Geri Nasıl Yapılır? Ceviz Kürü Nedir Ve Nasıl Yapılır? Ceviz Kürü Faydaları Ve Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ceviz Kürü Nedir Ve Nasıl Yapılır? Ceviz Kürü Faydaları Ve Tarifi

Ceviz Kürü Nedir Ve Nasıl Yapılır? Ceviz Kürü Faydaları Ve Tarifi

Sağlıklı ve dinç bir görünüme sahip olmak için doğru bir şekilde beslenmek gerekiyor. Ayrıca meyve, sebze ve kuruyemişler belli oranda doğru bir şekilde tüketildiğinde hastalıkların da önüne geçilebilir. Ceviz kürü ise oldukça faydalıdır. Ceviz kürü nedir ve nasıl yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Ceviz kürü sağlıklı bir şekilde kilo verilmesini sağlamaktadır. Uzun süre tok tutan ceviz kürünün faydaları ise saymakla bitmez. Önemli olan ceviz kürünü doğru bir şekilde uygulamaktır.

Ceviz Kürü Nedir?

İki farklı malzeme ile yapılan ceviz kürü zahmetsiz ve yapımı oldukça koladır. Lezzetli olan ceviz kürünün vücuda pek çok yararı bulunmaktadır. Ceviz kürü ise vücuttaki yağların hızlı bir şekilde yakılmasını sağlıyor. Ceviz kürü yapıldığında belli aralıklar ile tüketilmesi çok önemlidir. Cilt sağlığını koruyan ceviz kürü hızlı bir şekilde kilo verilmesini sağlıyor. Sindirim sistemini de düzenleyen ceviz kürü beyin sağlığını da önemli ölçüde koruyor.

Ceviz Kürü Ne İşe Yarar?

Faydaları saymakla bitmeyen ceviz kürü özellikle cilt sağlığını korumaktadır. Cildin yumuşamasını sağlayan ceviz kürü cilde sağlıklı bir görünüm kazandırır. Cilt problemlerinin tedavisinde de ceviz kürü kullanılmaktadır. Ceviz kürü zayıflamaya da yardımcı olur. Vücudun yağ yakmasını hızlandıran ceviz kürü vücudun farklı bölgelerinde biriken yağların yakımında kullanılır. Bu ceviz kürü metabolizmayı da hızlandırır. Özellikle diyet programlarında da ceviz kürü kullanılmaktadır. Tiroit değerlerini düzenleyen ceviz kürü hormonlar için de çok fayda sağlamaktadır. Gerginliği ve stresi azaltan ceviz kürü kişinin hayat kalitesini de yükseltir.

Ceviz Kürü Neye İyi Gelir?

Günümüzde çok sık tüketilen ceviz kürünün sağlığa pek çok yararı bulunmaktadır. Kilo vermeye yardımcı olan bu ceviz kürü hormonlar için oldukça faydalıdır. Ceviz kürü adet dönemindeki düzensizliklerin ve sancıların giderilmesinde de çok önem taşımaktadır. Hamileler ve yeni anne olmuş kişilerde ceviz kürünü tüketmek oldukça faydalıdır. Uykusuzluk yaşayan kişiler de ceviz kürünü tükettiklerinde uykuları da düzene girecektir. Kan şekerini düzenleyen ceviz kürü kan akışını da hızlandırmaktadır. Bu şekilde ceviz kürünü düzenli tüketen kişiler kendilerini enerjik ve dinç hissedebilirler.

Ceviz Kürü Nasıl Yapılır? Ceviz Kürü Tarifi

- 1 büyük ceviz (sert dış kabuğu soyulan)
- Bir bardak içme suyu
Cevizin içinde yer alan vitamin ve mineraller suya hızlı bir şekilde karışması için ceviz kürü geceden hazırlanmalıdır. Cevizin kabuğu soyulduktan sonra bir bardak ılık suyun içine ceviz atılmalıdır. Ceviz içi bu suyun içinde bir gece kalmalıdır. Bu ceviz kürü de sabah aç karnına tüketilmelidir. Yüksek oranda protein içeren ceviz kürü vücuttaki yağ yakımı hızlandırıyor. Ceviz küründeki omega 3 yağları da sinir sistemini koruyor. Detoks etkisi de olan ceviz kürü vücudu içten temizliyor. Ceviz kürü spor yapanların da kas yapmalarını sağlıyor.

Ceviz Kürü Faydaları

Ceviz kürünün faydaları saymakla bitmez. Buna göre ceviz kürü cilt sağlığını korumaktadır. Yaşlanmayı geciktiren ceviz kürü kırışıklıkları da yok etmektedir. Kansere karşı koruyucu özelliği olan ceviz kürünün iyileştirici etkisi bulunmaktadır. Ceviz kürü karaciğeri güçlendirerek hormonları dengeliyor. Damar tıkanıklığı yaşayan kişiler bu kürü uygulayarak damarlarda biriken fazla yağı da atıyor. Spor yapanların kas yapması için de ceviz kürü düzenli bir şekilde tüketilmelidir.

Ceviz Kürü Kullanımı

Ceviz kürü mutlaka bir gece önceden suda bekletilmeli. Sonrasında ise her sabah aç karnına içilmelidir. Sabah uyanınca da aç karnına ceviz kürü tüketilmelidir. Sabah uyanınca aç karnına 3 yudumda ceviz suyu içilmelidir. Daha sonra kürün içindeki ceviz yenilmeli.

 

False