Geriİsimler Sözlüğü Cana isminin anlamı nedir ve Cana ne demek? Cana adının özellikleri, analizi ve kökeni
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cana isminin anlamı nedir ve Cana ne demek? Cana adının özellikleri, analizi ve kökeni

Cana isminin anlamı nedir ve Cana ne demek? Cana adının özellikleri, analizi ve kökeni

Cana, can kelimesinden türemekle beraber; içten ve 'candan' anlamına gelmektedir. Kızlar için daha fazla tercih edilen bir isim olmakla beraber, erkekler için de nadiren kullanılmaktadır. Analizi ve özellikleri ile çok merak edilen ismin, bebek bekleyen anne baba adayları için merak edilen ayrıntıları detayları ile derledik.

Cana, Fars ve Arapçada kullanılan 'içtenlik' ve yürekten gelen anlamı taşıyan bir isimdir. İki isim seçmek isteyen kişiler için bir seçenek oluşturmakta ve kullanılmaktadır.

 Cana İsminin Anlamı Nedir ve Cana Ne Demek?

 Cana ismi yüreğe hitap eden, içten ve güzel anlamı taşımaktadır. Sevgi dolu ve kalbi dolduran anlamı da bulunur. Sevgiliye seslenmek için de bu sıfat kullanılabilmekte isim 'biricik' anlamına gelmektedir.

 Cana Adının Özellikleri

 Cana adı özellikleri bakımından içten ve sevgi dolu kimseleri ifade etmek için seçilir. Sevilen, değer gören ve anaç; kıymetli kavramları ismin özellikleri arasında bulunmaktadır.

 Cana Adının Analizi

 Cana adı analiz bakımından 4 harfli olmakla beraber aile kavramı ile ilgilidir. Bu adın sahibi ailesine düşkün olmakla beraber, çok çocuk sahibi olacaktır. Uysal, kibar ve diğer insanlara karşı empati gücü yüksek, yardımsever birisi olarak karşımıza çıkar. Cana renk uyumu itibari ile turuncu ve kahverengi renklerini çağrıştırır.

  Cana Adının Kökeni

 Cana köken itibari itibari ile Farsça olmakla beraber, 'Sevgili' ve 'Canan' kelimeleri bu adın dilimizdeki karşılığı olarak kullanılmaktadır.

 Cana Adının Yakına Yakışan İsimler

 Cana adı tek başına kullanılabileceği gibi genelde iki isimli olarak kullanılmaktadır. Yaren, Elif ve Zeynep isimleri ile beraber kullanılması tercih edilebilir.

 Cana Adı Kur'an'da Geçiyor mu?

 Cana, Kur'an-ı Kerim'de geçmeyen isimlerden birisidir. Kullanılmasına herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

False