GeriNasıl Yapılır? Çiçeklerdeki küçük sinekler nasıl önlenir? Çiçeklerdeki sineklerden kurtulmanın kolay yolları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çiçeklerdeki küçük sinekler nasıl önlenir? Çiçeklerdeki sineklerden kurtulmanın kolay yolları

Çiçeklerdeki küçük sinekler nasıl önlenir? Çiçeklerdeki sineklerden kurtulmanın kolay yolları

Saksı çiçekleri, bulundukları ortamı güzelleştirmenin yanı sıra bakımı da yarı keyifli. Ancak çiçeklerdeki sineklenme sorunu bazen can sıkıcı olabilir. Evde uygulayabileceğiniz birkaç kolay ve pratil yöntemle bu problemi çözebilirsiniz. Peki çiçeklerdeki küçük sinekler nasıl önlenir? İşte saksı çiçeklerinde meydana gelen sineklerden kurtulmanın kolay ve pratik yolları...

Çiçeklerde oluşan sineklenmenin başlıca nedenlerinden biri fazla ve sık sulama. Çünkü toprak kurumadan sürekli ıslak olur. Bu da sinekler için elverişli bir ortamın oluşmasına neden olur. Bu yüzden bitkilerin belli bir düzende sulanmalı. Bu nedenlerin yanı sıra yanlış toprak tercihi ve çiçeklerin havasız ortamda bulunması da sineklenmeye neden olur. Ancak evde uygulayabileceğiniz birkaç pratik yöntemle bu sorunu çözebilirsiniz. İşte konuyla ilgili detaylar...

Çiçeklerdeki küçük sinekler nasıl önlenir Çiçeklerdeki sineklerden kurtulmanın kolay yolları

ÇİÇEKLERDEKİ MİNİK SİNEKLERDEN KURTULMAK İÇİN...

Saksı çiçekleriden görülen sineklenmeyi önlemek için ilk olarak düzenli bir şekilde çiçeklerle ilgilenilmeli. Böylece sorun fazla ilerlemeden tespit edilebilir.

Toprağın nemli kalması da sineklenmeye neden olabilir. Böyle bir durumda kuru toprak ilave ederek nemi azaltabilirsiniz.

Böceklere karşı bazı ilaçlar da bu sorunu çözmenize yardımcı olabilir.

Toprağa toz veya çubuk tarçın koyabilirsiniz. Böylece tarçın kokusu sinekleri rahatsız edebileceği için azalmalarına yardımcı olacaktır.

False