GeriEtkinlikler Bu hafta vizyona giren filmler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bu hafta vizyona giren filmler

Bu hafta vizyona giren filmler

Birbirinden farklı hikayeleri ile 6 yeni film ve fragmanları...

Bu hafta sinemalarda 6 yeni film vizyona giriyor. Hikayeleri birbirinden farklı bu filmleri ve fragmanlarını sizler için derledik. İşte bu hafta vizyona giren filmler…


HERKÜL: EFSANE BAŞLIYOR

Bu hafta vizyona giren filmler

Yunan mitolojisinin tanrıları ve tanrıçaları, bu kez beyazperdeye Herkül’le geliyor. Bir kahramanın epik hikayesi tekrar tasarlanıyor ve köklerinden bir kez daha doğuyor. Film, Herkül’ün uhrevi ve efsanelerle dolu dünyasını genç bir erkeğin gözünden anlatıyor ve kaderini değiştirmek için verdiği mücadeleyi hikayeye konu oluyor.

Kraliçe Alcmene, halkını kral kocasının zulmünden koruyup, ülkesini barış içinde yaşatmayı hayal etmektedir. Alcmene’in Zeus’tan olan savaş tanrısı oğlu Herkül, gerçek kimliğini gizlemektedir. Herkül’ün gayrimeşruluğunu bilen kral kendi oğlu Iphicles’i ön plana çıkarmak için elinden geleni yapmaktadır.

Genç bir erkek olan Herkül, güzeller güzeli Hebe’ye aşık olur. Ancak, kral güzel prensesin oğlu Iphicles’le evlenmesi gerektiğini ortaya atar. Herkül buna izin vermemekte kararlıdır ve Hebe’yi kaçırıp mutlu bir hayat hayalleri kurarken, planı kralın askerlerinin onu yakalayıp, ölmesi için savaşa yollanmasıyla son bulur. Bir şekilde kaçmayı başaran Herkül, savaşçı diğer dostlarıyla ittifak kurar ve krallığı ve sevdiği kadını kurtarıp Yunan Tanrılarının arasına adını yazdırmak için geri döner.

Kellan Lutz’ın başrollünde olduğu Herkül, Renny Harlin yönetmenliğinde gerilim dolu bir aksiyon filmine dönüşüyor. Filmde Kellan Lutz’ın yanı sıra, Liam Mclntyre, Gaia Weiss, Liam Garrigan, Roxanne McKee gibi yetenekli genç oyuncularda var.

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


DAİRE

Bu hafta vizyona giren filmler

Yönetmen: Atıl İnaç

Oyuncular: Fatih Al, Nazan Kesal, Erol Babaoğlu, Görkem Kanbolat, Çağlar Çorumlu, Beren Demirkaya, Nihat Alpteki, Mehmet Ulay, Nalan Koruçim, Aysan Sümercan, Arın Kuşaksızoğlı, Doğukan Oruç, Ertan Vecdi, Gece ve Selen Uçer

Zamanın soytarılığına inat hayatla düello yapanların hikayesi…

Bazen insan en aptalca ve saçma görünen şeyi yapar. Her şeyin üzerine geldiğini ve bunu umursamadığını göstermek ister. Hayatla inatlaşmanın keyfi gizlidir bu kararlarda.

“Daire” üniversitedeki öğretim görevini kaybettikten sonra kullanılmayan bir havaalanında güvenlik görevlisi olarak çalışmayı seçen Feramus ile çalıştığı taşra belediye tiyatrosu kapatılınca hayatla inatlaşmak adına bir Cami’de ölü yıkayıcı olmayı kabul eden Betül’ün fırsat bulamadıkları hüzünlü aşkları etrafında gelişir.

Yaşamakta olduğumuz sert değişim dönemini konu alan “Daire“ sıradışı güçlükler, engeller, durumlar karşısında döngüsel olarak daha sıra dışı çarelere, daha şaşırtıcı meydan okumalara cüret eden karakterlerin kullanılmayan bir havaalanı etrafında gelişen trajikomik hikayesini seyirci ile buluşturuyor.

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


PARA AVCISI

Bu hafta vizyona giren filmler

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Matthew McConaughey, Margot Robbie, Jonah Hill

Gerçek bir hikayeden yola çıkan ‘Para Avcısı’; şebekesiyle birlikte yatırımcıları dolandırarak milyon dolarlardan oluşan devasa bir servet yapan, New York borsa simsarı Jordan Belfort’un (bu filmle beraber dört kez Akademi Ödülü adayı olan Leonardo DiCaprio) tuhaf yükselişinin ve durmak bilmeyen sefa peşindeki hayatının düşüşünün izini sürüyor.

Jordan Belfort 24 yaşında genç ve hırslı bir adamdır. Para kazanma arzusuyla Wall Street borsasında broker ve Stratton Oakmont adında bir yatırımcı firması üzerinden zengin olmak için her şeyi yapmaya hazır bir CEO olur. 90'lı yıllardayızdır ve New York borsasında her an her şey olabilmektedir. Değersiz hisse senetleriyle birçok yatırımcıyı aldatarak, Belfort kısa zamanda bir para makinasına ve aynı zamanda bir harcama makinasına dönüşür. Bir günde milyon dolarlarla dolan hesaplarını, aynı gece aynı hızda harcayabilmektedir. Profesyonel hayatının yanı sıra hızlı bir hayat, kadınlar, son derece pahalı lüks fantezilerle dolu kirli bir dünyanın içindedir... FBI ise gözlerini bu ‘aşırılık imparatorluğuna’ dikmiştir.

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


MR. BANKS

Bu hafta vizyona giren filmler

Yönetmen: John Lee Hancock

Oyuncular: Emma Thompson, Tom Hanks, Colin Farrell, Paul Giamatti, Jason Schwartzman, Bradley Whitford, Annie Rose Buckley, Ruth Wilson, B.J. Novak, Rachel Griffiths, Kathy Baker ve Colin Farrell

Walt Disney’in kızları kendisine en sevdikleri kitap olan P. L. Travers’ın yazdığı “Mary Poppins”in filmini çekmesi için yalvardıkları zaman Walt Disney onlara bir söz vermişti ama bu sözü tutmanın 20 yıl süreceğini hiç tahmin etmemişti. Telif haklarını alma sürecinde Walt, cimri ve uzlaşılması çok zor bir yazarla karşı karşıya gelir. Yazar, sevgili sihirli dadısının Hollywood tarafından kötüye kullanılmasına izin vermek istemez. Fakat kitap satmamaya, para yetmemeye başlayınca Travers gönülsüz de olsa Los Angeles’a Disney’in uyarlama planlarını dinlemeye gider. 1961’deki o kısa iki haftada Walt Disney var gücüyle çalışır. Hayalgücü yüksek resimli taslaklar hazırlanır ve yetenekli Sherman kardeşlerin neşeli şarkıları eklenir. Walt, P. L. Travers için tüm silahlarını seferber eder ama aksi yazar memnun olmaz. Travers giderek inatlaştıkça ve haklar elinden kayıp gittikçe o da olanları çaresizlik içinde seyretmeye başlar. Walt ancak kendi çocukluğuna dönünce onun peşini bırakmayan hayaletlerle ilgili gerçeği keşfeder ve birlikte Mary Poppins’i serbest bırakarak sinema tarihinin en sevimli filmlerinden birini ortaya çıkarırlar.

Gerçek olaylara dayanan “Mr. Banks”, Disney klasiği “Mary Poppins”in beyazperdeye taşınma hikâyesinin sıradışı, bugüne kadar hiç anlatılmayan perde arkasını ve efsanevi Walt Disney ile yazar P.L. Travers arasındaki neredeyse her şeyi raydan çıkaran hırçın ilişkiyi konu alıyor.

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


MUHTEŞEM GÜZELLİK

Bu hafta vizyona giren filmler

Roma'nın büyüleyici ve görkemli atmosferinde yaşayan Jep Gamberdella, 65 yaşına gelmiş ve sıkça geçip giden gençliğini özlemekte olan bir yazardır. Gençliğinde yazmış olduğu "The Human Camera" ile ihtişamlı bir başarı yakalamış ve Roma yüksek sosyetesine kabul edilerek ihtişamlı bir hayat sürmeye başlamıştır. Hayatı başarılarla geçen Jep, bu süreçte tanıdığı insanların değişimlerine ve insanlıktan çıkma noktasına geldikleri bir krize tanık olur. Hayallerinde masumiyetini koruyan tek şey ise gençlik aşkıdır. Artık yeniden yazma zamanının geldiğine karar verir...

Son olarak 2011 yapımı This Must Be the Place filmiyle seyircisiyle buluşan Paolo Sorrentino'nun yazıp yönettiği filmin başrollerini Toni Servillo, Carlo Verdone ve Sabrina Ferilli paylaşıyor.

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN! 


LEGO FİLMİ

Bu hafta vizyona giren filmler

Yönetmen: Phil Lord, Chris Miller ile Chris McKay

“LEGO FİLMİ / THE LEGO MOVIE” 07 Şubat 2014 tarihinden itibaren tüm dünyada vizyona girecek. 3D formatında ve bilgisayar animasyonu olarak hazırlanacak macerada; sıradan, kurallara her zaman uyan, ortalama bir LEGO minifigürü olan Emmet adlı karakterin, yanlışlıkla dünyayı kurtaracak en sıra dışı kişi olarak tanınması konu ediliyor.

“LEGO FİLMİ / THE LEGO MOVIE” baş karakterlerini; Chris Pratt, Will Ferrell, Elizabeth Banks, Liam Neeson, Will Arnett, Nick Offerman, Alison Brie ve Morgan Freeman seslendirecekler.

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

False