GeriNasıl Yapılır? Çam Yağı Nedir, Nasıl Yapılır Ve Neye İyi Gelir? Çam Yağı Faydaları Ve Kullanımı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çam Yağı Nedir, Nasıl Yapılır Ve Neye İyi Gelir? Çam Yağı Faydaları Ve Kullanımı

Çam Yağı Nedir, Nasıl Yapılır Ve Neye İyi Gelir? Çam Yağı Faydaları Ve Kullanımı

Günümüzde bitkisel bakım ürünleri kullanılarak sağlıklı bir cilde ve sağlıklı saçlara kavuşmak mümkündür. Doğada bulunan çoğu bitkinin insan sağlığına pek çok yararı bulunuyor. Özellikle çam yağı da bu kapsamda çok fazla kullanılıyor. Çam yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Çam yağı aromatik yağlar arasında yer alır. Sağlık açısından pek çok yararı olan çam yağının doğru kullanımı da oldukça önem taşır. Düzenli kullanılan çam yağı cilt ve saç sağlığı için önem taşımaktadır.

Çam Yağı Nedir?

Son yıllarda doğal yağlara olan ilgi oldukça arttı. Bu yağlar her alanda kullanılıyor. Doğal yağlar içerisinde yer alan çam yağı ise saç bakımından cilt bakımına kadar pek çok alanda sıklıkla kullanılıyor. Sağlık alanında pek çok soruna iyi gelen çam yağı düzenli kullanıldığı takdirde pürüzsüz bir cilt yaratıyor. Yüze sürülen çam yağı sivilce izlerini yok ederek akne sorununa da çözüm sağlıyor. Üst solunum yolu enfeksiyonlarına iyi gelen çam yağı kaşıntı, sedef hastalığı ve kızarıklıkların da kısa bir sürede geçmesini sağlıyor. Özellikle doğru bir şekilde kullanılan çam yağı cildi tüm çevresel faktörlerden de koruyor.

Çam Yağı Nasıl Yapılır ve Elde Edilir?

Çam yağı elde etmek için öncelikle çam ağacının iğneleri toplanır. Özellikle de çam ağacındaki sağlam olan iğneler seçilir. Çam ağacından toplanan iğneler ise sabunlu su ile iyice temizlenir. Daha sonra çam iğneleri iyice kurutulur. Kurumuş çam iğneleri bir havana alınıp iyice dövülür. Sonrasında ise büyük bir cam kavanozun içine badem yağı dökülür. Ayrıca kavanozun içine çam iğneleri de eklenir. Bu karışım iyice çalkalanarak karışması sağlanır.

Kavanoz direkt güneş ışığı alan bir yere konulur. Hafta boyunca bu kavanoz iyice çalkalanır. 14 gün sonunda ise kavanoz alınarak sallanır. Daha sonra ise tülbent ve ya gözenekleri geniş bir gazlı bezin içerisinde yağ süzdürülür. Bu çam yağının uzun süreli korunması için de hava geçirmeyen bir şişede karanlık ortamda saklanmalıdır.

Çam Yağı Ne İşe Yarar?

Çam yağının kullanıldığı pek çok alan bulunmaktadır. Genellikle cilt ve saç sağlığında kullanılan çam yağından sabun ve losyonlar yapılmaktadır. Güzel görünümlü ve hoş kokulu olan çam yağından mum ve benzeri objeler de yapılmaktadır. Çam yağ düzenli kullanıldığı takdirde saç sağlığını korumaktadır. Bunun yanı sıra cilde sürülen çam yağı ciltte etkileyici bir pürüzsüzlük bırakır.

Çam Yağı Neye İyi Gelir?

Çam yağının sağlığa faydaları saymakla bitmez. Bunun yanı sıra çam yağı üst solunum yolu enfeksiyonlarını da geçirebilir. Cilt üzerinde oldukça olumlu etkilere sahip olan çam yağı hücre yenileyici özelliği sayesinde kırışıklıkların azalmasını da sağlar. Cilt üzerinde olumlu etkileri olan çam yağı saç sağlığını da korumaktadır. Özellikle saçlarında kepek sorunu yaşayan kişiler düzenli bir şekilde çam yağı kullandıklarında kepek sorunu da kısa bir sürede geçecektir. Çam yağı özellikle sedef hastalığının geçmesinde de kullanılmaktadır.

Çam Yağı Faydaları

Çam yağı hoş kokusu ve mucizevi şifası ile bilinmektedir. Özellikle saç ve cilt konusunda sıklıkla kullanılan çam yağı bitkisel bir ilaç olarak bilinir. Çam yağı banyo suyuna damlatıldığı takdirde vücudu ve ruhu dinlendirir. Çam yağı cildi yenileyerek parlak bir görünüm de kazandırır. Çam yağı düzenli kullanıldığında cilt kusurları ortadan kalkar.

Çam Yağı Nasıl Kullanılır? Çam Yağı Kullanımı

Şifa kaynağı olan çam yağının pek çok farklı kullanım alanı vardır. Buna göre çam yağı cilt kusurlarını önler. Saç bakımında kullanılan çam yağı şampuanın içine damlatılmalıdır.

False