanın pek çok farklı yolu vardır. Diş macunu kullanımı da bu yöntemlerden biridir. Jel formuna sahip olan diş macunları ile leke olan yüzey fırçalama yardımı ile çıkarılmaktadır. Diş macunu ile leke kısa süren uygulama sonunda tamamen deri yüzeyinden ayrılmaktadır. Bu işlem sonunda bol su ile yıkama yapılmaktadır. Nemli bez ve sprey köpük formlu deterjanlar da tükenmez kalem lekesini anında sökerek çıkartan ürünlerden biridir.

 

False