GeriEtkinlikler Bu hafta vizyona giren filmler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bu hafta vizyona giren filmler

Bu hafta vizyona giren filmler

Bu hafta vizyona giren filmler ve fragmanları...

Bu hafta sinemalarda 8 yeni film vizyona giriyor. Hikayeleri birbirinden farklı bu filmleri ve fragmanlarını sizler için derledik. İşte bu hafta vizyona giren filmler


ARKADAŞLAR ARASINDA

Bu hafta vizyona giren filmler

Yakın zaman içerisinde doğum gününü kutlayacak olan Ayhan’a arkadaşları güzel bir sürpriz planlarlar ve kutlama için ıssız bir koyda rakı masası hazırlanır. 30 yaşına basacak olan Ayhan hayatla ilgili kaygılar taşımakta ve yaşamını sorgulamaktadır. Arkadaşları Deniz, Cenk ve Barış da ondan farklı bir durumda değildir. Her birinin gerek ailevi gerekse kişisel, çözümleyemedikleri bazı sorunları vardır. Kimi baba olmaya hazır değildir, kimiyse ailesini geçindirmek ya da sevdiği kadından ayrılmak zorundadır. Ayhan’ın doğumgünü akşamı herkes biraraya gelir ve gece eğlenceli başlar. Ancak alkolün ve birarada olmanın etkisiyle herkes o güne dek anlatamadığı şeyleri dışa vurmaya başlar. Geçmişin üzücü hatıralarının ya da bugünün dertlerinin paylaşıldığı bu sohbet, gelecek planlarıyla sona erer. O günden sonra hayatlarını yoluna koyma ve her sene bu etkinliği yineleme sözü vererek ayrılırlar. Hayatları o gece rakı masasında planladıkları gibi ilerleyecek midir?

Yönetmen: Gökhan Horzum

Oyuncular: Fırat Albayram (Ayhan), Salih Bademci (Barış), İbrahim Kendirci (Cenk), Sertan Erkaçan (Deniz), Zeynep Anacan, Mehmet Özgür, Ayhan Aktaş, Açelya Topaloğlu, Canan Atalay, Deniz Alan, Elif Verit, Destan Batmaz, İskender Bağcılar, Ferit Aktuğ, Seda Oğuz, Toprak Ali Evcil, Arda Tuğra Aşık, Salih Nazım Peker, Erdoğan Türksever, Orçun Baştürk, Özgür Yılmaz.

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


DİNAZORLARLA YÜRÜMEK

Bu hafta vizyona giren filmler

Barry Cook ile Neil Nightingale’in yönettiği ve Umut Tabak, Arda Aydın, Emrullah Uzun ile Gizem Gülen’in seslendirdiği Dinozorlarla Yürümek (Walking With Dinosaurs), 20 Aralık 2013’de Tiglon Film dağıtımıyla Tiglon Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

Sinema tarihinde ilk defa izleyici, bu filmle dinozorların dünyayı yönettiği zamanları gerçekten görme ve hissetme şansını yakalayacak. Zavallı bir dinozor olan Paçi’nin bütün zorluklara göğüs gerdiği bu destansı hikâyesine tanık olurken, dinozorları hiç görmediğiniz kadar yakından görme ve tanıma fırsatı bulacaksınız.

Yönetmen: Barry Cook, Neil Nightingale

Türkçe seslendirme: Umut Tabak (Alex), Arda Aydın (Paçi), Emrullah Uzun (Huysuz), Gizem Gülen (Cimcime

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


SÜRGÜN

Bu hafta vizyona giren filmler

Erler Film’in yapımcılığını üstlendiği, Rıdvan Akar’ın eserinden uyarlanan, Senaryosunu Selin Tunç’un yazdığı, yönetmenliğini Erol Özlevi’nin yaptığı “Sürgün” filminin başrollerini Saadet Aksoy, Tolgahan Sayışman, Mahir Günşiray ve Ruhsar Öcal paylaşıyor.
Büyükadalı, zengin bir Rum ailenin kızı Eleni ile faytoncunun oğlu Sedat’ın, çocukluk yıllarında başlayan imkansız aşkları ve onların gözünden, Bakanlar Kurulu’nun 16 Mart 1964 tarihli “sürgün” kararıyla yaşanan trajedi anlatılıyor.

Yönetmen: Erol Özlevi

Oyuncular: Tolgahan Sayışman, Saadet Işıl Aksoy, Mahir Günşıray, Rühsar Öcal, Macit Sonkan, Murat Karasu, Tuğçe Kumral, Ali Yoğurtçuoğlu, Berk Yaygın, Gizem Soysaldı

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


BİR HURDACININ HAYATI

Bu hafta vizyona giren filmler

Gerçek olayları beyazperdeye taşıyan ve belgesele yakın bir yaklaşımla olağanüstü bir cesaret ve umut öyküsü anlatan bu dramın kahramanları, kendilerini oynayan bir ailenin fertleri. Nazif hurda demir toplayarak hayatını güç bela kazanmaktadır. Nazif’in eşi Sena da düşük yaptığında hastane, sigortaları olmadığı için öyle yüksek bir meblağ talep eder ki ameliyat olmadan kasabalarına dönmek zorunda kalırlar. Nazif, eşinin hayatını kurtarmak için, on gün boyunca daha çok hurda toplamaya ve yardım bulmaya çabalarken çağdaş dünyanın umursamazlığı ve gizli ayrımcılığını da göğüslemeye çalışacaktır.

Yönetmen: Danis Tanovic

Oyuncular: Senada Alimanovic, Nazif Mujic, Sanda Mujic, Semsa Mujic

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


KEDİ ÖZLEDİ

Bu hafta vizyona giren filmler

Kadir ve Kıymet, otuzlu yaşlarda, birbirlerini gerçekten çok seven iki sevgilidir. Kadir özel bir hastanede anestezist, Kıymet ise modacı olarak çalışmaktadır. Üniversite bittikten sonra tanışmışlar, kısa sürede birbirleri için yaratıldıklarının farkına varmışlar ve ilişkileri başlamıştır.

Kadir, birlikteliklerinin ilk yıllarında sokakta bulduğu yavru bir kediyi Kıymet’e hediye etmiştir. Kıymet ve Kadir, bu yavru şirin kediyi aşklarının bir sembolü olarak görmüş ve adını da ‘AŞK’ koymuşlardır. Kendi aşklarını büyüttükleri gibi kedileri Aşk’ı da büyütmüşlerdir. Aşk şimdilerde epey iri bir kedi görünümü almıştır.

Arkadaşları Kadir ve Kıymet arasındaki ilişkiye imrenmektedir. Çevrelerindeki insanlara göre Kıymet ve Kadir’in ilişkisi sadakat, saflık ve sevgi anlamında ideal bir ilişkidir. Ne var ki arkadaşları arasında imrenilerek gösterilen bu ilişki Kadir’in çapkınlıklarıyla ünlü arkadaşları tarafından sarsılmaya başlamıştır. Anlık verilen bazı kararlar Kadir ile Kıymet'i işin içinden çıkılmaz bir yola sürüklemektedir.

Yönetmen: Mustafa Şevki Doğan

Oyuncular: İlker Ayrık, Algı Eke, Selim Erdoğan, Açelya Elmas, Erkan Seven, Burcu Biricik ve Oya Aydoğan

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


ERKEKLER

Bu hafta vizyona giren filmler

Sezonun merakla beklenen komedi-dram filmi Erkekler, 20 Aralık’tan itibaren beyazperdede sinema izleyicisiyle buluşuyor. Sinema tarihimizin bütün rekorlarını kıran ”Fetih 1453” filminin yönetmeni ve yapımcısı Faruk Aksoy’un yeni projesi Erkekler’de Fikret Kuşkan, Ali Poyrazoğlu, Asuman Dabak, Güneş Emir ile kalabalık bir oyuncu kadrosu yer alıyor.

Erkekler aşık olur, koca olur, baba olur ve sonra bir çuval inciri berbat ederler, denen filmde ‘Yaratılıştan mı böyleler, sonradan mı böyle oluyorlar? Erkeklerin tedavisi mümkün mü?” sorusunun cevabı 20 Aralık’tan itibaren ‘Erkekler’ filminde veriliyor. Film boyunca bol kahkaha vaat edilen filmde yönetmen Faruk Aksoy, erkeklerin dünyasına içerden bir bakış sergiliyor.

Kadınların, erkeklerin, evlilerin, bekârların, gençlerin ve orta yaşlıların erkeklere bakış açısını sorgulayacağı filmi Yılmaz Okumuş, Hilal Çelenk ve Faruk Aksoy birlikte yazdı.

Yönetmen: Faruk Aksoy

Oyuncular: Fikret Kuşkan (Adem), Ali Poyrazoğlu (Dr. Nazım), Asuman Dabak (Zerrin), Güneş Emir (Hale)

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


ÖZÜR DİLERİM

Bu hafta vizyona giren filmler

İlk uzun metrajlı filmi Eylül ile Altın Koza’dan En İyi Yönetmen ödülü alan Cemil Ağacıkoğlu, ikinci filminde zihinsel engelli bir adamın hüzünlü hikâyesini anlatıyor. Hayatı boyunca birine bağımlı yaşamak zorunda olan Selim´in geleceği, annesi Neriman Hanım´ın en büyük endişesidir. Zafer, kardeşi Selim´in sorunları yüzünden yıllardır aile içinde hep ikinci plana itilmiş hissediyordur kendini. Evlilik hazırlığı içinde olduğu Hale, annesiyle sorunlarından kaçmak için Zafer’e tutunmaya çalışmaktadır. Evde başlayan düğün hazırlıkları ve telaş, ailedeki gündemi değiştirir. Düğün yeri, salona doluşan kalabalık, gürültü ve telaş arasında Selim açılan kapıdan çıkar ve kaybolur. Selim´in gidişiyle ailede çözülmeler, iç hesaplaşmalar yaşanmaya başladığında, aileyi bir arada tutan bağın Selim olduğunun farkına varırlar.

Yönetmen: Cemil Ağacıkoğlu

Oyuncular: Güven Kıraç, Sema Poyraz, Köksal Engür, Gökhan Kıraç, Deniz Denker, Serkan Ercan, Ayten Uncuoğlu, Gamze Süner Atay, Batur Belirdi

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!


YARIM KALAN MUCİZE

Bu hafta vizyona giren filmler

1940’lı yıllar… 2. Dünya Savaşı atmosferinde, Anadolu’da açlık ve sefaletin doruğa çıktığı zamanlar… Nahide, acımasız koşulları yaşayan fakat yaşadıklarının bilincinde olmayan zavallı kızlardan biridir. Kendinden yaşça bir hayli büyük toprak ağasıyla evlendirilmek istenen en yakın arkadaşının intihar etmesi Nahide’nin zihninde onarılmaz yaralar açar. Bu olay üzerine ilkokul öğretmeni onun bu yazgıyı değiştirmesini ister. Bunun en iyi yolu Nahide’nin Köy Enstitüsü’ne gitmesidir. İşler düşünüldüğü gibi kolay olmayacaktır. Babasının yaklaşımı ve feodalitenin baskısı Nahide’yi bir uçurumun kenarına sürükler. Nahide kararlıdır; okula gidecektir. Erkek kılığında köyünden kaçıp, okula gitme çabası aslında Anadolu’da yeni bir eğitim seferberliğinin habercisidir.

Yönetmen: Biket İlhan

Oyuncular: Nihan Belgin, Umut Beşkırma, Yetkin Dikinciler, Ayten Uncuoğlu, Dolunay Soysert, Sinan Tuzcu, Necmettin Çobanoğlu, Aslı İçözü, Şencan Güleryüz, Tekin Alkan, Anıl Ayvalıoğlu

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

False