GeriEtkinlikler Bu hafta vizyona giren filmler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bu hafta vizyona giren filmler

Bu hafta vizyona giren filmler

Birbirinden farklı hikayeleri ile 10 yeni film ve fragmanları...

Bu hafta sinemalarda 10 yeni film vizyona giriyor. Hikayeleri birbirinden farklı bu filmleri ve fragmanlarını sizler için derledik. İşte bu hafta vizyona giren filmler…


DOM HEMİNGWAY

Bu hafta vizyona giren filmler

Hapishanede 12 yıl boyunca dilini tutup sabrettikten sonra, epeydir beklediği şaşaalı hayatına kavuşmak üzere her şeye saldırır Hemingway. Kerameti kendinden menkul bir efsane olarak, iş arkadaşlarına ona olan borçlarını ödetmek ve hayattan ona ait olanı geri almak için... Mahrum kaldıklarına yumulurken gördüğümüz, öfkesini ve fermuarını kontrol edemeyen, aşırı edepsiz monologlarıyla herkesi dumura uğratan küfürbaz bir manyaktır. Hemingway. Eski ortağıyla bir araya gelir, kızını bulur, bonus olarak bir de torunu olduğunu öğrenir. Büyük bir hırsla eski işini canlandırmaya calışır, katıldığı her partinin kanı canı olmak ister. Bu sonuncusu en iyi yaptığı şeydir ama filmin esas ilginç tarafı, Hemingway’in öteki alanlarda tökezleyip durmasında yatar. Jude Law’un mükemmel canlandırdığı ‘muhteşem sevimsiz’ Dom Hemingway’in hayatına sıradışı bir mizahla bakıyoruz. Donuk ifadesi ve alaycılığıyla zıt karakterli ortağı oynayan Richard E. Grant ile Law’un uyumu tek kelimeyle müthiş!

Yönetmen: Richard Shepard

Oyuncular: Jude Law, Richard E. Grant, Demian Bichir, Emilia Clarke, Kerry Condon, Jumayn Hunter, Madalina Ghenea, Nathan Stewart-Jarrett

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


AŞK TRENİ

Bu hafta vizyona giren filmler

Ailesini çocukken kaybeden Rahul, 40 yaşında Mumbai’de yaşamaktadır. Büyükannesi ve büyükbabası tarafından büyütülmüştür. Büyükbabasına ait Y. Y. Mithaiwala adlı pastanede çalışan Rahul, onun 100. yaşını kutlayacakları doğum gününden hemen önce iki arkadaşı onu eğlence ve güzel kadınlarla birlikte olmak üzere Goa’ya davet ederler. Ancak doğum gününden hemen sonra büyükbaba ölür. Büyükbaba küllerinin bir kısmının Ganj nehrine dökülmesini istemiştir.

Yönetmen: Rohit Shetty

Oyuncular: Shah Rukh Khan, Deepika Padukone, Satyaraj, Nikitin Dheer

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


AŞK BİLMECESİ

Bu hafta vizyona giren filmler

Xavier’in hayatı, eşinin New York’ta biriyle tanıştığını ve Xavier’i terk edip onunla yaşamak için New York’a gideceğini açıklamasıyla tepetaklak olur. Üstelik giderken çocukları da yanında götürecektir. Çocuklarını görmek için başka çaresi kalmayan Xavier de onların peşi sıra New York’a gitmeye karar verir. New York’ta kendine yeni bir hayat kurmaya çalışan kalbi kırık Xavier, aşkla da yeni baştan tanışacaktır.

Yönetmen: Cédric Klapisch

Oyuncular: Romain Duris, Audrey Tautou, Cécile De France, Kelly Reilly, Sandrine Holt

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


SIFIR TEORİSİ

Bu hafta vizyona giren filmler

Usta yönetmen Terry Gilliam’ın son filmi “The Zero Theorem / Sıfır Teorisi”, 1985’te “Brazil”le başlayıp 1995’te “12 Monkeys / 12 Maymun”la devam eden distopya üçlemesinin son halkası. 1984vari distopik bir gelecekte geçen filmde Christoph Waltz, Mélanie Thierry, David Thewlis, Matt Damon, Tilda Swinton, Ben Wishaw, Peter Stormare’dan oluşan parlak bir oyuncu kadrosu bir araya geliyor. İnsanlarla iletişim kurmayı pek sevmeyen, sıra dışı bir bilgisayar dehası olan Qohen’in hikâyesi hayatın anlamını aradığı bir maceraya dönüşüyor. Qohen, her şeyin aslında hiçbir şeye eşit olduğunu ispatlanmaya çalıştığı gizli bir projeye bulaşır. Ancak toplumu kontrol eden Yönetim onu bu projeden uzaklaştırmak için ona aşık olabileceği bir hayat tasarlamak dahil her şeyi yapacaktır. Terry Gilliam’ın geleceğe dair karanlık bir portre sunduğu film kapitalizm ve inanç sistemlerine dair çarpıcı eleştiriler içeren bir taşlama.

Yönetmen: Terry Gilliam

Oyuncular: Christoph Waltz, Matt Damon, Tilda Swinton, Ben Wishaw, Mélanie Thierry, David Thewlis

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


SEFER TASI

Bu hafta vizyona giren filmler

Hindistan’ın en kalabalık şehri ve yaklaşık 20 milyon nüfuslu Bombay’da her gün binlerce ev kadını öğle yemeği hazırlamakta ve bu yemekleri sefer taslarında, 120 yıldır geleneksel olarak devam eden mucizevi sayılabilecek bir sistemle kocalarına ulaştırmaktadırlar. Ancak bir gün kurye, bir sefer tasını yanlış adrese teslim eder. Film, dört milyonda bir ihtimalle yanlış adrese teslim edilen bu sefertası ile bağlıyor. Orta halli ev hanımı ILA’nın özenle hazırladığı sefertasları emekliliğine az kalmış yalnız bir adam olan SAAJAN’a ulaşıyor. Hayalleri yok eden bu devasa şehirde ikisi de bir umut buluyor sefer taslarında.

Yönetmen: Ritesh Batra

Oyuncular: Irrfan Khan, Nimrat Kaur, Nawazuddin Siddiqui, Denzil Smith, Bharati Achrekar, Nakul Vaid, Yashvi Puneet Nagar, Lillete Dubey

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


İNANILMAZ ÖRÜMCEK ADAM 2

Bu hafta vizyona giren filmler

Örümcek-Adam (Andrew Garfield) olmak artık harikadır. Peter Parker için, hiçbir his gökdelenler arasında salınmakla, bir kahraman olmayı benimsemekle ve Gwen’le (Emma Stone) zaman geçirmekle bir olamaz. Fakat Örümcek-Adam olmanın bir bedeli var: Sadece Örümcek-Adam, New Yorklu hemşerilerini şehri tehdit eden korkunç kötü adamlardan koruyabilir. Electro’nun (Jamie Foxx) ortaya çıkışıyla, Peter’ın kendisinden çok daha güçlü bir düşmanla karşılaşması gerekecektir. Ve eski dostu Harry Osborn (Dane DeHaan) geri dönünce, Peter tüm düşmanlarının tek bir ortak noktası olduğunu anlar.

Yönetmen: Marc Webb

Oyuncular: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx, Dane DeHaan

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


SENSİZ OLMAZ

Bu hafta vizyona giren filmler

Hache, 2 senenin ardından İngiltere’den İspanya’ya geri döner. Fakat Babi’nin hatırası hala aklındadır ve onunla tekrar birlikte olmaktan korkmaktadır. Yeni bir hayata başlamak zorunda olan Hache, bunun için girişimlerde bulunur ve Giz adında bir kızla tanışır. Fakat Babi’yi görünce onu unutamadığını anlar ve bütün düşünceleri değişmeye başlar.Artık Hache bir seçim yapmak zorundadır.

Yönetmen: Fernando González Molina

Oyuncular: María Valverde, Mario Casas, Clara Lago, Alvaro Cervantes

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


LAL

Bu hafta vizyona giren filmler

Diğer çocukların aksine oyun oynayıp vakit geçirmek yerine farklı heyecanlar arayan iki sıkı dosttan Cemal, büyüdüğünü kanıtlayarak Safiye ile birlikte olmak, Süleyman ise onunla dalga geçen mahalle çocuklarına hepsinden daha cesur olduğunu göstermek için Adana’da “Endişe” isimli filmini çekmekte olan Yılmaz Güney’in fotoğrafını çekmeye karar verirler.

Bir nevi Yılmaz Güney filmleri arasında günlerce yolculuk eden Cemal ile Süleyman başlarından geçen olaylarla kimisinin hatıralarını canlandıracak, kimisini güldürecek...

Yönetmen: Semir Aslanyürek

Oyuncular: Ata Murat Kalkan, Erdal Sarı, Erkan Can, Gürkan Uygun, Emre Altuğ, Feride Çetin, Serdal Genç, Ezel Akay

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


CENNETTEN KOVULMAK

Bu hafta vizyona giren filmler

İstanbul’da genç inşaat mühendisi Emine’nin hikâyesi, işe başladığı şantiyedeki 16 yaşındaki Kürt işçi Kürşat’ın hikâyesiyle buluşurken Muş’ta da İstanbul hayalleriyle yaşayan küçük Ayşe’nin kendi öyküsü ilerlemektedir. Ancak köyde korucular ve ailesi arasında yaşananlar, Ayşe’nin renklerini soldurur. Öte yandan ailesindeki kayıplar ve olaylar da Emine’nin hayatını değiştirecektir. Film, süregelen Kürt-Türk çatışmasına karşıdakinin gözüyle bakıyor.

Yönetmen: Ferit Karahan

Oyuncular: Ezgi Asaroğlu, Rojin Tekin, Jülide Kural, Gülistan Acet, Bünyamin Kavrut, Mirza Metin, Aziz Çapkurt, Alan Ciwan

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN! 


MUTLAK ADALET

Bu hafta vizyona giren filmler

Mutlak Adalet

Metin, karısı Bahar ve kızları Ece ile birlikte mutlu bir hayat sürmektedir. Bir gün iş dönüşü evine geldiğinde üç hırsızın karısına tecavüz ettiğini ve kızını darp ettiğini görür. Olayın şokuyla hırsızları kovalar ve birini yakalayıp öldürür. Nefsi müdafaa sınırları dışında adam öldürmek suçundan hapse giren Metin, çıktığında dağılan ailesini kazanmak için bir mücadele eder. Eşi psikolojik sorunlar yaşamakta, kızı Ece ise çocuk esirgeme yurdunda kalmaktadır.

Yönetmen: Hüseyin Eleman

Oyuncular: Ozan Akbaba, Bülent Çolak, Bihter Dinçel, Turgay Tanülkü, Yerkan Kahraman, Zerrin Epikmen, Didem Soydan, Barış Akın, Selin Mamak, Çağdaş Yılancı

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

False