GeriEtkinlikler Çocuk Bienali'nde kuklalarla hikayeler anlatılacak
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çocuk Bienali'nde kuklalarla hikayeler anlatılacak

Çocuk Bienali'nde kuklalarla hikayeler anlatılacak

İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali başlıyor.

Palet Kültür ve Sanat Eğitim Derneği (PALETDER) tarafından "Uyandırma Servisi: Günaydın" konseptiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenen İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali kapsamında sanatçı Şule Ünal, çocuklara yönelik özel bir atölye çalışması gerçekleştirecek.

Şule Ünal'ın "Storytelling With Puppets" adını taşıyan atölye etkinliği 18 Mayıs'a Bilge Okulları 6. sınıf öğrencileriyle 10:30-12:30, 22 Mayıs tarihinde ise 10:30-12:00 ve 14:00-15:30 saatleri arasında Antrepo 1'de düzenlenecek. Sanatçı etkinlikte çocuklara kuklalarla hikayeler aktaracak. Dramaya adım atmak ve yabancı dil öğrenme sevgisi aşılamak amacıyla düzenlenecek etkinlikte hikayeler basit bir İngilizce ile anlatılacak.

AMAÇ SANAT DOSTU ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEK

İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali, dünya ölçeğinde çok kültürlülük temelinde bir paylaşım ortamı yaratıyor, farklı coğrafyaların ve kültürlerin çocuk gözü ve estetiği ile ifade edilmesine imkân sağlıyor. Bienal'de performanstan dansa, video sanatından heykele pek çok alanda üretim olanağı bulan çocuklar ve gençler, kültürler arası etkin bir iletişimin oluşmasına da öncülük ediyor.

Geleceğin kültür sanat üreticileri ve izleyicileri olma yolunda ilerleyen öğrencilerin sergileri, konserleri, etkinlikleri ve atölye çalışmaları ile zenginleşen İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali; yazarlar, sanatçılar, sanatseverler, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve medya mensuplarından oluşan geniş bir izleyici kitlesi tarafından izleniyor. İstanbul’un vapurları, meydanları, garları, antrepo, galeri ve müzeleri gibi farklı mekânlarında düzenlenen daha önceki bienaller, 160 bin kişi tarafından ziyaret edilmiştir.

False