Geriİsimler Sözlüğü Bensu isminin anlamı nedir ve Bensu ne demek? Bensu adının özellikleri, analizi ve kökeni
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bensu isminin anlamı nedir ve Bensu ne demek? Bensu adının özellikleri, analizi ve kökeni

Bensu isminin anlamı nedir ve Bensu ne demek? Bensu adının özellikleri, analizi ve kökeni

İki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle birlikte bambaşka bir anlam taşıyan isim Bensu, özellikle de okunuşu açısından oldukça beğenilen bir isimdir. Bensu ismi hakkında merak edilen ayrıntıları derledik.

 

Berrak ve hoş bir anlam sunması sebebiyle son dönemlerde çok fazla tercih edilmektedir. Kökeni Türkçe olan ve çok eski bir tarihe sahip olan en güzel isimlerdendir.

Bensu Adının Anlamı Nedir ve Bensu Ne Demek?

Bensu, "su gibi aziz benlik", anlamıyla ifade edilmektedir. Ülkemizde her geçen gün daha fazla sevilen isimlerden biridir. Diğer bir anlamı ise su gibi naif, nazik ve saf anlamına gelmektedir. Böyle güzel anlamlara sahip olması sebebiyle bir kız çocuğuna verilebilecek en hoş isimlerden biridir.

Bensu İsminin Özellikleri

Duygusal bir kişilikleri vardır. Bazı zamanlar içe kapanık olabilirler. Özgürlüklerine çok düşkündürler. Özgürlükleri için belirledikleri çizgilerin aşılmasından hiç hoşlanmazlar. Arkadaşlarıyla zaman geçirmekten hoşlanırlar. Topluca yapılan eğlencelere bayılırlar. Objektiflikten ayrılmazlar. Olaylara farklı pencerelerden bakarak olayları değişik yönlerden değerlendirme yetenekleri vardır. Çok sıcakkanlı ve tutkulu insanlardır.

Bensu İsminin Analizi

B: Önsezileri çok kuvvetlidir. Sezilerine dayanarak iş yapmaktan çok hoşlanırlar. Olaylara umutla yaklaşırlar. En kötü durumlarda bile iyimserliklerini kaybetmezler.

E: Ruhsal dünyası çok karışıktır. Ani çıkışları vardır. Üzüntülerini ve sevinçlerini beraber yaşayabilirler. İnsancıldırlar.

N: Sağduyulu ve sevecen kişiliklerdir. 6.hisleri oldukça kuvvetlidir.

S: Hayal kurmak onlar için eğlencelidir. Hayalperest kişilikleri vardır ve bunu yaparken aşırıya kaçmaktan da çekinmezler.

U: Durağandır. İşlerini aceleyle değil yavaş ve sağlam yapmayı tercih ederler.

Bensu İsminin Kökeni

Bensu ismi Türkçe kökenli bir isimdir.

Bensu İsminin Yanına Yakışan İsimler Nelerdir?

Tansu, Cansu ve Bengi gibi isimler Bensu isminin yanına yakışacak isimlerdendir.

Bensu İsmi Kur'an'da Var mı?

Bensu ismi Kur'an'da adı geçen bir isim değildir.

False