GeriEtkinlikler Batman sevdası Hollywood’un kapılarını açtı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Batman sevdası Hollywood’un kapılarını açtı

Batman sevdası Hollywood’un kapılarını açtı

Hollywood'un peşinden koştuğu Türk genci anlattı.

Batman filmine hazırladığı jenerikle “Hollywood’u peşinden koşturan Türk” diye günlerdir anılan üniversite öğrencisi Doğan Can Gündoğdu, merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla ilk defa Hürriyet Aile’ye anlattı.

Doğan Can Gündoğdu, 20 yaşında. Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Tasarımı Bölümü 3. sınıf öğrencisi. Çocukluğundan bu yana tasarıma ve sinemaya meraklı hatta mühendislik bölümünde okurken Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatoş Adiloğlu ile tanıştıktan sonra iletişim tasarımına geçiş yapıyor. Ondan sonra ise Hollywood yapımcılarını bile peşine düşürecek bu şahane projeyi ortaya çıkarıyor.

“Bilinmezlik yaratıcılığımı daha da güçlendirdi”

"Dijital video teknikleri dersimizde hocamız Yrd. Doç. Dr. Güven Çatak'ın dersinin final projesi için bir film girişi hazırlamamız gerekiyordu. Film girişlerini ayrıntılı olarak irdeledik ve inceledik. Bizden var olan bir filmi seçmemizi ve ona yeni bir jenerik tasarlamamızı istedi. Çocukluğumdan bu yana Batman hayranı olduğum için seçtiğim film yazın gösterime girecek olan Christopher Nolan'ın Batman üçlemesinin son filmi olan "The Dark Knight Rises"dı. İlk başlarda hocamız bu seçimime yanaşmadı çünkü film hakkında hiçbir bilgi yoktu. Ancak ben bu bilinmezliğin benim yaratım sürecimi daha da güçlendireceğini ve bu sayede güzel bir iş çıkaracağıma inandığımı söyledim. Sonrasında hocamın bana olan güveni ile projeye başladım."

“Son sahne için arkadaşımdan yardım aldım”

“Proje dört haftalık bir süreçten oluşuyordu ancak ben ödevimi son günlere bırakmıştım. Ne yapacağım hemen hemen aklımda belliydi ancak henüz ortada bir iş yoktu. Mutfağımda yarattığım ürünleri harmanlayarak 2 gecede mutfak masasında ürettim projeyi. Bu sırada son sahnedeki kırık Batman maskesi animasyonu için Almanya'da öğrenimine devam eden yakın arkadaşım Günışığı Cihangir'den yardım aldım. Uzun yıllar birlikte kısa filmler çekmiştik. Çok seri çalıştığımı bilir ve o da hızıma yetişerek toplam üç günde videoyu tamamladık.”

“Videonun izlenme rakamı 700 binlere ulaştı ve giderek artıyor”

“Videoyu internete yükledikten iki gün sonra 10 bin kişi izledi. Bir buçuk hafta içinde bu sayı 280 bine ulaştı. Tabii giderek artıyor, youtube ve videoyu sitelerine yükleyen başka yerleri de sayarsak 700 binleri buldu bile. Sonrasında dünyaca ünlü tasarım ve sinema sitelerinde ile çok sayıda blogda paylaşıldı. Twitter’da video hakkında binlerce yazı yazıldı.”

Batman sevdası Hollywood’un kapılarını açtı

“Oscar ödüllü Paul J. Franklin, ben ona ulaşmadan videomu izlemiş”

“The Dark Knight, Inception ve The Dark Knight Rises gibi filmlerin Oscar ödüllü Görsel Efekt Süpervizörü Paul J. Franklin'e Twitter üzerinden videoyu atmayı ilk başlarda aklıma getirmiştim. Henüz iki gün olmuştu ki Twitter'daki profiline girdiğim zaman zaten Paul Franklin'in videomu izlediğini ve çok beğendiğini söylediğini gördüm. Hatta oldukça harikulade olduğunu belirten yazıları da paylaşmıştı. Bu beni heyecanlandırdı ve ona mesaj atarak ‘Onunla birlikte çalışmaya hazır olduğumu’ söyledim. O da ‘Biz yetenekli insanlara her zaman açığız’ dedi ve bana başvurumu yapabileceğim yerin iletişim adresini verdi.”

“Batman’e olan sevdamı arkadaşlarım çok iyi bilir”

“Sınıfımdaki yetenekli ve yakın arkadaşlarımdan Utku ve Oğuz, Batman'e olan sevdamı uzun zamandır bilirler. Bana hep ‘Ne zaman bitecek bu Batman aşkın?’ diye sorarlardı. Şimdi bu sorulardan vazgeçtiler. Çünkü biteceğe benzemiyor.”

“Öğretmen bir ailenin çocuğuyum”

“Ailem küçüklüğümden bu yana benim bu alana olan ilgim konusunda beni teşvik etmiştir. Öğretmen bir ailenin çocuğuyum. Bana hedeflerimde her zaman yol gösterici olmuşlardır. Ağabeyim ve eşine de yaptığım işleri her zaman danışırım ve eleştirmelerini isterim. Çünkü herkesin ilgisini çekecek bir şeyler yapmayı hedefliyorum.”

“2013’te vizyona girecek merakla beklenen bir filmin jeneriği için anlaştım”

“Los Angeles'tan gelen Oscar ödüllü bir kaç filmin yapımcısı olan bir film şirketinden videoyu internete koyduktan iki gün sonra teklif geldi. Kabul etmem halinde senaryoyu göndereceklerini ve benden bir jenerik hazırlamamı istediklerini söyledi. Çünkü videodaki film noir (kara film, suç filmleri için kullanılan sinema terimi) tarzımı ve cesaretli davranışımı sevdiklerini belirttiler. Telefonda yaptığımız görüşmeler ve bazı yazışmalar sonunda gizlilik sözleşmesini bir hafta kadar önce imzaladım. Şimdi filmin senaryosunu okumaktayım. Hatta merakla beklenen bir film olduğunu söyleyebilirim ancak filme dair bir bilgi açıklamam şu aşamada mümkün değil. “

“10TL bütçeyle internet sayesinde hayallerimi gerçekleştirdim”

“Uzun yıllardır senaryolar yazmaktayım, hepsi hayata geçmek için bekliyor. İlerde bir gün kendi filmimi yönetmek istiyorum. Birkaç haftada Hollywood'a girebilmemi sağlayan sosyal paylaşım siteleri varken hiçbir şeyin zor olmadığını anladım. Benim hayalim iyi işler çıkartan biri olmak. Bu iyi işleri Amerika’da, Kore’de veya Türkiye’de de yapabilirim. Benim için mekan fark etmiyor sadece işin kalitesi önemli. Bu projeyi 10 TL’yi aşmayan bir masrafla çektim. Hayallerinize inanırsanız asla yapamayacağınız bir şey yok.”

Hazırlayan: Nilay Uzun 

Tüm dünya tarafından konuşulan işte o jenerik!

[video=hurriyetaile_video/turkgencindenbatmanfilmininjenerigi.flv]

False